Vučić: Srbija neće ispuniti prištinski ultimatum iz platforme, EU me je prevarila

Ostavite komentar


    1. Vucic se toliko uziveo u ulozi „oca nacije“,da ga vise ni djavo ne moze skinuti sa vlasti. Kakvu god glupost da napravi krije se iza Srbije.
      „Srbija to ne zeli“… „Srbija nece to dozvoliti“. Dok on to demagoski izjavljuje, u Srbiji se dogadja narod, „1 od pet miliona“. Ako „otac nacije“
      to prezivi, kapa dole. Ako narod odustane od demonstracije, nije ni zasluzio boljeg predsednika.od AV.

  1. Ha,ha,ha.. gde je bre onaj sektas koji non-sto pise o garancijam EU i NATO u slucaju sporazuma. Evo ti tih garancija. EU ga prevarila, jadnicak. Prevarice ga opet jer si lazov, egomanijak, izdajnik i kukavica. Samaraju ga svi redom.

    1. Pretpostavljam da biste Vi prvi poslali svoje sinove u vojsku ili lično dobrovoljno participirali u njoj, da je Vučić kojim slučajrem „bio hrabar“ i postupio drugačije a ne „izdajnički“? Ne volim Vučića ali, moram mu priznati da je do sada vodio jedino mogući način pregovora i uspevao da balansira. Doduše, trebao je on, umesto Albanaca, kada nisu ništa uradili povodom ZSO da prekine pregovore ali, sada je stvar sasvim jasna. Članice zločinačkog udruženja koje je bombardovalo Srbiju i Srbe, insistiraju i istrajavaju da podignu ovaj svoj protivprirodni blud na teritoriji Srbije. Oni znaju šta su arnauti, kao i ova kvazi država ali, oni preko podržavanja ovog monstruoznog „čeda“ pokušavaju da opravdaju sebe i aboliraju od zločina koje su počinili na teritoriji Jugoslavije, posebno protiv Srba. Ko sa Albancima pregovara predstavlja poslednju budalu ali, ovaj put, moram priznati, Vučić nije imao izbora. Pouzdati se u dogovor sa Albancima je isto kao vezati sam sebi omču oko vrata. Taj narod ne zna za sporazume, ne prihvata civilizovan način života već samo silu.

      1. Kakva nevidjena zamena teza sve s ciljem odbrane lika i dela. Niko ne treba i ne sme da salje nicije sinove da ginu suludo i uzalud. Njegov zadatak (onoga koga ne „volite“, ali ga podrzavate) je bio, a to je milion puta obecavao i izbore na tome dobijao da vestom, postenom, svesrdnom i normalnom diplomatijom, uravnotezenim pristupom, pametnim rezonovanjem, uvazavanjem, pristojnim odnosom………. pridobije simpatije, razumevanje, podrsku,……. svetskih faktora po pitanju resavanja kljucnog problema zvanog Kosovo, a ne da se zajedno sa svojim saradnicima, po potrebi, izmotava i sprda s njima kako mu se cefne dizuci sebi rejting na domacem terenu. Svi ti ispadi, muljanja, obecanja, lazi, drcni istupi, pretnje tamo nekom, sistem: jedno mislim, drugo kazem, trece radim, nadmeni odnos i verbalni napadi na strane ambasadore, unizavanje istih zbog iznosenja stavova svojih drzava,……… i mnogo kojecega jos su registrovani, upamceni, uknjizeni tamo gde treba i polako stizu na naplatu. Da li retorika poput…“Članice zločinačkog udruženja koje je bombardovalo Srbiju……..“ itd doprinosi da i nama neko pomogne, da podrsku, eventualno zastiti kada treba, udeli prijateljski savet, zalozi svoj autoritet na odredjenom mestu,……..? Sigurno i nedvosmisleno NE. I onda o cemu mi pricamo? I, na kraju – znamo li mi, uopste, sta hocemo i kako??

        1. Huligan vučić, šef sekte botova, se krije iza čuvenog bot imena Zoran Knežević !

          1. Ako bih se služio Vašim metodama i konstrukcijama, rekao bih, „Huligan /bilo koji/, šef sekte polupismenih skotova se krije iza čuvenog skota „Lazara Velikog“, čije ime najstrašnije skrnaviš poštovani gospodine. Taj je život dao za „slobodu i carstvo nebesko“.

          2. Ne znam ko se krije iza tog imena niti je to u ovom slucaju relevantno, ali je jedno evidentno – a posle ovih silnih nesuvislih pisanija, brojnih nebuloza, klasicnog i izrazitog oblika mrznje, zaslepljenosti, itd – da je u pitanju tesko isrustrirana persona koja na ovom uvazenom portalu „Danas“-a zloupotrebljavajuci dobrotu i sirokogrudost administratora, beskonacno seira trolujuci smislene, korektne i logicne komentare koji su u suprotnosti s njegovim bolesnim ubedjenjima. Iskreno ga sazaljevam jer mislim da mu nije dobro i lako.

          3. @Djuka A.
            Vrhunac podlosti i cinizma predstavlja Vaša rečenica, kojom pokušavate da ubedite „uvaženi portal „Danas“, da ja zloupotrebljavam „dobrotu i širokogrudost administratora“, samo sa jednim ciljem odnosno, da se eliminišu moji komentari koji su u suprotnosti sa Vašim stavovima i mišljenjem?! Argumenti i logika su nezavisni od toga kako Vi te moje argumentovane i logičke komntare doživljavate. Ako ih doživljavate kao mržnju a ne komentare koji su surovo istiniti to je problem Vaše teške frustriranosti i unutrašnjih problema. Zar očekujete da „uvaženi portal Danas“, objavljuje samo Vaše i komentare gospodina Adila Bajramija, ukoliko se ne radi o istoj osobi? Valjda bi, u slučaju da se zabrane sva druga i drugačija mišljenja Vi i gospoidin Bajrami biste mogli da zaigrate „Šotu“ i da zagrljeni zapevate onu staru, nostalgičnu „Od Vardara pa do Triglava“. Očekujem da ćete zbog tolike ostrašćene i „demokratske“ mržnje prema aktuelnim vlastodršcima /koje, da budem iskren ni ja ne podnosim/ od Haradinaja dobiti medalju, „Mrzioca Vučića prvog reda“.

          4. Gospodine Djuka A., Zar je bitno ko se „krije“ iza bilo čijeg pseudonima? Ukoliko se ne slažeš sa nečijim mišljenjem, trebalo bi da mu pariraš nekim kontra stavom a ne da pozuivaš administratora da se takvo mišljenje zabranjuje, kako bi ti bio u pravu? Šta je ovde „zloupotreba“? Zar to nije i ovaj tvoj „demokratski“ zahtev, kojim se ulaguješ adminstratoru portala „Danas“ , sa namerom da se tvojim „neprijateljima“ zatvore usta? Zar nije svojevrsna zloupotreba tvoj pokušaj da se, borbom za slobodu i demokratiju, uskrati pravo govora i mišljenja svima onima koji nisu na istoj „talasnoj dužini“ sa tobom?! Ovaj portal bi u tom slučaju ličio na oglasnu tablu jednoumlja i medij odredjenih partijskih podrepaša. Tvoj komentar je rezultat tvoje frustriranosti.

          5. @Zoran Knežević alias Mitropolit Jovan: Potpuno je besmisleno odgovarati na repliku jedne te iste osobe pod razlicitim pseudonimom, a nadmudrivanje sa nekima koji zive u nekom drugom svetu i nista ne razumeju bilo bi najobicnije gubljenje vremena. Da se razumemo, nije problem sto neko nesto komentarise vec kako i zasto. Pored toga, osnovna pristojnost nalaze u svemu tome i neku meru ili granicu. U vezi s tim nas narod je smislio jednu poucnu parolu: ‘zasviraj pa za pojas zadeni’. Ali, avaj, ko to da shvati!? P.S. Izvinjavam se publikumu.

          1. Ivane, morate ponovo u neku večernju školu pa da nastavite tamo gde ste stali, kada vam je svinja pojela bukvar i prekinula Vaše obrazovanje.

        2. Ako biste uspeli da se otarasite mržnje koja Vam sputava normalno rasudjivanje, shvatili biste da nijedna srpska vlada, osim totalne kapitulacije i predaje Kosova i Metohije, onako kako je to konstruisamo u ratnim kuhinjama Zapada, nije imala nikakve šanse. Šta znači „vesta, postena, svesrdna i normalna diplomatija, uravnotezeni pristup, pametno rezonovanje, uvazavanje, pristojni odnos..“? Šta ste hteli čoveče da kažete? Sa jedne strane ga optužujete za izdaju, za kolaboracionistu srpskih neprijatelja a sa druge strane mu zamerate na prkošenju tim istim državama i narodima? Ne podržavam ja Vučića, niti me on zanima, isto kao što me ne zanimaju ovi gologuzani koji koriste bedu i sirotinju najširih masa i skaču po ulicama,. Ja podržavam način na koji je on do sada balansirao i kupovao vreme ovoj državi. Da li jer on to vreme pametno iskoristio i spremio se za ono što obećava da učini u cilju zaštite ovih preostalih Srba na Kosovu i Metohiji, drugo je pitanje? Iskreno, čisto sumnjam?! To se radi suptilno, u senci, bez galame i hvalisanja. Te pripreme su morale da obuhvate formiranje i organizovanje visoko obučenih i najsavremenijom tehnikom opremljenih jedinica, koje bi bile spremne da reaguju munjevito sa što manje gubitaka, kako se to kaže, „ljudskih resursa“. Kao što, na primer, sebe i svoje interese štiti Izrael. Zločinačko uruženje neće odustati od svojih namera čak i ako ubedimo i njih i sebe da su nas ubijali i uništavali za „naše dobro“, kako tvrde pojedini plaćenici i osvedočeni petokolonaši. I to više ne rade zbog Albanaca već zbog sebe. Počinili su zločine koje može da abolira samo nova paradržavna tvorevina na teritoriji Srbije. Ne rade oni ništa „od danas do sutra“, poštovani gospodine.

        3. Odgovor za Djuku A.
          Razumeli smo te gospodine, vidi se da mnogo razmišljaš.
          Reci care šta ti predlažeš, koji je tvoj predlog rešenja.

      2. Pa ne bih rekao da ste samo Albancima hteli ratnim putem nesto objasniti.
        Ubili ste Hrvate u njihovu drzavu, koju sada oberucke ste priznali.
        I Slovencima hteliste objasniti nesto isto ratom.
        I Bugarima isto, a oni nisu bas dobro slusali pa dosli do Nisa da vas cuju iz blizine.
        Spustitese, dosta ste leteli u vasim mislima, to ce vam jos vise kostati, vidicete.

        1. Probajte. Arnauti su uvek bili hrabri kada su kaskali uz guzice moćnika. Mene lično ste uvek podsećali na lešinare, koji idu za lavovima ne bi li uspeli nešto da dograbe.

      3. Kako mozes da pises nesto o civilizaciju i mir,treba da se sramis ali tu se vidi koliko si ti civiliziran.Za koju civlizaciju pises kada sam ti nisi.Da bi ti civilizovan bio prvo bi se izvinio u ime svog ,,civilizirnog,,naroda za sve te masakre u bifsu Jugoslavio sta vasa vojka i paramilitarne jedinice ucinili u ime velike Srbije.Da ti posjetim rat u Hrvatsku koliko civila je tradalo iz vase ruke,rat u BH koliko civila je tradalo-Srevrenica sta znaci za tebe-100 masakre na Kosovo preko 13000 ubijani civila i preko 20 hiljada silovane zene -za koju civilizaciju ti meni pricas.Kako mozes da kazes da albaci hocu rat gde se baziras .Albanci nikada nisu rat htjeli dok vas Milosevic nama zatvorio fabrike,skole,bolnice pa isterao preko 500hiljada albanaca iz svoje ognjiste-to kazem sve prje rata,pa sta se ocekuje od jednog naroda kada sva sopstvena parava mu uzima neko,narmalno da taj ponizeni narod mora da se brani i to su ucinili albanci i hvala bogu danas smo slobodni.Ti imas pravo kada kritikujes svoje politicare posto politicari su svuda za kritiku naroda ali da bi bio neki civilizovan covek trebas prvo da se izvinis koliko ljidi je ubijeno za te vrema od vase vojske. Nemate drugi izlaz morate da priznate Kosovu i to cese dogoditi kad tada ali samo pokazujete kakav mentalitet imate

        1. Kada pripadnik naroda, koji nastupa i postupa logikom čopora, govori o civilizaciji , to doživljavam kao vrstu crnog humora. Tu priču sa silovanjima Albanci su, na nagovor svojih gazda iz Amerike, preuzeli od muslimana u Bosni i Hercegovini. Ritual silovanja, ili grupnog silovanja, je baš jako izražena karakteristika arnauta sa Kosova i Metohije gospodine, i Vi to dobro znate. To je vaš običaj o kome se uvek ćutalo. „Da se ne bruka celokupni narod“, kako se demagoški govorilo. Oni koji su silovani morali su da beže zbog bruke i sramote ili da ne postanu meta svakodnevnog ritualnog silovanja. I to je bio način veoma efikasnog etničkog čišćenja. Takve familije su morale da beže i da se sele. Medju arnautima, i šire, medju muslimanima, se smatra da, silovati „nevernike“ nije greh. Na taj način se širi „alahova vera“,. Taj običaj demonstrirate čak i kao izbeglice u Švedskoj, Nemačkoj ili bilo gde na prostorima gde živi civilizovan svet. Da su Srbi silovali 20.000 Albanki morali bi umesto puške da se permanentno drže za „onu“ stvar?! Ili, da budem precizniji polovina novorodjene dece danas su polusrbi. Ne lupetajte gospodine, kada veoma dobro znate pravu istinu. Siguran sam da ste više silovanja izvršili Vi, kao pojedinac, nego sva srpska vojska koja je bila na Kosovu i Metohiji.Da nije i neka Vaša rodjaka, možda, silovana? Nije zar ne? Ko Vas ne poznaje skupo bi vas platio

      4. Zorane, ne mogu da verujem šta si napisao. Vučić je taj koji je već sve obećao Alvancima ne zato što je pametan nego suprotno. Kako objašnjavaš što je uzeo Blera za savetnika dok je bio Premijer i debelo ga platio našim novcem umesto da ga je tužio kao ratnog zločinca i njega i Klintona. Tužba je već bila spremna ali je Vučić to odbacio..Sada Bler radi za Brnabićku i kako kaže nije plaćen iz budjeta. Britanski Gardiajan iznosi da arapi plaćaju Blera a za uzvrat dobijaju sve ispod cene. Još da dodam da su Bler, Klinton, Soroš ..i još ko zna ko suvlasnici Trepče … Šta to Bler savetuje našu vladu ? Kako da poubija narod jer su u Kazavgastanu ubijeni civili dok je Bler bio savetnih te države. Nikada nije na Skupštini raspravljano o Kosovu kao da je Kosovo njegova prćija. Nisam da se gina ali brate biti takav poltron pred drugima a biti tako osoran prema svom narodu , stvarno ne dolikuje jednom predsedniku. Smučio mi se sa migrantima i idejom da povećava natalitet Srba sa migrantima tj. Alahovim sledbenicima ..Arapima je ispod cene prodao hiljade ha Vojvodjanske zemlje…PKB. Beograd na vodi je većinski Arapski sa manjinskim ulaganjem..kao je to moguće? .Upropastiće nas kompletno šireći šarene laže o uspesima . To će da traje dok još ima šta da se proda..Zbog njegove ideje o naseljavanju migranata ostaćemo bez Srbije a ne samo bez Kosova!

        1. Delim Vaše mišljenje u velikom delu Vašeg komentara. Mislim da smo na istoj „talasnoj dužini“ sa malim razlikama. Ja govorim o ljzudima, koji bi iz mržnje prema Vučiću sutradan bili janičari u Tačijevoj vojsci. Govorim o toj patologiji. Puno pozdrava. Iz Vašeg komentara provejava stav poštenog i prostodušnoig rodoljuba i patriote a takve ljude bezgranično poštujem. Vučić nerma opravdanja za neke svoje postupke ali, uvek treba biti realan.

      5. Pa probali ste silom, kretenu!
        I dobili po nosu.
        I opet ćete, i svaki put kad probate. Kamo sreće da ste dobili po labrnji kad je trebalo i koliko je trebalo. Druga bi se pesma pevala sada.
        Misliš li ti da to ne zna onaj koga ne voliš ali ga podržavaš?

        1. Adile,moze li bez pretnji!?Rata Vi niste videli.A,iskreno da Vam nisu pomogli …zna se vec ko,Vi bi ste nestali sa lica zemlje.100tine hiljada
          Albanaca s KiM se pomirilo sa sudbinom
          da su Vam to poslednji
          dani.Sreca,pa Vam je stigla konjica.E,to je Adile istina.Albanac ako se nekoga boji(opravdano)to je samo Srbin u pitanju.Pusti pretnje i kur**e preko portala.Slazemo se sigurno u jednoj stvari
          a to je da se moralo,moglo bez oruzija i mrtvi glava dogovoriti.Na nasu nesrecu ratni huskaci
          naprevise nam zlo!

      6. ,,Pouzdati se u dogovor sa Albancima je isto kao vezati sam sebi omču oko vrata. Taj narod ne zna za sporazume, ne prihvata civilizovan način života već samo silu,,.
        Ovako nesto napisati lici vise Na Informer, Kurir, Alo…mislim da je Danas jedini list u Srbiji koji postuje slobodu misljenja i zato daje prostor i ,,ljudima“ kao vi da izrazavaju javno svoje misljenje/mrznju.
        Vasa mrznja prema arnautima/siptarima kako vi nas cesto pogrdno nazivate prevazilazi svaku granicu normalnog. Pitam se samo zasto?
        Cesto spominjete i hiljade poginulih i nestalih Srba na Kosovo. Bilo bi dobro da kada vec tako cesto koristite Kompjuter da se informisete koliko je zrtava bilo na drugoj strani. Siguran sam da, ako ste iskreni sami sa sobom doci do rezultata da je na drugoj strani bilo 10 puta vise zrtava. Ako ne verujete Amnesty International, UNHCR…onda se pitajte odkud pune Hladnjace sa ubijenim Albancimo po jezerima i rekama Srbije, raspitajte se isto o Batajnici, Trepci…Ne znam sta ste ocekivali kako ce ti ljudi reagirati posle toga sto su izgubili celu Familiju?! Za Balkan je to normalno da ce se svetiti, posebno ako su ti zlocinci bile prve Komsije ili ljudi koji su im biti poznati. Ne bi me cudilo da vi o tome vec dosta znate i pretpostavljam iz tih razloga napustili Kosovo.
        E sada ko ne prihvata civilizovan nacin zivota vec samo silu o tome su razlicita misljenja svih ex YU naroda. Mislim da vecina misli da su to Srbi a moje licno misljenje je da svi (osim Politicara kalibra Vucic/Thaci i nekolicine kao vi) zele civilizovan nacin zivota.
        Postovana redakcijo Danasa, molio bih vas da objavite moj Komentar.

        1. Nema tog dogovora koji bi od strane čopora bio poštovan. Toga su morali da budiu svesni, kako Vučić tako i svi ostali srpski političari. Nema lažljivijeg i prevrtljivijeg naroda na zemaljskoj kugli gospodine. Narod KETMANA ako znate šta se pod tim podrazumeva. Trebalo je još pre sukoba na granici sa Albanijom u širini od pet kilometara proglasiti zonu od posebne vojne bezbednosti, podići na tom prostoru zidove ili minska polja. T+Samo bi takav „dogovor“ poštovao onaj čopor koji proždire sve pred sobom i čisti sve one koji ne pripadaju tom čoporu. Vi govorite o Srbina, zaboravljajući da je Srbija jedna od retkih multietničkih bdržava na ovim prostorima?! Jedini su vam problem broj poginulih. I vi ste kao Slovenci, Hrvati i muslimani hteli rat ali, da u tzom ratu ginu samo Srbi, zar ne? E, pa, gospodine Albanac, toga više nema, niti će toga biti. Tako je bilo u prošlosti da ste se skoro navikli na taj „običaj“. Mi ćemo da tamanimo Srbe a oni će posle od nas da prave „braću“?! To je davno prošlo vreme gospodine.Hladnjače i preseljenje poginulih albanskih terorista je projekat nastao u tajnim službama SAD i V. Britanije uz pomoć lokalnih Albanaca i otudjenih i obmanutih delova srpskih službi bezbednosti koje su mislile da rade veoma važan posao za Srbiju a ne da odradjuju deo projekta kreiranog u kuhinjama najvbećih srpskih neprijatelja. Interesantno je da su te grobnice „pronadjene“ baš onda kada je to Albancima i Amerikancima odgovaralo?! Gospodine, koga je bilo briga za tela albaskih bandita? Nismo znali šta ćemo sa pobijenim Srbima a ne da brinemo brigu albanskih zlikovaca?

          1. Prvo sto sam pomislio citajuci vas komentar bilo je da vam opsirnije odgovorim na na sve te gluposti koje ste napisali, ali kada bi to uradio plasim se da bih pao na vas nivo a to ne bi hteo. Ne pada mi napamet da vas vredjam a kamo li celi jedan Narod kao sto vi to radite. Kao sto rekoh vi verovatno imate licne razloge za svu tu mrznju koju izrazavate. Znam da vi sve znate, pa pripadnik ste nebeskog Naroda ali ipak poslusajte savet jednog neukog Albanca koji sasvim slucajno zna sta Ketman znaci (iako ne razumem sta Ketmani I Albanci imaju zajednickog) potrazite profesionalnu pomoc NIKAD NIJE KASNO

      7. Dok se on nije pojavio Šiptari i Eunjani su mogli samo da maštaju o mamlazu koji će sam sebi vezaiti omču oko vrata. Taj čovjek je toliki šalabajzer da niko više ne može očima da ga gleda. Gori je od Tadića iz poslednjeg filma! To je nešto što si je svaki neprijatelj Srbije samo poželeti mogao. Ja ne znam da li je on glup ili lud, ali znam da je našao pa zašao. Vamo pizdi što ne može da dobije sever Kosova dok mu iza leđa uzimaju jug Srbije. Hoće da da republiku za mesu zajednicu. A onda onda izigrava Alisu u zemlji čuda tražeći utehu kod nemila i nedraga i kad ga svi ispale ode kod patrijarha, kao svoje poslednje nade.

  2. Ali Srpska lista nastavlja da podržava vladu Haradinaja…

    1. Kod Haradinaja dobijaju plate svaki mesec redovno, kod Vucica svaki treci mesec neredovno. I to pod uslovom da mu se poklone i poljube ga
      junacki u oba obraza.

  3. Naravno.
    A u sledecoj sceni Vucic im osvetnicki potpisuje priznanje otetog juga Srbije i za kaznu poklanja presevsku dolinu sa sve zoraninim koridorom, … dok raspameceni Informer i Pink javljaju o ‘ … najvecoj pobedi Srbije od Prvog Svetskog Rata’, … Amerikanci predlazu Vucica i njegovog siptarskog drugara iz kafane za Nobelovu Nagradu za Mir, a vecina stanovnika Srbije odlazi na psihijatrijske tretmane i kalijumsku terapiju …

    1. Mozda vam je zadnja recenica ispravna, sto se tice psihijatriskog tretmana, ali da Ameri predloze nekog balkanskog desperadosa za Nobelovi nagradu za mir, je obicna glupost,. Glupst koja moze da prodje kod citalaca Informera,Pecata,Novosti i sl. ali ne i kod citalaca „Danas“-a

  4. „Sada sikter sa tim papirom, bando iz Prištine,,ovaj vokabular je dostojan uljicarima,nikako jednom predsedniku ozbiljne drzave.

    1. A kada Sergej takvim rečnikom govori o svinjskoj hunti u vidu vlasti i lažne opozicije, kažu mu da je uličar i desničar.

      1. U najmanju ruku,Sergej nije samozvani pr.Srbije. i govori istinu.

    2. Jel to ta famozna „pristojna Srbija“ koja mu ne silazi sa ustreptalih usnica kada opozicija malo podvikne (inače su za ovog lika,koji poznaje samo navijačku estetiku)po mom mišljenju,previše kulturni.

    3. Šta je čudno? Njegov učitelj, mentor i idol je vikao „malo morgen“ po švapskom ovaj „sikter“ po turskom, svetski ljudi. Barataju jezicima!

    4. Slazem se,ozbiljne drzave ali,nasa drzava je daleko od toga i zato imamo ovo sto zasluzujemo.

  5. Mene to bas cudi,…jer od 1987 pogotovo, kad god smo s nekim pregovarali, razgovarali….pogotovo sa zapadom, uvek mi njih zaje.emo. Tako da razumem Predsednika……nije to ko u vreme stare Jugoslavije kad Pasic pregovara za Istru i Dalmaciju……rusofili su bas zeznuti pregovaraci, ej

    1. Rusofili, rusofili, rusofili….
      Bla bla bla….pojedinci su toliko ostrašćeni da im za sve smetaju rusofili….zaobidji te više rusofila, anglofila, frankofila i ostalo fila…..ovo je priča o nama a ne o njima….kada je neko nesposoban uvek traži krivca u nekom drugom…vuciceva skola!Dosta vise za Boga!

  6. EU te nije prevarila vec te tretira kao pravnog savetnika Vojislava Seselja, mahnitog diletanta koji laze kad zine. Sto se Pristine tice, objasni im s koje su strane linije Karlobag-Karlovac-Virovitica. Ti si kretenu mislio da si problem resio uklanjanem Olivera Ivanovica a onda su te Taci i Haradinaj sibicarski izvatali po sistemu „jedan duva, drugi ladi“.

  7. sikter – uzvik, napolje, gubi se, marš

    tur. siktir! – sa istim značenjem kao u nas; bukv. „sam sebe polno upotrebi“, imperativ 2. lice od inf. siktirmek a ovo od sikmek polno upotrebiti.

  8. Koji recnik,ja sam zadivljena.Hajde napravite i vi platformu onda slede razgovori a svaki razgovor vodi ka kompromisu.Ne crtajte vise ljudima meta na ledja i ne delite namucen srpski narod koji zivi u Mitrovici.Pitanje Kosova nije tvoje licno vec srpskog parlamenta koji je totalno izolovan zbog tvog ,,ja pa ja i opet ja,,.

  9. Jos jednom jeftini i dozlaboga dosadni skec umornog glumca. Prevarili ga, kobojagi nije jadnicak znao. Ako mu je Merkel obecala nesto drugo, zasto to ne kaze, poslednja je prilika da to uradi. Koje odurno pozoriste, veliki smo gresnici ako smo ovo zasluzili

    1. Zaslužili smo nego šta, dozvolili smo da takvima da vode državu pa shodno tome imamo i odgovarajući rezultat.

  10. To je tako kad se pare trose na autobuse i sendvice a ne na lobiranje i sposobne diplomate.

  11. Majko mila. Predsednik evropske zemlje – kakva god bila – sa vokabularom pijanog stočarskog trgovca s kraja pretprošlog veka, koga gazda drumske birtije jedva u zoru izbacuje van jer je dozlogrdio maltretirajući preostale goste i konobarice. Mora da se ipak nekad jesmo kamenjem bacali na boga, kad nam je zapao ovakav nesrećnik. Kuku.

    1. Kraj predstave, zavesa se spusta. Gledaoci mogu kuci. Monodrama je zavrsena, stendap komicar se iznervirao

  12. Svaka cast EU, uapela je da prevari coveka koji je prevario svakoga sa kim je imao posla. Poceo sa Seseljom, nastavio sa Tomom, onda sa mnogim svojim cankolizima, ministrima, itd. Najvecu podvalu je izveo sa 7 miliona Srba. Ali eto ima ko i njega da zavrne. Ha ha ha!

  13. Ti “najhrabriji” su opet najveci ratni profiteri. Hoce i oni sada da grade po Srbiji i sponzorisu izbore umesto placanja poreza.

  14. Kakav rečnik na funkciji koju obavlja. Diplomatski, nema šta. Priča za unutrašnje potrebe. I još nešto… možete li da objasnite šta znači deset najsposobnijih momaka? Sposobnih za šta? Po toj priči ima deset sposobnih Srba na Kosovu dok su sve ostalo starci i deca. Šta li ti vidiš kada se pogledaš u ogledalo?

      1. Hahaha, bravo. Ako je propali huligan iz Čipuljića sposoban za bilo šta osim ozbiljne terapije, moguće je.

  15. Milosevic, koga nikada nisam podrzavao i bio protiv njega, je drzavnik za ovoga Seskovog savetnika u Hagu. Sramotan recnik, glas slabosti i straha.

  16. Da bude sram EU, najpametnijeg i najboljeg studenta Pravnog fakulteta, sa sve desetkama i poništenim devetkama, u istoriji ovako da „navuku“ kao francusku sobaricu. I da ne zaboravim Zvezdin delija do koske i šahista . A tek supermen u mećavama i poplavama . Sa najozbiljnijim političkom očevima Slobom, Tomom i Šekije. E baš ih sram bilo. Mukica, šta će sad da mu kaže Angela, Kurc i Makron.

    1. Možda bi „Beli“ mogao da izgladi sve ove gafove „najpametnijeg i najboljeg“ studenta?! Ili Jeremeić? Ako ne on onda Sergej ili onaj njegov „burazer“? Možda da reangažujemo onog „Giv mi fajv“? On se pokazao kao veliki vizionar. Šta biste Vi želeli? Da izda, proda ili preda Kosovo i Metohiju ili, da se bori svim sredstvima i na sve načine da to niko i nikada ne uradi? Ako uspete da se odlučite, to onda morate i podržavati, do kraja?! Gastarbajter uvek možete da budete. Na tom „divnom i divljem“ Zapadu uvbek će postojati poslovi za koje mogu da budu „kvalifikovani“ samo ljudi niže kategorije. U našem narodu su uvek postojali oni koji su više voleli da vode tudjeg konja nego da jašu svoga. Oduvek je bilo ljudi sa jako izraženim janičarskim sindromom i onih kojima lanci zveče kao najumilnija muzika.

        1. Za one kojima je „deset sa lukom“ i litar popularnog „Rogonje“ svrha i smisao života, teško je bilo šta pametno reći. Još je teže pametovati onima, koji ne mogu da izdrže tekst duži od one čuvene Mujine proste rečenice „Vo pjeva“, i prosto proširene, „Vo pjeva na grančici“. A šta ste Vi prepodobni gospodine, „izvoleli hteti reći“?

      1. Ajde Kneževiću, idi bre više i čitaj taj tvoj Informer, nemoj da nas zamajavaš kao šatro ne braniš ga.

      2. Zorane,oprosti,ali Vi ste manipulator bez stida i srama! Redovno citam vase komentare,pa Vi bi trebali na med.kontrolu,odmah!Sta Vi pisete neka Vam sluzi na cast!Manipulant,demag… od kog mi se s**e!,iskreno.

  17. Daj ostavku najbolje po sve nas . Ti vise ne znas kud teras . Skini se sa vrata ovog naroda ,pa dosadio si i majci svojoj ovim svakodnevnim pojavljivanjem

  18. I Srbija ima svoje rezolucije,deklaracije,platforme,anekse,proklamacije,unutrašnje dijaloge…u vezi Kososva,i to je OK?! A ovaj rečnik „predsednika“ je odraz obrazovanja najboljeg preobučenog učenika jednog osuđenog ratnog zločinca! Iz njegovih izjava se oseća nervoza na najjače !

    1. Stricnjak zabpravljad da naglasis da je osudjeni ratni zlocinac za verbalni delikt,to je onaj delikt koji u tvojo americkoj „demokratiji“ ne postoji sem ako odgovara njihovom fasizmu.

  19. Ostavka je moralan čin čak i za vas sa Pravnog…
    Dakle , sedi i napiši ostavku jer ti nisi sposoban državu da vodiš, zato jer si glup, nadobudan, pun sebe i okružen teletabisima još glupljim od tebe.Prevarila te Eu?! Strašno…

  20. Patetika,laž i imaginarijum The Little Canis Lupusa ne poznaju granice !Taj ima obraz sa sve pendžetnama,blokejima,ojačanim đonovima !

  21. Prevareni prevarant.E,baš mi ga je žao.A zaboravio šta je propagirao 90-tih?

    1. Konobar Politika, sto se trazi to posluzi.
      Samo neznamo kome sada ova vrela corba od svinskih usiju i nogu a mozda i repa,

    2. Oli si ti zaboravio kako stw 90bazali kao zecevi a drugi pravili svoje drzave bez Srba.A sada 30 godina kasnije svoj kukavicluk pravdate zlim Slobom i Srbima nacistima,a svuda u okruzenje mononacionalne fasisticle drzave podrzane od atrane zapada i amerike.Dozlogrdili ste i bogu i narodu,nazad u svoju dezertersku kucicu.

  22. Vučiću, ako misliš dobro Srbiji, prvo skini onu prokletu zastavu sa žutim teletabis zvezdicama, prekini sa Eu žmurkom, ukini izvršitelje i osnivaj državna preduzeća. Mi smo mali narod zbog čega je za nas Eu faš-demokratija pogubna… Živela Srbija i to Velika, i naravno mala engleska!!!

    1. Skoro nisam procitao kraci,jednostavniji savet ovom bolesnom coveku.Mislim da bi i on profitirao kada bi vas poslusao.

  23. Jadni nesposobni kukavče, tebe prevarila!? Pa ko si ti da tebe neko prevari? Pregovaraš o Kosovu, koje si, kao ministar u miloševićevoj vladi, predao 1999. i zapečatio mu sudbinu, bez ovlašćenja ove bedne države, bez smernica i okvira za pregovore od Skupštine koju si uništio, privatmno se sastaješ i šuruješ s tačijem, tvoje sluge i kriminalci uzbunjuju Srbe na Kosovu, do grla si umešan u ubistvo Olivera Ivanovića…i sad se ti žališ da je tebe neko prevario! Sram te bilo!!!!!!!!!! Još i da te tešimo od od početka devedesetih do danas upropastio si i državu i narod! Svaki tvoj govor je potiv na rat! Kako si huškao devedesetih tako huuškaš i danas!

  24. Trebalo je odavno staviti do znanja pristinskim vladtima da ako neko hoce da bude drzava da treba da ispunjava obaveze koja je ugovorila.Nista bolji nisu ni oni iz EU koji su bili pokrovitelji pregovora.Treba ici na prinudnu razmenu stanovnistva jer Siptari nisu i nemaju zelju da zive sa bilo kim.Zalazem se za puni reciprocitet u odnosima sa bilo kim.Zapad preko Siptara vezba za nastavak odnosa sa Rusijom a i svim ostalima koji im dtoje na putu ostvarivanja pune dominacije.Toliko su pokvareni da bi cak isli i na izazivanje svetskog rata.

  25. Evropa je prevarila Vučića, nije valjda? Ti si se bavio sam sa sobom 7 godina i sada si iznenadjen. Vozakaš narod po Srbiji i diviš se kako te narod „voli“ dok Albanci prisvajajnu Srpske rudnike na Kosovu, dok formiraju sopstvenu vojsku, uvode poreze..Biće tu puno čuda za tvoje SNS članove koji još ne vide da si Albancima dao Kosovo a njihovoj braći po veri prodao Srbiju…Migranti se razmilili po Srbiji a naša mladost pakuje kofere i beži iz domovine kojoj nisu potrebni! SRAMOTA da nas sve bude a pogotovo vas SNSovce! Dozovite se pameti!

  26. Pa ti “neki drugi” su im druže već većinu i dali, jel ti i tvoji puleni tako moćni više nemožete ni da pomislite da prošetate tom “takozvanom Srpskom zemljom” a ne takozvanom Kosovu.

    Ne možeš da prkosiš najjačima pa onda plačeš kako te ne štite. Idi zagrli Putina i Kineza opet oni će to da reše

  27. Krah i sunovnat jedne politike,kojoj su svi krivi samo svoje greške ne vidi?Platforma,nepovoljna po nas,je akt da se spreči samovolja pojedinca(Tačija) da može da pregovara,trguje,pravi kompromise,crta,razmerava,….u svoje ime(poređenje je jasno) i da je Skupština mesto gde se odlučuje i polažu računi.Za vladu Haradinaja legitimitet dali su glasve poslanici Srpske liste(SNS),sada je kriv jedan poslanik,Srbin,koji je bio u sali(zavadi pa vladaj)?To što je Vučić dao policiju,sudstvo,katastar,diplome,carinike,graničare,međunarodni telefonski broj,podpisao sporazum,dao elektroprivredu….nije ništa starašno,strašna je presuda jednog suda,neobavezujuća,kao pokušaj države da zaštiti svoje interese(nije se prazno pretilo podizanjem borbene gotovosti,hitnim sednicama Saveta za bezbednost)?Veći deo nastupa na svojim mitinzima i kampanji po Srbiji(sve manje posećenim),odnosi se na napad na na svoje ljude,Srbe,političke neistomišljenike,nego na sve drugo(zavadi pa vladaj).Godinama „pregovara“ bez rezultata,hoće li odgovarati?

  28. Tebe EU prvarila, svaka im cast , da tebe neko prevari, doduse stalno pricas da ucis da si citao moje komentare , a znam da imas i ljude koji to rade valjda bi zapamtio da sam ti napisao da se prvo nesto nauci a onda priimenjuje, a ne da samo volis da budes na vlasti. Kad mislis da se zaustavis, zar nevidis da odose mladi, a i stariji ako im se pruzi prilika. Kako te vise nije sramota da ides po mitinzima, i dzis vatrene govore, zaludjujes narod obecanjima, kao da delis svoje nnovce, pa da si seik bilo bi mnogo. Posledice tvog dovodjenja stranih kompanija u Srbiju, se vide, samo stampa ne objavljuje, radnici rade za trideset , cetrdeset hiljaada, nemaju izbora, rade prekovremeno , a pod kojimsu uslovima su stranci dosli e to je poslovna tajna. I nemoj da pretis albancima, lepo su se setali po jezeru Gazivode, i tebi opet nije jasno da neznas da vodis svetsku politiku, jos se hvalis kako ti je Merkelova prijatelj, mislim da ce narod sa Kosova ponovo da se iseljava u Srbiju

  29. Zato sto si se tako odnosioi ti i Milosevic i Seselj i citava nomenklatura iz 90ih prema Albancima i danas isto, kao „bandi iz Pristine, koju treba sikterisati, proterati i poubijati ako je potrebno, zato su i proglasili nezavisnost i zato su pobegli od ove i ovakve Srbije. Nije im nezavisnost dao ni Tadic ni Djilas ni Jeremic vec ti i tvoje politicko drustvo.
    Kako se moze pregovarati sa nekim koga nazivas bandom. Sram te bilo Aleksandre Vucicu koji kao predsednik drzave samo siris mrznju i govoris recnikom koji pas s maslom ne bi pojeo. Cinicno je da ti, otrovnog jezika, smes nesto da prigovoris Sergeju Trifunovicu na vokabularu. On nije predsednik drzave, a ti na moju zalost i mnogih drugih, jesi. Ali neces dugo!

  30. Dobro se znalo ko je Vučić, kakve su njegove sposobnosti, kakva mu je bila uloga u politici i u ratovima devedesetih, pa su opet glasali za njega. Rekoše, čovek se promenio. Ništa od toga, on je bio i ostao zadrti radikal, Šešeljev potrčko. Sve dok Srbija ne smogne snage da se obračuna sa ovim likovima iz devedesetih, nema joj spasa niti napretka.

  31. Mislim da u nijednoj zemlji na svijetu nije na čelu države ovakav debil .Apsolutno više nema dileme,čovjek je psihopata,jednostavno bolesnik.On najviše nanosi zla svojem narodu na Kosovu.Ne da ljudima da žive.Okružen kriminalcima stalno stvara tenzije.Znam da će mu Srbija presuditi,to je pravilo.

  32. naš predsednik mora da menja svoj rečnik. on predstavlja sve gradjane i mora da vodi računa o načinu na koji razgovara. reč SIKTER je turizam i osnova je glagol SIKIM što na srpskom u slobodnom prevodu bi značio seksualni odnos. malo više kulture ne bi bilo na odmet

  33. Šetaju ga šiptari i njegovi prijatelji iz EU ko mladog majmuna.
    Nije on jedini kriv za situaciju na Kosovu ali je svojom diletantskom politikom (ukidanje institucija Srbije na severu Kosova, ustoličenje Haradinaja, potpisivanje briselskog sporazuma…..) zmatno doprineo da Kosovo polako ali sigurno ostvaruje svoje ciljeve. Njemu samo ostaje da kukumavče, da izigrava kalimera, a svojom politikom doprinese da se većina Srba polako ali sigurno iseljavaja sa Kosova

    1. Ja mislim, Zorane, da on nas šeta kao mlade majmune. Jer niko njega ne bi mogao da šeta da on to nije hteo. To je bilo jasno odmah po potpisivanju Briselskog sporazuma, a naročito po sprovođenju toga sporazuma. Ukidanjem institucija Srbije na severu Kosova, pokretanjem besmislenih kampanja i isticanjem nejasnih predloga stvar je zapečaćena. Da to nije tako, on bi sve te gluposti povukao. Kosovo će biti ili srpsko ili albansko! Drugo je pitanje čija će biti Srbija a čija Albanija.

  34. Poštovana redakcijo Danasa,
    Znam da nećete ovo objaviti ali ću vam ipak reći.
    Kako vas nije sramota da objavljujete svaku bljuvotinu koju onaj skot Zoran Knežević napiše?
    Ovde ima raznih komentara sa kojima se čovek može i ne mora složiti ali ovaj čovek bljuje čistu mržnju a vi očigledno nemate ništa protiv čim objavljujete svaki njegov komentar.
    Možda su njegovi stavovi identični stavovima vaše redakcije?

  35. Govorim kao autor neobjavljenog rukopisa „DRŽAVA“ Organizaciona formacija Ljudske vrste. Zašto nije štampan, pa, tako je odlučio Predsednik SANU, Gospodin Kostić i rekao izdavačima.
    Treba komentarisati sa punim imenom i prezimenom. Našem Predsedniku Gospodinu Vučiću „podmeću nogu“ i prijatelji i neprijatelji. Npr.,Predsednik SANU Kostić je nekoliko puta javno rekao da je Kosovo izgubljena stvar. Evo sad ću da komentarišem, a ne znam na koju stranu da uračunam Gospodina Kostića, a veoma je važan. Naš Patrijarh je, svaka mu čast. Dobro je što će G. Vučić sa Njim razgovarati. Ipak nešto nije dobro. Nije dobro proglasiti nešto da je ultimatum, ako to nije. Ako pak jeste, nije diplomatski ignorisati ga stop PREVARA stop. EU je, dakle, prevantkinja. Iskreno, Verujem Predsedniku Vučiću. Medjutim, ne može se svakom prevarantu reći da je prevarant. Predsednik Vučić je preoštar. Mislim da bi mnogo više uspeo da je više „pio kafe u Prištini“ nego što je popio u Biselu. Šiptari su naši ljudi, naši državljani. Državnički, treba sve činiti da na KiM život bude lepši nego što je za sve a ne samo za obe strane. Previše se obostrano i višestrano komplikuje.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 8

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.