Vučić svestan da neće imati stabilnost ako opozicija ne izađe na birališta

Boban Stojanović, član ekspertskog tima protesta "1 od 5 miliona", za Danas

Ostavite komentar


  1. Pa gde će da nahvata dežurne krivce i neprijatelje ako nema opozicije? Opozicija po smatranju Vučića i SNS honštapleraja nije ravnopravni faktor parlamentizma i korektiv vlasti nego dežurni krivac za sve promašene političke odluke kako u prošlosti tako i u svetloj budućnosti. Pa kako će glasačka baza SNS da shvati ako nema te dualne dihotomije na crno i belo? Dobro de, vlast je uvek bezgrešna a opozicija moneta za potkusurivanje i peglanje nepogrešivosti vlasti. Kad ste vi od Vučića čuli ISKRENO izvinjenje po bilo kom pitanju? Ono profano, ad -hoc, marketinško, se ne računa, kao npr. izvinjenje što je na basketu malom lupio bananu a nije trebalo.

    1. Odavno nisam procitao ovako smislen i dobar komentar.Sve receno i pocetak i kraj.Pametnom dosta.

    2. Poštovani slažem se u potpunosti. Krenuli su izbori za savete u M Z. Idu od kuće do kuće, nose neke poklone za sigurne glasove. Ko je to osmislio, odakle se to plaća i ko i zar to mora tako da bude. Njih ja više ne mogu da gledam šta rade. Ali neka.

      1. U tvom odgovoru najstrašnije mi je ovo na kraju : ali neka. Celo društvo boluje od toga. Očekujemo supermena? Putina? Jadna naša deca kakva ce biti, dok ih ima

  2. mnogo priče oko minimuma uslova, oko fer „utakmice“ , oko bojkota ( samo da ne bude kao tzv bojkot skupštine) . nikakvi razgovori, nikakve nagodbe, samo jedan uslov, zahtev , ultimatum – da se svi – od najpoštenijeg & najmarljivijeg pa na niže , do RIK-a , svi pridržavaju ustava i važećih izbornih ( i ostalih, naravno) zakona i da se ponašaju u skladu sa svojim ovlašćenjima . možda važeći propisi nisu savršeni, ali je besmisleno pregovarati, davati mu materijal da mlati okolo o demokratiji kaja se po njemu sprovodi baš u tim razgovorima , gubiti vreme i očekivati od njega i njegovih da ih popravljaju . to je posao za prvu sledeću vlast .

  3. Mi nikada nećemo pregovarati sa lopovima, tajkunima, kriminalcima…………..koji su upropastili zemlju!!! Nikada!!!!! Stani. Čekaj. Ne razumem, kako sad odjednom hoćemo, kad nam jasno savetovano da govorimo kako nećemo nikada. Sad odjednom, ipak hoćemo. E, zato je predsednik Vučić veliki državnik, on tačno zna kad prvo nećemo, pa onda naglo zaokrenemo ćurak za 360 stepeni i ‘oćemo sve ono što do juče nismo hteli. To je još jedan dokaz da predsednik Vučić vodi ozbiljnu i odgovornu politiku i da su mu interesi naroda najpreči. Samo zbog naroda je pristao na kompromis nikako zarad očuvanja privilegija vlasti. To je verujem, bar svima jasno. Ne čuva on vlast zbog sebe, nego čuva sebe da bi spasao narod. To niko drugi ne može osim našeg mesije koga je samo nebo podarilo Srbima, da ga slave u zdravlju i veselju, da glasaju za njega samo da izbegnu poniženja. Neko reče da su zato Srbi jedinstven narod, oni svoje najveće neprijatelje sami izaberu na izborima. Svojom glavom. Ako je to uopšte glava?.

  4. Izaćiće opozicija ne cela, ali taman dovoljno da Vučić ima legitimitet!!!

    1. Neće imati legitimitet.
      Vučićeve interesne grupe i radikali neće mu dati legitimitet.

  5. Vucic je sebi stvario pogodnu opoziciju. Tu su Canak, Jovanovic, Seselj, Popovic a vrlo moguce i Sergej. Da, Sergej Trifunovic u ulozi decenije ,, ja Rama”

  6. Nekada ste bili prava novina, ovo sada je bruka. Ne objavljujete komentare koji vam ne odgovaraju, iako nema nikakvih uvreda, niti ružnih reči. Sram vas bilo!

  7. Свест човека је и поред свег досадашњег труда науке непотпуно истражен феномен. Неки људи нпр. живе у убеђењу да су посебно надарена и свесна бића, али тада често наступа проблем по друге људе у њиховом окружењу. Нормалан човек се зато барем повремено преиспитује укључујући у ту формулу о свесности и факторе зване етика, морал,мера , култура и друге , јер изстављајући и превиђајући као случајно само неки од њих, поменута ,,висока свесност не вреди много. Од повременог преиспитивања укључујући све ове поменуте факторе не треба да буде изузет нико, поготово не председник државе.

  8. Pre ikakavih dogovora odredio je datum.Kupovace vreme a zahteve ce ispuniti pred same izbore ,kada vec ucitani gradjani nece moci da obrade i prihvate nove informacije koje budu culi.
    Ko uprkos ovome pristane ne izbore njegov je igrac u redovima opozicije.
    Bojkot je jedini nacin da svet sazna kakva je ovo tiranija ,diktatura i sta se radi u srcu Evrope u zemlji u kojoj je pravni poredak zgazen bagerom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.