Vuk Drašković: Kumanovski sporazum je bio kapitulacija

Ostavite komentar


  1. Ko bre sta pita ovog klovna i dupljaka. Zasto u opste pisete sta on i Ceda trabunjaju.

    1. Napredni rezim ocigledno preuzima uredjivacku politiku i ovde, vise nema nikakve razlike izmedu „danasa“ i recimo informera…

    2. Blago tebi kada nisi svestan koliko ti trabunjaš. Nisam Vukov, ali sve rečeno je tačno

      1. Gospodja Draskovic sedi u upravnom odboru za,,tricavih „600000 dinara.Toliko vredi podrska spo vladi .A o Vuku netrebatrositi reci.Pametnome dosta.

    3. A sta je to pogresno rekao Vuk Draskovic? Molim vas da argumentovano obrazlozite.

  2. Споразум је био капитулација али Косова и даље није независна држава, нити ће га ово пола света што га не признаје, признати. И шта ћемо сад?

    1. Neces ti nista.Ko sto nece ni Srbija za sledecih 1000 godina.To sto covek istinu kaze mozda boli.Ali ipak je istina.
      Srbije na Kosovu nema i cini se da njima to prilicno prija.
      Bas njih briga da li ih prizna neko ili ne.
      Cije su ovce njegova i planina

      1. @Mili moj

        Te seljacke uzrecice ostavi za drustvo ispred trafike dok ispijate pivo.

        1. Mozda i jesu seljacke ali su istinite.Dodji malo dole pa popijmo pivo zajedno.Normalno ako imas pasos ili Kosovsku licnu kartu.
          Veruj mi dosta mi je vas i nekih drugih sa ovakvim glupim komentarima a nemate blage veze sa stvarnim zivotom.

          1. Odakle ti ideja da treba pasoš ili lična karta kosovskih institucija da bi ušao na terititoriju Kosova i Metohije?

          2. Dovoljan je pasos da se udje u tkz Kosovo. Moze i licna karta izdata od tkz privremenih institucija ove nekadasnje Yu pokrajine. Sve ostalo ne vazi. Granicari vracaju sva lica tamo odakle su i dosli.

    2. Pola sveta… Manje ili više… Ali, Kosovo je nezavisno od Srbije. Priznali mi to ili ne. I šta ćemo sad?

  3. Kad god vidim ovog čoveka pomislim na zlo, koje ide u paru sa njim. Ako bih crtao smrt imala bi „lepe“ crte ovog srpskog „mesije“. Posle svakog njegovog „mesijanskog“ nastupa i pojavljivanja na TV-u, ili u pisanim medijima, nekim ljudima će se desiti nesreća, za koju će on srećno i slavodobitno izjaviti, „ja sam upozoravao i znao da će se ovo desiti“.

    1. Da niste vi „slepi guslar“ koji pise i komentarise poput vas. Srbija je umorna i ima previse dezurnih patriota, tako da treba nesto novo cuti, o cemu V.Draskovic upravo i govori. Na svojoj kozi je probao sve eksperimente bivseg rezima.

    2. Đe si zoranče brate zabludeli, pa nisam ni sumnjao da ćeš pljucnuti na Vuka iz svojih poganih usta! Bolna je istina a još bolnija pokvarena duša hranjena višedecenijskim lažima!

  4. Reci Vuce Draskovicu svojim danasnjim koalicionim partnerima sa kojima duvas u istu tikvu,jeli tako kako ti kazes”kapitulacija”ili onako kako oni kazu”pobeda”!Nije tebi bilo strano da budes i Milosevicev ministar…sve radi privilegije i para,ta tebe i tvoju Danu!Sramoto!

    1. Svakom ko razmišlja svojom glavom prihvatite ove reči kao dobronamerne i razumne. Oni drugi će kao i obično pljuvati po ovom čoveku.. Nije ni njemu lako da govori ovako bolnu istinu i time gubi deo birača. Ipak mislim da će mu istorija dati za pravo mada bi bilo bolje da to bude u sadašnjosti.

      1. Vidim ti raumisljas kso i Vuk „svojom“ glavom,on za ditan interes a ti kso „korisni i…t“ americkog imperijalnog fasizma

  5. Ovde se ne radi o nikakvom porazu ili pobedi svaka drzava je duzna da brani svoju teritoriju od onih koji silom zele osamostaljenje, Pravo na samopredeljenje nije precizno definirano medjunarodnim pravom tako da imamo razlicita tumacenja i ostavljeno je da se narodi bezpotrebno sukobljavaju i etnicki ciste sa odredjenih teritorija a da drugi koji su stali na pravu stranu dobiju i ono sto im ne pripada. Sramota je da Medjunarodna zajednica ni u 21 veku nema resenja za ovakve konflikte.

    1. Nazalost ovakva ubedjenja ne pomazu nikome.Pomoci moze samo istina i cinjenice.Jedna od tih cinjenice je i presuda Medjunarodnog suda pravde koji ne osporava nezavisnost Kosova.
      A do tog sudskog procesa doslo je molbom srpskih politicara.I to je cinjenica.
      Sto bi Njegos reko -opametire se ….
      A sta cu ja sNjegosem pa i on neki seljacina bio isto ko ja

      1. @Mili moj
        Bilo bi dobro da zaista poznajes cinjenice. Ne postoji nikava presuda MSP-a, postoji neobavezujuce savetodavno misljenje MSP-a da sadrzaj teksta deklaracije ne krsi medjunarodno prvao. Sadrzaj teksta ne krsi pravo kao sto medjunarodno pravo ne krsi sadrzaj bilo koje deklaracije pa ni one u kojoj bi pisalo da je Japan srpska drzava. MSP se nikada ni na koji nacin nije izjasnio ili doneo presudu da je otcepljenje Kosova u skladu sa medjunarodnim pravom, da se tim cinom ne krsi medjunarodno pravo ili da su Albanci imali pravo na otcepljenje i proglasenje drzave. Nigde necete stici lazima i muljanjem. Da je MSP doneo neku takvu presudu vec davno bi ta tvoja tvorevina bila u Un-u. Ali nije.niti ce biti.

  6. Koliko sam razumeo Vuka trebali bismo da se oslobodimo ne samo Kosova (i Metohije, to je namerno zaboravio) vic da amputiramo i druge delove Srbije i sto vise amputacija izvedemo zivecemo bolje i srecnije. I u pravu je, jer ljudi koji se amputirali celu Srbiju zive u uredjenim drzavama srecno i zadovoljno.

    1. Nisi ga dobro razumeo. Samo je rekao istinu, za razliku od većine drugih političara.

  7. Koga uopste zanimaju ova lupetanja. Ko je Vuk Draskovic uopste da ovde tumaci kumanovski sporazum ili R1244? Sta li odradjuje Amerikancima? Neodlazak u Hag ili nesto drugo? Nebitan, potrosen i prevazidjeni politicar bez ikakvog kredibiliteta, ni zena ga ne slusa vise a kamoli da ce nekoga da ubedi u utemeljenost albanske „drzave kosova“..
    P.S. mole se Vukovi botovi da postede i nas i njih tih „komentara“ koji uvek idu uz Draskoviceve „intervjue“ tipa, Vuk je uvek bio u pravu“, „da smo ga samo slusali“, „ne shvataju Srbi mudrost Draskovica“, „vizionar“, „svaka ti je na mestu“, „mudro zboris“ i ostalo bla, bla, bla.

      1. Pa komentarise, ali to ne znaci da je citao intervju.Evo ja samo citam komentare,uopste me ne zanima sta je izjavio u intervju.Ima odlicnih komentara,by the way,whatever jedan od tih dobrih

    1. Lupetaš ti, a ne Vuk. Žao mi je ali vreme je sve ono što je govorio potvrdilo. A vi njegovi dežurni pljuvači sad ste i protiv pomirenja u regionu. E zato će Vučić i Vuk da vladaju ko zna dokle.

  8. Vuk, to znaju svi. Samo ne znaju( jos) da ce se za pet godina Srbija konfederalizovati(Sandzak,Serbija ,Vojvodina, Kosovo). Resena stvar. Niko nas nece napadati. Bosna, Madzarska, Rusija i Albanija to spremaju a i AV moze mirno spavati. Svak ce dobiti svoje, nema svadja, sve podeljeno.I za par godina svi u Evropi…

    1. Mislis Vojvodina Sandzak Sumadija .Kosovo vec 20 godina je nezavisna mi necemo nista vise sa vama kapiras

  9. Bez panike, postojace i Serbija( ruska uprava)… lepota, ruski, cirilica, Putin gubernator, rublje, kavijar..

    1. Valjda je deo toga što natrućaste i nedavanje diplomatskog statusa ruskom osoblju u niškoj bazi za humanitarne intervencije. Ako je uopšte neko i ostao tamo…

    2. Нарочито Вас радују рубље, је л’ да? Капирате ли да вас Руси неће ни џабе?…

  10. Doslo vreme da se prizna realnost.Ne moze se to spreciti napadom na Vuka Draskovica.Tu realnost shvata i vecinska Srbija samo se ne čuje od buke rusofila,boljsevika,manipulatora,udbasa,reketasa,i ostalih koji bi Srbiju da zadrze kao svoju prćiju

    1. I Turska okupacija je bila realnost i to duze nego sa KiM sada. I sta?
      Kad vi gospodjo meni prepisete svoj stan samo zato sto mi se hoce a podržavaju me drugovi i kolege onda da predjemo na krupnije stvari.
      Jel’ može?

      1. Ko je u NATO nije kolonija, već oni koji su uz diktatore jesu robovi. Nekad sam bila protiv Vuka, ali sad sam sigurna da je napametniji i najdobronamerniji političar. A vama koji ste protiv Zapada, srećno bilo na Krim ili gde hoćete. Srbija je evropska država!

    2. Evo prave istine koju hrabro moze da iznese samo drzavnik Vuk Draskovic.Histerija budala,pilecih mozgova koji veruju lazima ili jos vise udbasa koji te lazi serviraju narodu je potpuno ocekivana.Nije Vuk izgubio Kosovo nego nerazumna i neodgovorna politika Milosevica i Seselja.Kucnuo je cas istine i svi koji su proizvodili lazi i obmane uskoro ce biti gubitnici. Vuk je svojim nastupom ohrabrio mnoge institucije da iznesu i odbrane pravu istinu o Kosovu iako je onaza sve nas bolna ali otrznjujuca.Ocekujem da SANU i druge vazneinstitucije hrabro podrze istinu koju je izneo Vuk Draskovic.

  11. Sve bi ovo bilo prihvatljivo, da gospodin Drašković nije bio deo tog režima(bio je ministar vanjskih poslova) i sada je deo koalicije, koja po njemu ne razume Kumanovski sporazum, pa je logično upitati se, koga on to kritikuje.

    1. Sve što je Vuk napisao je tačno. Na žalost, skroz je u pravu. A možemo mi sada sebe lagati koliko hoćemo i krenuti u novu propast, ali neće nam to pomoći, naprotiv… Sve je čovek tačno rekao.

      1. Citam komentare i ne verujem…kako je moguce da se niko me seca sta je Vuk pricao kad je potpisan Kumanovski sporazum? Pa potpuno suprotno! Da je tim sporazumom sacuvano Kosovo u granicama Srbije!

      2. Vuk nema vise kredibiliteta da daje procene. Izdao je svoje birace, prodao se za lagodan zivot.
        Ja njegove procene me mogu ni da citam.

        1. Ne slažem se s tobom Slavice. Za mene je on najdosledniji političar. On je bio protiv Miloševićeve politike i govorio da će se sukob sa NATO završiti našim porazom. Branio je svoju zemlju kad je napadnuta ali svi imamo posle rata i tog poraza i gubitka Kosova prava da pitamo one koji su nas gurnuli u taj suludi rat Zašto???!

  12. Dokle vise ova demagogija ovih profitera tranzicije. Vesto koriscenje primera i podataka kako bi se insinuiralo neophodnost priznavanja i prijem Kosova u UN. I to je samo ovim glavama bitno, a ne kako da se iskobeljamo iz ovog poraza koji niko ne spori. I to ovaj brabonja sve po potrebi „sluzbe“. Nekad je u Novom Pazaru ovaj pretio da ce da sece ruku svakom ko nosi muslimanski barjak i huskao komsije na komsije, a danas kolinijalni lobista. Klasicni „politicki gmaz“.

    1. koliko ja vidim mi u Srbiji imamo samo nacionaliste politicare..i kako da oni rese problem kosova kada su ga napravili.. svi politicari se furaju na nacionalizam ili ti tzv lazni patriotizam..Draskovic je presao u patriote i dobro je

  13. Ne razumem kako jedan Srbin koji nikada nije bio na Kosovu, ne poznaje ni jednog Albanca, prima penziju po Afričkim standardima još uvek se najviše brine o tom Kosovu, rezoluciji, gde je granica.

    Umreće a neće shvatiti da je sluđen već decenijama medijima i politikom koja mu je uništila život.

    Bravo kao i uvek za iskren Tekst koji opet kao i svaki put se svodi na ko je napisao a ne u stvari da je istina u pitanju.

  14. Tako je i Vuk kapitulirao, nekoliko puta. Sa Slobodanom, pa sa ludim Alekom. Obuko se u crno, zaplakao, otpevao ravnogorsku himnu, i neprijatelje preobratio u prijatelje. Sta ti je naftna fotelja…

  15. Vreme je Vuku dalo za pravo. Sve njegove procene pokazale su se ispravnim, uključujući i onu kada je za razliku od svih drugih stranaka i vlasti i opozicije bio za prihvatanje Plana Z-4. Danas mnogi od njih priznaju da je bila velika greška što taj plan nismo prihvatili, ali od naknadne pameti i kuknjave vajde nema.

    1. Lepo je videti kako su se vucicevi sendvicari listom postrojili iza jos jednog velikog srpskog konverta i prevrtaca!

  16. Svakom ko razmišlja svojom glavom prihvatite ove reči kao dobronamerne i razumne. Oni drugi će kao i obično pljuvati po ovom čoveku.. Nije ni njemu lako da govori ovako bolnu istinu i time gubi deo birača. Ipak mislim da će mu istorija dati za pravo mada bi bilo bolje da to bude u sadašnjosti.

    1. koje birače ima ovaj politički propao čovek.Vodi neku stranku iz ličnog interesa već 30 godina i šta je danas ,gde mu je stranka.

      1. Da ja mislim takvi kao Stane su ti glasaci za koje se treba boriti. Takvi kao Stane ce da vrate Kosovo majci Srbiji. Vuk treba naprasno da pocne da laze da bi se dodvorio takvima kao Stane.

  17. Данашњој прослава у Приштини, којој су присуствовали Тачи, Харадинај, Клинтон и Олбрајтова, фалио је Милошевић, да би одабрано друштво, било комплетирани!
    Вук увек говори истину, на колико она била болна, и непопуларна!

    1. Klintona i Olbrajtovu je u Pristinu doveo Zoran Djindjic. Sta je on uradio 1997 ih je tamo dovelo. Da nije bojkotovao izbore rata ne bi bilo, a Klinton bi tamo negde iz Vasingtona poslao par hiljada vojnika da Srbiji pomogne da razoruza OVK i da dobiju nista vise od siroke autonomije bez referenduma.

    2. Nikola, pitaj Vuka da ti preporuči svog psihića pa idi sa njim na grupnu seansu

  18. Kako poklonici Draškovićevog mesijanstva gledaju na njegovu koaliciju sa Vučićem?

    1. Da, ja sam lud da polazem racune UDBI zbog cega je Vuk Draskovic u pravu….Lud sam da se vama pravdam. Pre pitaj centralu SNS-a sta ih je zaplasilo da se dodvoravaju Rusiji i isticu Dacica i Vulina …

      1. ‘Mesija’ je ispod žita svojevremeno šurovao i sa Miloševićem (Dačićem, Vulinom). Kada je bilo ili – ili za ulazak u vladu, jesen ’98. i vreme Miloševićeve (Dačićeve, Vulinove) neograničene vlasti, za korak ispred ovog ‘mesije’ pobedio je Šešelj. Drašković je tada, s obzirom na veličinu i snagu svoje (da, baš svoje) stranke, od Miloševića za ulazak u koaliciju previše tražio.

  19. Pet hilada kolonije od Amerika nad Kosovom!Ali ne pet minuta (kolonije)od Serbije…!Hvala!

    1. 0.2% podrske a vec 80-90 odgovora. A Udba drhti. Taj kad se vrati na 20% a to moze preko noci, pocistio bi celu Udbu u roku od pola sata. Istina je zeznuta stvar.

  20. Nise nam volili(1844-1999),prema tome pet hilado god.kolonije od Amerika,ali ni pet minuta kolonije od Serbije…!Mislim da je jasno danas i sutra,prema tome svaki na svoje moj komsije…!Hvala!

    1. Bićemo svaki na svome komšija kada se ti preseliš jugozapadno od Košara i Paštrika

  21. Oce da bude na celu SPO do smrti.Molim cenjen list da ne pisu vise o njemo.Pozvoje narod na krvave demostracije. Bivsi komunista lazni demokrata.Ppliticki neznalica jednostabno receno vetrenjaca.

    1. Glup ti je taj botovski komentar. Tvoje službe više nema i zato čemu te njihove laži dalje da širiš… Vuk je neprikosnoveni lider SPO i logično je da ga vodi dokle članovi te partije hoće. On je pozivao na mirne demonstracije, koje je Milošević učinio u nekoliko navrata krvavim. U svim ostalim slučajevima bile su mirne. Istinski je borac za demokratske vrednosti Vuk, a to što svi dođoše na ono što je on govorio još pre 3 decenije kazuje da je politički znalac i čak vizionar!

  22. Na izbore Vuče sa tom politikom ali samostalno! Ako prebaciš 0,2% da častiš!

    1. Ja već 3 dana vidim da svi govore o >Vukovom gostovanju. Na poslu, ulici, gde god… I svi ga podržavaju. Ja mislim da SPO samo raste, ato je dobro i za vladajuću koaliciju.

  23. Draskovic, Seselj i drugi toboznji nacionalisti, radnici DB na zadatku sirenja nacionalizma, sovinizma, mrznje, slanja tudje dece u besmislene ratove… U medjuvremenu drugovi su se nafatirali onoliko, a nesrecni gradjani osiromasili onoliko. Mrznja, haos i ludilo nacionalizma imaju cenu i za DB radnike na zadatku i za sirotinju.

    1. Možda je on radnik DB, ali njegova politika nikoga nije ubila, niti je odcepila milimetar teritorije Srbije..

      Za razliku od Šešeljeve, Miloševićeve i Vučićeve..

      1. Kako Draškovićeva politika nikog nije ubila? Prespavali ste rane devedesete? U ‘Nušićevoj’ ulici, u centru BG-a bila je kancelarija SPO-a za prijavljivanje dobrovoljaca za Srpsku gardu. Ti dobrovoljci su slati na Hrvatsko ratište. Mislite da ih je Drašković slao tamo da beru cveće?

      2. Zaboravisze da je Drašković preko kancelarije SPO-a u ‘Nušićevoj’ ul. slao dobrovoljce – Srpska garda, na ratište u Hrvatsku.

    2. Sve si pomešao Veroljube. Milošević i Šešelj su vodili naopaku politiku i gurali ljude u ratove, a Vuk se iskreno zalagao za mir i pomirenje među ljudima i narodima. I danas je isto.

    3. Vuk je predvodio antiratne proteste, crni flor, bio protiv ubijanja, štitio nas nesrbe i zato verujem tom čoveku. Njegovi gardisti iako znamo da su nacionalisti iskreno su nas branili od šešeljevaca i Miloševićevih falangi.

  24. Sami smo sebe doveli u situaciju braneći Slobodanov lik i delo, njegovu politiku, da danas mi ispadamo krivci za Slobodanovu krivicu odnosno mi danas potpisujemo što je on već potpisao. Ta zabluda, kao i svaka, vodi u drugu zablude, začaran krug propasti.

    Slobodan je dao potpis za odlazak srpske uprave, vojske, policije sa Kosova. Zar je verovao da će se ikad vratiti jer nju zamenjuje neka nova uprava.

  25. Naravno. Potpisujem sve što je Vuk rekao. Da nije bila kapitulacija ne bismo sve do poslednejg vojnika i policajca morali da povučemo s Kosova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.