Vučić: Srbija je nezavisna i slobodna zemlja

Ostavite komentar


  1. Gos’n Pretsednice! Jedan dan kazete narodu; „Kosovo je izgubila zuta mafija“ danas, Kosovo nije izgubljeno“? Izgleda da je neko ovde izgubljen. Sto se „stolice“ tice. Srbija ima jednu stolicu na kojoj Vi sedite i na nasu veliku zalost, sve odluke sa nje donosite sami.Bolje bi bilo da imamo jednu dugacku klupu na koju moze jos neko da sedne. Ne mora biti mnogo blizu Vas, ali, nek je dovoljno blizu da cuje sta Vi pricate sa samim sobom. Koji monolog drzite i koji vam je kompas u ruci. Vojno neutralni nismo. Sede vam NATO oficiri u Generalstabu i bez njih nema odluke. Kad jednom dusu prodas djavolu, „obestas se njemu do vijeka“. Izgleda mi da je vecina Srba kolektivo prodala dusu djavolu pa bez skrupula unistava sve srpsko i u bescenje prodaje srpsku muku godinama sticanu. Ako to zovete uspehom i ako nemamo boljih od sadasnje konkubinske garniture onda stvarno i ne zasluzujemo da se nas glas toliko daleko cuje kako rekoste.

  2. Ubedljiva većina obrazovanih rađana Srbije (srpski akademici, profesori, advokati i druga intelektualna elita) želi da Vlada Srbije ODMAH :
    (1) . obezbedi RAVNOPRAVNE USLOVE za izbore na svim nivoima, pogotovo zastupljenost na javnom servisu ,
    (2) . donese EKONOMSKE MERE za bolji život građana Srbije, NPR :
    1. povećanje minimalne plate i penzije za 5.000 dinara;
    2.skraćenje radnog vremena na 7 sati dnevno (35 nedeljno), a da se prekovremeni rad plaća uvećano 50%;
    3.uvođenje progresivne porezne stope za sve preko tri prosečne plate, dobiti, vrednosti imovine;

  3. Još jedna, uobičajena, tirada i samohvala čoveka koji od prvog dana krši ustav (za početak), ogrezao u samovlašću, kriminalu, lažima, korupciji, šizofrenoj zaljubljenosti u samoga sebe … Sve što je rekao je zapravo suprotno istini i to je lako vidljivo i za građane Srbije osetno. Problem korupcije, ucene, zastrašivanja … ga još drži na vlasti, ali svaka obmana kad tad (što pre to bolje) prestaje …

  4. Koji mediji predsednice,koje dnevne novine,koji lokalni mediji?Navedite mi jednu televiziju sa nacionalnom frekf. koja kritikuje vlast,navedite mi dvoje dnevne novine i 3 lokalne televizije u celoj srbiji.A ja cu vam kazem 0 nacionalnih tv stanica,1 dnevne novine i dve lokalne tv.

  5. Vučiću, da bi izrekao takvu političku poruku (varaju se svi koji su za zamrznuti konflikt) – moraš prvo da kažeš srpskom narodu kakav STATUS Kosovu je dat Briselskim sporazumom kojeg si u startu sa Dačićem potpisao – čija je teritorija po tom sporazumu – a ne da 5-6 godina kriješ sporazum od srpskog naroda, nisi ga dao narodnoj skupštini na debatu-raspravu, i tumačiš ga naopako da se vlasi (Srbi) ne dosete, kriješ da si celu teritoriju KiM predao albanskim muslimanima? Naravno da je sada Brisel. sporazum pred svršen čin, samo se traži neka opcija-kompromis da potpišeš sveobuhvatnu normalizaciju da Kosovo udje u UN, raspisaćeš formalistički referendum da se (kao) srpski narod izjasni da se prebaci odgovornost na srpski narod ZA PREDAJU TERITORIJE KiM? Zašto (referendumom) nisi pitao narod u startu pregovora 2013 godine? Zato je hitno potrebno ZAMRZAVANJE B. S. da se zaustavi predaja-poklanjanje teritorije, da se stvore uslovi za Kiparski model rešavanja (dva entiteta pola-pola)…

  6. Predsedniče, dipl. pravniče, demokratsko ustrojstvo države i istrajnost i doslednost u primeni osnovnih principa i načela podele vlasti na: zakonodavnu, izvršnu i sudsku su fundamentalni temelji našeg društva. Potpuno i nedvosmisleno poštovanje ovih principa olakšaće vam obavljanje funkcije na kojoj ste. Jednostavno, dopustite da svaka institucija radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima, a vi radite isključivo ono što vam je propisano pomenutim aktima. Ni manje, ni više. Efekti svega ovoga bi bili vidljivi veoma brzo. Sve ostalo vodi naše društvo ka anarhiji, a ona (anarhija) u dalju propast i postepeno nestajanje.

  7. Srbija je OKUPIRANA kao i Srpski KiM i to direktno preko naZadnjacke sekte i ostalih kriminalaca koji su na vlasti na celu sa velikim vodjom koji je glava hobotnice. Prvo hapsenje i sudjenje svima koji su prekrsili Ustav RS pocevsi od vrha a onda lustracija i sudjenje svim ministrima sa laznim diplomama (svi znamo ko su ti soferi, keramicari, grobari itd).

  8. Hoću da živim u istoj Srbiji kao Aleksandar Vučić! Gde je ona i kako se do nje dolazi?
    Srbija u kojoj trenutno(?) živim, niti je nezavisna, niti je slobodna. A daleko je od mesta prijatnog za život!

  9. Ovo je i smešno i žalosno! Čuj, Srbija slobodna i nezavisna zemlja! Ako se sve slobode što ih je AV zgazio pod svoju čizmu ne računaju i ako se zanemari zavisnost AV od volje SAD, Brisela i Berlina da ga i dalje drže na vlasti u Srbiji -jer očigledno još nije ispunio sve zadatke kao priznavanje države Kosmeta, davanje totalne autonomije Sandžaku, otcepljivanje Vojvodine kao i totalnu rasprodaju srskih dobara, onda, bar u mislima AV, njegova izjava odgovara činjeničnom stanju u opčjačkanoj, unazađenoj i postiđenoj Srbiji jednog diktatora i njegovih SNS -satrapa! Na nesreću bar one polovine srpskog naroda koja još uvek razmišlja svojim glavama a ne Vučićevom, ukoliko se na dolazećim izborima (ako ih zausta bude!) spreče krađe i prevare i ako ga pre toga, kao Slobu Miloševića ne sruši mirnim putem ulica, što bi bilo veoma poželjno, ostade Srbiji ova da spodoba da vlada doveka. I da nam na sopstvne oči prodaje rogove za sveće ili po srpskom m..da za bubrege! Možda nam tako i treba kada smo se toliko onjonjavili. Pobegoše nam sinkovi i ćerke, unuci i unuke u svet, osaćemo sami samcijati na tuđem. Na milost i nemilost plašljivom i poniznom čoveku prema stranim moćnicima a diktatoru prema sopstvenom narodu, jer, kako ono beše – svaki narod ima vladara kakvog zaslužuje! Pa tako i mi.

  10. vucicu dragi presednice dali si ti toliko slep pred svojim ocima ma ko je slobodanan ti si pustijo albanske ko-ce u srbiju da srbe progunu iz srbije srpske zemlje

  11. Pa Kosovo se moglo deliti u miru za vreme Rugove ali je Srbija zelila rat na zalost se sada moze govoriti kako da se deli juzna Srbija a Kosovo moze vucic i dalje lepo da sanja!

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.