Vučić: Srbija potpisala bilateralni sporazum sa SAD, a ne trilateralni

Ostavite komentar


  1. A Srbija je ’99 pobedila u ratu sa 50 zemalja NATO-a i uspela da sačuva Kosovo u svojim granicama…
    Pričam ti priču.

    1. Srbija od 2012.godine vodi politiku unapredjenja odnosa Srba i Albanaca uz ocuvanje nacionalnih interesa.

  2. Nema tog spinovanja i tolike horde botova koji ce oprati Vucica za ovo sta je potpisao. Da li je ovde jasno da Vucic pristao da Izrael prizna „rep. kosova“ i da ce jos i prebaciti ambasadu Srbije u Jerusalim sto su do sada uradile samo SAD i Gvatemala, da je pristao da Srbija godinu dana pusti da Albanci lobiraju za priznanja, da je sabotirao Kineze sa 5G mrezom, opteretio gradjane Srbije placanjem izgradnje auto-puta koji je interes iskljucivo Albanaca i Amerikanaca koji su izgradili auto-put na Kosovu i Albaniji i koji je sada slepo-crevo bez zarade? Ovo nije nikakav ekonomski sporazum nego iskljucivo politicki i ovo nije nikakv uspeh nego KAPITULACIJA.

  3. Ne, nismo mi potpisali sa njima, nego oni sa nama, a razlog je sasvim jednostavan, zanimaju ih leteći automobili, dakle, interes i samo interes je u suštini ovog sporazuma, jer ako Tramp izdejstvuje licencu za leteće automobile, sigurno će dobiti još jedan mandat….

  4. „Tokom današnjeg dana u Vašingtonu niko ni sa kim nije potpisao nijedan sporazum – bilateralni ni trilateralni.“
    Danas / Piše: B. Cvejić 05. 09. 2020.

  5. Ruska drzavna agencija Tass je objavio izjavu Ricarda Grenela u kojoj se kaze decidirano da je ovo samo SPORAZUM izmedju Beograda i Pristine. Grenel je narocito rekao Amerika nije u Sporazumu. Pa se pitam da li neko, i ko tacno u ovom slucaju laze, jer je Vucic posle potpisivanja juce izjavio-da smo mi.potpisali bilateralni sporazum sa Amerikom, koji ima 16 tacaka, i Albanci su sa Amerikom potpisalu sporazum koji takodje ima 16 tacaka, koje su malo drugacije nego nase.
    Kako je to pravno moguce. Sporazum koji potpisuju dve ili tri strane, u tekstu mora da ima jedne te iste tacke koje vaze za sve. I obavezuju sve.
    Zasto se u nasoj zemlji predsednici, premijeri i ministri ponasaju prema narodu kao da smo maloletnici. Ako je dosadasnje pregovaranje bilo tajno da neko ne bi osujetio sporazum, sad je valjda trenutak da nam se kaze sta su to Vucic, Taci i Hoti postigli. A, ne da se do u nedogled manipuluse.

  6. Da Izrael prizna Kosovo, a kao zahvalnost Srbija će prebaciti ambasadu u Jerusalim.
    Zahvalnost čemu?
    Ovaj (ne)čovek će na tešku robiju zbog kršenja Ustava Srbije i izdaje zemlje.
    I na kraju, (ne)čoveče, koga briga šta ćeš ti kome da ostaviš?

  7. Veliki vožd AV kaže da u Vašingtonu Priština nije dobila međunarodni subjektivitet, ali je dobila Republiku Kosova, i to uz blagoslov Srbije. Izrael i Kosovo (ne Priština) uspostavljaju diplomatske odnose, a Republika Kosova otvara ambasadu u Jerusalimu.

  8. Na papiru stoji samo Vučićevo ime i potpis tako da mi nije jasno s kim je sklopio taj sporazum? Ko je drugi potpisnik? Ako je u pitanju sporazum onda g apotpisuju sve strane koje se obavezuju da ga poštuju. Čak i kapitulaciju potpisuju i poraženi i pobednici. Ili bi on sve potpisao samo da se slika sa Trampom?

  9. On jw u stvari isao u SAD da kupi poklone za decu , naravno o trosku Srbije i glupog naroda. Ma nai ce se Dritan i u Srbiji, a onda …..

  10. Sporazum je maksimalno korektan, imajući u vidu naš nepovoljan položaj, uzrokovan objektivno slabim adutima u međunarodnoj igri. Možda sporazum ne zadovoljava stoprocentno naše apetite, ali niti u jednim pregovorima nije poenta da jedna strana dobije sve, a druga ništa.

  11. Veliki vožd AV kaže da u Vašingtonu Priština nije dobila međunarodni subjektivitet, ali je dobila Republika Kosova, i to uz blagoslov Srbije. Izrael i Kosovo (ne Priština) uspostavljaju diplomatske odnose, a Republika Kosova otvara ambasadu u Jerusalimu. U znak zahvalnosti i prijateljstva, za tu predivnu gestu, Srbija će svoju ambasadu prebaciti iz Tel Aviva u Jerusalim. U znak zahvalnosti i prijateljstva, Srbija će za ovaj divan gest preseliti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim. Ana Brnabić izjavila da je presrećna.

    1. Veleizdaja se dogodila 2000te 5 oktobra.
      A najveća sramota za Srbiju je bila ono šugavo podilaženje ex predsednika Tadića i hrvatima i Sarajevu tupavim „izvinjavanjem“ jer su ratovi na teritoriji ex YU imali karakter Građanskih ratova uz učestvovanjem JNA koja je fungirala kao neka vrsta plavih šlemova sa koruptnim generalima koji su se ponašali kao jelcinovi generali i oreorodavali oružije kvazivojskama odcepljenih republika.
      Lako je sada osuđivati Vučića , što neki ovde izfašno čine , a ne razuneti da se samo kompromisom može doći do mira , uzgred tzv „mali šengen“ je mirna reintegracija ex Yu republika u jedno ekonomako tržište a svi odlično znamo da je ekonomija majka političkih odluka …. zbog toga je danas Sarajevo izjavilo da zbog izvesnog gubitka “ ingerencija“ neće pristupiti toj ekonomskopolitičkoj asocijaciji , dok im Grenel ne izda direktivu !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.