Šta će raditi Vuk Jeremić posle potpunog povlačenja iz domaće političke javnosti? 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Vuk Jeremić, nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije i bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, dao je posle izbora 17. decembra ostavku na mesto predsednika Narodne stranke i povukao se iz domaće političke javnosti, i to, kako saznajemo, trajno.

Danasu je iz informativne službe Narodne stranke rečeno da će se Vuk Jeremić u narednom periodu „prevashodno posvetiti predavanjima na Pariskoj školi međunarodnih odnosa“ na kojoj predaje Uvod u savremenu geopolitiku, „kao i uređivanju časopisa o međunarodnim odnosima “Horizons”.“

Rečeno je i da „će interese Srbije nastaviti da promoviše u inostranstvu kad god mu se za to ukaže prilika“.

Takođe, za Danas je iz te stranke potvrđeno i da se „gospodin Jeremić povukao sa svih funkcija u Narodnoj stranci i u budućnosti će biti samo jedan od članova stranke“.

Kako nam je rečeno, Jeremić će „pružiti punu podršku novoizabranom rukovodstvu, ali više neće učestvovati u radu izvršnih organa stranke, niti nastupati u domaćoj političkoj javnosti“.

Podsetimo, Narodna stranka, koju je Jeremić osnovao 2017. godine nakon predsedničkih izbora na kojima je završio na četvrtom mestu, na decembarskim izborima nije prešla cenzus, zbog čega je celo predsedništvo zajedno sa predsednikom Vukom Jeremićem dalo ostavku.

Na izbornoj skupštini NS na kojoj je Jeremić dao ostavku, izabran je i novi predsednik stranke, dosadašnji potpredsednik, Vladimir Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari