Vučićev kabinet: Srbija ne želi pripajanje Republike Srpske

Izvori bliski predsedniku Srbije za Danas o Dodikovoj karti Zapadnog Balkana - na kojoj su RS i sever Kosova pripojeni Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ma nije Mile mogao pravilno da povuče liniju iz ovog neprirodnog sedećeg položaja, pa mu se omaklo da slučajno zaokruži sever Kosova i Republiku Srpsku. Ne bi on to da je stočić bio malo bliže ili bar malo višlji.

  2. Ja mojoj braci u R.Srpskoj zelim sve najbolje i zelim da imaju sto bolji zivot, da izmedju nas nema granice nego samo formalni prelaz, da se drzimo zajedno i medjusobno pomazemo.

  3. I da se raspadne BiH, Srpska se neće pripojiti Srbiji, već će kao što postoje dve albanske (Albanija i Kosovo) i dve nemačke (Austrija i Nemačka) svako ići svojim putem gradeći bliske međusobne odnose. Što se tiče "Razmena teritorija" to je neminovno i tako će se stvari vratiti u stanje pre 1972.god. kada se čisto srpske teritorije (nikada nisu bili ni u vreme Shqiperije e Madhe albanske) "Trampile" za uvek albansko Preševo i Bujanovac. Da je to tada bilo u "Modi" govori i trilateralni dogovor SAP KOSMET, Albanije i i CG. Isto ze potrebe nasipne brane u Kuksu trebala potopiti prizrenska dolina sve do Dačićevih Zrza. Za uzvrat bi Albanci produbiti Bojan i tako bi se isušilo Skadarski jezero. Brana je pukla jezero je tek stiglo do Radionića (ipak su Srbi otera i sa svojih imanja) i Albanci nisu produbiti Bojanu. O tome bi trebali da vas obaveštavaju istoričarke poput Dubravke a ne ja i da nam ne prete ratom, jer kako su se mogli dogovoriti Blažo Jovanović, Enver Hodža i Fadilj Hodža tako se danas mogu dogovoriti Vučić, Tači i Rama.

  4. Oni koji imaju slicne pretenzije u stvaranju drzave ce uvek biti za nezavisnost takozvanog Kosova,talas proglasenja je poceo i moze se zaustaviti jedino povlacenjem priznjanja Kosova.

  5. Želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugačije, i sve dolazi u obzir osim ratnih igara, to nam više nikada ne treba, a na ovim prostorima ih je bilo i previše.

  6. Ovo je daleko veća pretnja za bezbednost,od izvrnute izjave Izetbegovića na koju je odmah sazvana sednica Saveta za bezbednost,a sada,niko ni repom da mrdne,ili je ovo pritajena želja vlasti,a Mile je glasno rekao ono što ovi žele.

  7. Mora da je moćan osećaj kada sediš tako i crtaš po papiru, i odlučuješ o sudbinama hiljada porodica. Ali ako već neko mora da mi odlučuje o sudbini, šta sam ja Bogu zgrešio da to radi osoba kao što je Mile Dodik?

  8. Da je Srbija glavna prepreka on bi se odvojio odavno. Srbija je glavni pokretac, a prepreka je to sto zna da ce biti rata, da su ljudi poput Dudakovica jos zivi, i da vise nemate JNA da stane iza vas. A jos jedna prepreka cemo sigurno biti mi,Bosnjaci Sandzaka.

  9. Taj koji je to rekao da , zamisli molim te , Srbija ne zeli pripajanje Republike Srpske , treba da ide na goli otok i da se vise nikad ne vrati u Srbiju. Sramota ko nama sedi u predsednistvu.

  10. To je samo prva faza. A onda izlaz na more – Crna Gora, pa Albanija. Inace, Srbima koji su otisli iz Srbije na primer 1999-e i dobili dete 2000-te sad je glavna preokupacija koji College izabrati, gde, sta i kako.

  11. "Republika Srpska treba da bude deo Srbije." Što, malo nam je Bosanaca, ili nam je malo puste ledine?! Glupost u svakom slučaju – Srbija je Srbija, i delovi Bosne nikako ne mogu da budu Srbija. Prostirimo se prema guberu, zemljaci – tuđe nećemo, svoje ne damo…

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.