Vučić: Zalažem se da SPC u Crnoj Gori prilikom registrovanja zadrži u nazivu – srpska

Ostavite komentar


    1. Ne Srbija,nego njeni suludi politicari, koji jedno misle,drugo govore a trece rade i najveci domet im je da sto ruznije pricaju o svojim susedima.

      1. Alex, bravo! Pitajte prosečne gradjane iz susednih zemala, kakva iskustva, mišljenje imaju o nama…zapanjićete se mirno izgovorenom suvom bolnom istinom…sa sve argumentima. Stid i sram…

    2. Kasnite jedno osamstotina godina stovani. Svojevremeno je Mesic izjavio da je obavio zadatak I da jugoslavija vise ne postoji……..

    3. Jel isto onako kao što je ova teritorija ostavila naziv „Srbija“ a faktički je davno okupirana uz pomoć svih vas?

  1. Jadnik se „zalaže“…, a u stvari jedno za šta se zalaže je da postane i patrijarh, ako može. Mnogo bi to voleo. Koji bolesnik.

    1. Pa ovde se radi o tome da nam se unistava crkva i da zele da nam oduzmu svetinje,kakave sad veze ima Vucic,kakav patrijarh,samo znate da mrzite,sagledjte malo sta nam se zapravo dogadja.

      1. Poštovani Milašine.Jel vi zaista to smatrate? Auuuh…. Zato su svi i pobegli od nas.

      2. milašine: Vučić je u Srbiji sve, jedino još nije Patrijarh, ali izgleda da će ubrzo i to postati jer je kupio sadašnjeg Patrijarha. Trojka Milo, Vučić i Dodik je vrlo opasna po Srpski narod, ali na žalost mnogi to ne shvataju.

      3. O kojim svetinjama je reč? Znate li značenje „svetinja“? Ovo o čemu je reč vezano za sporenja proizašlim iz inkriminisanog zakona u C. Gori su samo crkve, bogomolje, manastiri,……….i drugo, prevedeno verski objekti i institucije koji služe vernicima i poštovaocima istih gde se obavljaju i sprovode verske i druge službe u skladu sa vrstom veroispovesti.

  2. Neverovatno li istinito,Milo Djukanovic od Srba traze da registruju srpsk pravoslavnu crkvu koja je stara preko 800 godina,da od Save Nemanjica pribavimo dokumenta o rodjenju,pa ovo je necuveno i nezapamceno.

    1. U Srbiji ima na desetine crkava koje nisu domicilne i niko im ne nacionalizuje imovinu nego vraća za razliku od CG koja nacionalizuje imovinu verskih zajednica.

    2. Ja vas ne razumem,vekovima je to bila pravoslavna crkva koju smo postovali mi srbi i vi crnogorci i sve je bilo u redu,sada posle 800 godina zelite da crkvu delite,gresite se o boga zapamtite to i nastavite sa bogohuljenjem,vase pravo.

  3. AV PERMANENTNO (RAZVALJUJE) RAZGRADJUJE SRBIJU, I SVE ŠTO JE SRBSKO U SVIM OBLASTIMA I NA SVIM NIVOIMA.

    1. Pošto mi popiše svu imovinu, uzme dom, sve prihode, evo može i sina da pošalje na strano i/ili domaće ratište i nek traži moj glas na izborima. Pošto poubija nas i rastera, nek ide i kod suseda i uradi isto.

  4. Cuj on se zalaze da SPC ne menja ime… posle 800 godina postojanja… bas lepo od njega. Ova izjava potvrdjuje da je apsolutno bio upoznat sta njegov brat po vladavini Djukanovic priprema i da sve rade u dogovoru te da su u pravu svi koji su to odmah tvrdili poput bivseg predsednika Tadica.

  5. „Svako govori u granicama svoje pokvarenosti“ Konačno je Vučić izgovorio nešto stvarno iskreno.

  6. Taj „kompromis“ koji najavljuje Vucic je „autokefalna Mitropolija“ koju bi preuzeo Milo sve sa crkvama i vernicima. Tako su oduvek udbasi zamisljali „kompromise“.
    Sta reci svako radi u granicama svoje pokvarenosti, Vucicevoj i Milovoj ocito nema granica.

  7. Nemojte vi aktuelni Predsednice Srbije vise da se zalazete za nista, tako vam miroslavljevog Jevandjelja ! Gde ste se vi do sada zalagali za Srbe, tamo Srba vise nema !

  8. To je sasvim korektno da se zalaže jer je to naša SPC jedna jedina i zadužbina Nemanjića.Crkva Sv. Luke u kotoru, manastir Morača.

  9. Aleksandar Vucic uvek govori u granicama svoje pokvarenosti i to je jedina konstanta u njegovim obracanjima. Samo bolesnik na teritoriji druge države govori o svojim politickim protivnicima. Malo je reci bas bolesno!

  10. Tamo u BIA rade profesionalci, eto šef odlično izvlači fuge i lepi pločice. Pravi čovek na pravom mestu kao i ostali iz ove garniture na vlasti.

  11. Na drzavi Srbiji je da zastiti svoje gradjane i svetinje gde god se one nalazile.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.