Vučić se sastao sa šefom diplomatije Venecuele, države pod jakim američkim sankcijama 1Printskrin Instagram Buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Bolivarske Republike Venecuele Ivanom Hilom Pintom.

Srbija i Venecuela su istinski prijatelji. Srećan sam što sam ugostio Hil Pinta. Hvala na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i podršci u dobijanju EKSPO 2027, piše u Vučićevoj objavi na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ovaj naizgled protokolarni susret predsednika Srbije i šefa diplomatije Venecuele zanimljiv je u svetlu nedavne objave da je Vučićev bliski saradnik i direktor Bebzednosno-informatvine agencije Aleksandar Vulin stavljen kao pojedinac na listu američkih sankcija.

Venecuela je naime, prema nekim procenama, posle Rusije najsankcionisanija zemlja na svetu od strane Sjedinjenih Država.

Sveža objava na Instagramu ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hil Pinta govori baš o tome.

U objavi je podeljen govor iz Evropskog parlamenta.

Zahvaljujemo se poslaniku EP Manu Pinedi što je podigao glas u ime Venecuele i zahtevao da EU nema više sankcija i nema više mešanja u naše unutrašnje stvari nakon nedavnog pritiska krajnje desnih sektora da torpeduju predstojeći samit EU-CELAC, piše u toj objavi na Instagramu ministra Ivana Hil Pinta, u slobodnom prevodu sa španskog.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Yván Gil Pinto (@yvan.gilpinto)

Ministar spoljnih poslova Venecuele, posle Vučića, prema najavi treba da se sastane sa Ivicom Dačićem, šefom diplomatije Srbije, a u 13 sati je najavljeno i njihovo zajedničko obraćanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari