Vučić: Srbi u Hrvatskoj na nivou statističke greške

Pomen žrtvama Oluje na stadionu "Veternik"

Ostavite komentar


  1. Razume se da sam solidaran sa tragedijom srpskih civila koje je prodala vojna komanda u Beogradu. Medjutim, kako je samo namirisao, kao ajkula krv, potencijalnih 30.000 glasaca, i brze bolje pohrlio im u susret isti onaj koji je bio ratni huskac devedesetih da im se dramaticno obrati svojim novogovorom u cilju najnovije (tacnije neprekidne) ,predizborne kampanje!

  2. Zasto nije prihvacen Z-4 za Srpsku Krajnu, upravo ovi koji vode danas Srbiju su sve radili u korist stete srpskog naroda na prostoru Hrvatske….

  3. Nikada Srbija nesme zaboraviti kakvu su nepravdu, pokolj i ponižavanje Hrvati učinili u prošlom veku prema Srbima!!!

  4. Hajde da na pad Krajine pogledamo iz neutralnog ugla, jer ,,srpski i hrvatski" pogled zmure na za njih kompromitujuce cinjenice.Krajnji cilj ,,Oluje" je bilo proterivanje Srba iz Krajine, sto potvrdjuju paljevine i ubistva preostalih Srba u toku i nakon ,,Oluje", kao i Tudjmanovo obracanje drzavnom i vojnom vrhu pre akcije.Sa druge strane se precutkuje da je sa teritorije krajine,like, korduna, banije, istocne i zapadne slavonije jos 1991. proterano hrvatsko stanovnistvo. Ne pominje se i to da su Milosevic, Abdic i Karadzic navukli Martica u napade na Bihac, tj. zonu pod zastitom UN i to u drugoj medjunarodno priznatoj drzavi, a kada je Krajina napadnuta, pomenuti ni metak nisu ispalili.Odbijanje Knina da prihvati, vise nego korektni, plan Z4, napadi na Bihac i srebrenicki masakr, prelili su casu u medjunarodnoj zajednici. Zagreb je tako dobio zeleno svetlo za akciju. Milan Babic je noc uoci ,,Oluje" potpisao Z4, ali su Hrvati prekinuli sve kontakte i krenuli u napad. Godinu dana taj plan u Kninu nisu hteli ni da citaju, a za to su imali Milosevicevu podrsku. U Slobu su gledali kao u Boga, i samo je bila potrebna jedna njegova rec da se Z4 prihvati i Krajina bi bila spasena. Zagreb bi morao prihvatiti plan, jer su predlagaci bili SAD, NATO, UN i Evropska zajednica.Po planu Krajina bi imala svoj parlament, vladu, policiju, grb, himnu, cak i valutu-srpski dinar. Vec 22 godine Krajinu krokodilskim suzama oplakuju oni koji su bili protiv plana Z4 i tako skrivili njenu sudbinu…

  5. Zasto se zaboravlja da je tada Milosevic zaustavio izbeglice na ulasku u Srbiju i da im je pomoc nosila " izdajnicka" Demokratska stranka i Zene u crnom! Bilo je vruce!!! "Patriote" u koje su spadali i Da ic i Vucic i Vulin nisu prstom mrdnuli!!! Odrzan je miting solidarnosti sa nnasom bracom…nigde patriota nije bilo niti su na bilo koji nacin pokazali osecanja!!! To ljude iz krajine ne tisti!!! Oni glasaju za AV!!!???

  6. Ovog Strbca treba raskrikanti. On je u to doba govorio o potrebi povlacenja srpskog zivlja za kasnije kontraofanzive. Veliki broj u toj koloni su bili pod pritiskom vlastitih vodja da napuste svoja ognjista. Stvaran razlog tolikih "prognanih" da smo krivo procenili a Hrvati jedva docekali. Ostvarilo im se nesto sto ni u snu nisu mogli ocekivati.

  7. Ovom centralnom drzavnom ceremonijom okoncan je unutrasnji dijalog po pitanju SAO kao i taxama na izvoz u HR.Bostandzija Dodik bio…

  8. Akteri politike iz devedesetih(SPS,SRS-SNS),su ponovo na okupu.Sada ponovo "sire istinu" medju Srbima!Problem je sto su ove partije ponovo na vlasti u Srbiji.Doduse,vise ne mogu da "ujedaju",sada mogu samo da laju-av,av,av…

  9. Sve ono sto se desavlao na prostoru Srpske Krajine bilo je samo nastavak II svetskog rata, u njemu su ucestvovali isti glumci na obe strane, povampireni najveci deo hrvatskog naroda zeljan NDH po svaku cenu sa istim ciljevima prema srbskom narodu, po vec poznatom stilu 1/3. Srbi u Krajini su se digli na ustanak, za to nisu pitali Beograd, niti su ga slusali, kao ni bosanski srbi. Z-4 jeste bio dobar plan, gledajuci odavde iz Srbije, ali Dr. Milan Babic nije hteo ni da cuje za njega. Srbi u Krajini su bili konstitutivan narod u Hrvatskoj i imali su pravo na samoopredeljenje, to nismo mogli da im uskratimi mi Srbi iz Srbije.Politička situacija tada u svetu po Srbe nije bila povoljna i to je presudilo.

  10. Plata u srbiji je danas na nivou statisticke greske i to je isto tako faktor koji doprinosi unistenju naroda – dela govore vise od reci, a po delima Vucic radi na unistenju srpstva i raseljavanju srba iz srbije, sa ciljem da nestanu, kao sto su germani nekada asimilirali (i pobili) balticke slovene… Slepi moji sunarodnici…

  11. Dvostruki arsini medjunarodnih organizacija, koje su uvek stitili ustase,siptare,bosnjake.. sve osim Srba su pomogle svodjenje Srba u susednim republikama na nivo statisticke greske. Ne treba se nadati da ce oni promeniti nacin gledanja na Srbe, vec se truditi da jacanjem vojske i ekonomije ovaj medjunarodni progon Srbije zaustavimo i krenemo u pravcu povecavanja broja Srba. Nadam se da cemo u tome uspeti. Ako zaboravimo sta se Srbima kroz istoriju desavalo, zaboravicemo i cemu treba da tezimo..

  12. Oluja završni čin nečega što je davno planirano, što je bila zvanična politika Hrvatske da Srbe pobije

  13. Vuk dlaku menja a ćud nikako , tako i Gospoda iz lijepe njihove.Ti zločini nisu bili slučajni a ni spontani već im je zločin urodjen genetski.

  14. Sad moramo da razgovaramo jedni sa drugima jer ćemo na kraju svi izgubiti sve, ali ćemo zauvek odavati poštu žrtvama i herojima

  15. Neki ce se svakog 5.avgusta odavati posti zrtvama, neki ce suze liti svakog dana do smrti, neki ce se povremeno javno ili po kuloarima baviti otkrivanjem krivaca za zlocine u proslosti, traziti pravdu ali ne i osvetu, oprostaj ali ne i zaborav… a generacije i generacije iza nas citace o tome u istorijskim citankama. Meni je stalo da znam da ce se konacno naci nacin da se citava ljudska vrsta ujedini i prestane da zaposeda teritorije ugrozavajuci ljude koji su razliciti po bilo kom osnovu. Nesme se ni jedna nacija osecati kao ugrozena vrsta pred istrebljenjem zarad sticanja moci pojedinaca.

  16. Nikada mi neće biti jasno zašto se ljudi srodnog jezika, kulture, mentaliteta sukobljavaju. Umesto da budemo vetar u leđa jedni drugima, mi se gonimo i ubijamo. Za mene je komšija svetinja. Kada će doći do istorijskog pomirenja i napredovanja. Ovo nije dobro ni za nas, a ni za njih.

  17. Srbi su u Hrvatskoj postali statistička greška na popisu stanovništva ali će ta država uskoro ostati i bez Hrvata. Masovno se iseljavaju u zapadne zemlje. Bog sve vidi.

  18. Vođen je jedan besmislen rat. Srbiji preti gubitak Kosova. Karlobag, Karlovac, Virovitica – kakva besmislica. Ne krivim srpski narod već srpsku elitu predvođenu Mirom i Slobom koja je zajašila na talasu nacionalizma i socijalizma i munjevito osvojila vlast. AV sad soli pamet bivšim jug. republikama kao da su oni debilni. suvereni.

  19. Види гу тузлакозумузла ал се удрмела!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.