Vučić u Davosu sa Džaredom Kušnerom i premijerima Španije i Belgije 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu odvojeno sastao sa osnivačem kompanije Afiniti partners (Affinity Partners) Džaredom Kušnerom i premijerima Španije i Belgije.

Vučić je na Instagramu objavio da je sa Kušnerom, izvršnim direktorom kompanije Afiniti partners, nekadašnjim savetnikom i zetom bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, imao „odličan razgovor o potencijalima Srbije za velike i dugoročne investicije u sigurnom i atraktivnom poslovnom okruženju“.

„Ponosan sam što sam imao priliku da izvršnom direktoru kompanije Afinity partners, jednom od najvećih globalnih igrača u domenu velikih ulaganja, detaljnije prezentujem neke od investicionih mogućnosti u našoj zemlji, jer se ozbiljnost države upravo i meri veličinom investitora koji su zainteresovani da posluju kod vas“, napisao je Vučić.

On je naveo da će se u narednim danima boriti da Srbija „podigne na još viši nivo svoj imidž glavnog investiocionog centra u regionu“.

Vučić je objavio da se sastao i sa premijerom Španije Pedrom Sančesom i najavio nastavak jačanja odnosa dve zemlje.

„Uvek značajan susret sa velikim prijateljem Pedrom Sančesom, nakon njegovog izlaganja na Svetskom ekonomskom forumu, i odlična prilika za razmenu mišljenja o temama ovogodišnjeg foruma. Radujem se ekonomskim uspesima Španije, o kojima je govorio Pedro Sančez, i nastavljamo da jačamo odnose Srbije i Španije“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je objavio da je imao sastanak i sa premijerom Belgije Aleksanderom De Kroom.

„Prijateljski razgovor sa Aleksanderom De Kroom. Posebno sam srećan što prisustvujem panelu o osnaživanju evropske industrije koji je organizovao Aleksander De Kro i zvaničnom prijemu čiji su domaćini belgijski kralj Filip i kraljica Matilda“, napisao je Vučić.

Vučić će do četvrtka boraviti u Davosu, gde će prisustvovati skupovima svetskih lidera i imati brojne sastanke sa zvaničnicima država i predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i globalnih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari