Vučić: Srbi i Jevreji su oduvek imali dobre odnose

Ostavite komentar


  1. Srbe i Jevreje vezuje bolna prošlost. Zato se razumeju i podržavaju na poseban način.

  2. Srbi i Jevreji su oduvek bili bliski i prijateljski narodi. Tako je i sada, kada se ovo prijateljstvo produbljuje, a time i sve sfere društvenog, ekonomskog i političkog života ovih naroda.

    1. Dobri odnosi i prijateljstvo proizilaze iz duge istorije dobrih odnosa.

  3. Srbi i Jevreji su oduvek imali dobre odnose, prijateljske. Dva naroda koja su se uvek podržavala i međusobno poštovala

  4. Kako smo ponizni u inostranstvu pa kad se vratimo sa ovih skupih putovanja sirom sveta, onda udri po svom rodenom narodu da se oporavimo! Tuzno je da se na ovakav brutalan nacin negira Palestina i otvara PKS bas u Jerusalimu kad je moglo u Tel Avivu. Dakle, nasuprot tvrdnjama ministra Dordevica/SNS napustamo neutralnost.

    1. Srbi Jevreji su imali zajednicku i tesku proslost,zato se medjusobno razumeju i postuju.

  5. Blago nama sa nasim vodjom, poliglotom, koji ima problem sa LJUBAVLJU! Jer, ne mogu se voleti narodi, vec ljudi. A nas „predsednik“ ima problem sa covekoljubljem i istinom. Zato ne propusta, kao isvi nacionalisti, da pri pomenu jerejskog pogroma, odmah tu stavi i Srbe. I vecitu mantru o tome kako Srbi vole Jevreje! E, pa neki Srbi vole neke Jevreje i obrnuto. A mora se priznati da ima i onih koji Jevreje ne podnose. „Tako je nakon sto su srpski ustanici januara 1807. usli u Beograd, Praviteljstvujusschi sovjet srbski je medju svojim prvim odlukama naredio protjerivanje Jevreja iz grada „radi sprecavanja konkurencije srpskim trgovcima.“ „…u Sapcu, gdje su 1865. bili izlozeni svojevrsnom progonu. Nakon toga su velike sile prisilile kneza Mihaila Obrenovica da ukine odredbe o zabrani naseljavanja Jevreja u unutrasnjost zemlje.“ „Moze se reci da je uz Rumuniju, nastalu 1859. ujedinjenjem Moldavske i Vlaske, skoro tokom cijelog 19. stoljeca Srbija bila druga zemlja antijevrejstva.“ „Poznato je da su vojvodjanski radikali Jasse Tomica bili „prva moderna politicka stranka koja se bazirala i na antisemitizmu“.

    1. A pre toga su bile amebe.
      Profesor bi morao da zna da se iza navodnika mora navesti i izvor.

    2. @profesorka

      Autosovinizam je ozbiljan poremecaj…

  6. Jevrejski i Srpski narod vezuje tragična prošlost, iz tog razloga se podržavaju i međusobno razumeju.

  7. Srbi i Jevreji, dva naroda koja su najvise propatila u istoriji…dva naroda koji su nasilno proterana s svoje vekovne teritorije. Prijateljstvo i saradnja nasih naroda traje i trajace.

    1. Jao meni, imate problem sa istorijom. Jevreji su propatili zato sto su ih VERNICI hriscanske veroispovesti mrzeli zbog „izdaje“ Isusa. Pa i dan danas je jedan od razloga zbog koga SPC nece da predje na novi kalendar mogucnost da se poklope Pesah i Uskrs. Ni jedni, ni drugi nisu proterani sa svoje „vekovne“ teritorije, vec su sami otisli. Jevreji su proterani iz SPANIJE (a ne iz Palestine) od strane inkvizicije, a Srbi su se svojom voljom sa Kosova preselili sa sever.

      1. @profesorka

        Bas „svojom voljom“ su Srbi napustili Kosovo? Turci su ih verovatno preklinjali da ostanu i da uzivaju? Bas kao i Albanci nesto kasnije?Zaista, autosovinizam je ozbiljan poremecaj.

    1. Baš tako!
      Do 1942. kada je srbija- adolfova provincija ponosno – službeno proglasila da je judenfrei!

  8. Niti jedna vlada nije uspostavila ekonomsku saradnju sa Izraelom, ( u
    poslednjih vise od trideset godina) bilo je tu nekih ugovor o navodnnjavanju ,poljoprivredi itd, vazno je da trcite po svetu i trazite da povuku priznanje Kosova, i sami znate da velike sile odlucuju, ovako lazete narod da kao nesto radite.Samo kad bi neko ugasio sve medoje par meseci, videli bi svi da je car ne samo go nego jos veci lazov

  9. Da li bi se sa ovim konstatacijama složila i SPC, imajući u vidu učenje patrijarha Nikolaja Velimirovića?

  10. Potrebno je odrzavati odnose, kako se ne bi zaboravile zrtve koje su prosla ova dva naroda kroz istoriju.

  11. Zasto u Jerusalimu kada je medjunarodno priznata prestonica Izraela Tel Aviv? Jos jedan „doprinos“ brzem ulazu u Evropsku Uniju!

  12. Stradanje dva naroda ne treba da se zaboravi, vec zrtve treba postovati.

  13. Zajedno smo prošli kroz strahovita stradanja u prošlosti i zato je odnos između dve zemlje više nego prijateljski.

  14. I treba da se nastave dobri odnosi sa Jevrejima,kome smetaju nek ne gleda.

  15. Vucicu, zasto ne istaknes da smo bili prva drzava u Evropi koja se pohvalila Hitleru da smo 1941″ ocistili Srbiju od Zidova“ ? seti se Sajmista, Banjice, Vucicu! Ne streba sakrivati istinu, Vucicu, nije to normalno, ako zelimo biti normalni.

  16. Kaže precednik biće i velika kupovina oružja od Izrael, blago nama

  17. Dobri odnosi sa Izraelom ostavljaju dosta prostora za unaredjenje saradnje.

  18. Vođa laže, kao i obično, neuki poltroni tapšu, kao i obično. A Srbi su uredno proganjali Jevreje, sve do kraja II sv. rata.

  19. Dobri odnosi srpskog i jevrejskog naroda su danas podignuti na jedan viši i kvalitetniji nivo i od njega očekujemo bolju i intezivniju saradnju dva naroda.

  20. Drago mi je da se svetska politika menja i da svako može da govori u korist naroda, predsednik Vučić je zaista rekao ono što je bilo na duši,vezano za naš narod koji je ubijen u Jasenovcu ali da pored srpskog naroda stradali i Jevreji.

  21. Srbija je bila prva zemlja koja je donela zakon koji dozvoljava povraćaj jevrejske imovine oduzete tokom holokausta.

  22. A ko je 1941. iz Beograda u Berlin poslao telegram u kojem je pisalo: Serbien ist judenfrei“?

  23. A ko je 1941. iz Beograda u Berlin poslao telegram u kojem je pisalo: „Serbien ist judenfrei“?

  24. Delili smo sudbinu. Jevreji su se borili rame uz rame sa našim dedovima u Drugom svetskom ratu.

  25. Ne treba nama oružje iz Izraela, nego njihova i Trampova podrška da nam ne otmu Kosovo i Metohiju ili ja možda stvar ne razumem.

  26. Srbi i Jevreji dva naroda a kroz slicne stvari kroz istoriju su prolazili, to ih je i spojilo da budu prijatelji

  27. Naravo da su imali dobre odnose, to je ono đto će Srbiju ekonomski zaista ojačati.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.