Vulin: Filmom o dešavanjima u Račku 1999. napokon biće prikazana istina 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će filmom o dešavanjima u Račku 1999. napokon biti prikazana istina i videti kako se od borbe s teroristima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) došlo do toga da je u pitanju „masakr (albanskih) civila“, što je bio uvod u NATO bombardovanje tadašnje SRJ.

On je danas na TV Prva rekao da je izgleda „neoprostivo da Srbi govore istinu“ i da je zanimljivo da su se povodom njegove izjave o navodnom masakru nad kosovskim Albancima u Račku 1999. oglasili Vašington i Brisel, koji se, međutim, ne oglašavaju kada su u pitanju stradanja Srba.

„Krv naše dece je na rukama onih koji su falsifikovali istinu o tom događaju“, istako je Vulin i ocenio da su napadi povodom snimanja dokumentarnog filma o događajima u Račku, u koprodukciji MUP i Radio televizije Srbije (RTS), napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz MUP Srbije.

„Izgleda da je neoprostivo da Srbi govore istinu, oni znaju da je u pitanju laž, ali ne smeju da dopuste Srbima da je raskrinkaju“, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Evropska unija i SAD se ne oglašavaju kada (kosovski premijer Aljbin) „Kurti poziva na stvaranje Velike Albanije i kada puste (iz Haga ratne zločince Antu) Gotovinu, Nasera Orića, (Ramuša) Haradinaja“…

„U Srebrenici to je medijska priprema za poništavanje ili ukidanje Republike Srpske (RS), ovde je to politički pritisak, na prvom mestu na predsednika Aleksandra Vučića“, rekao je Vulin i podsetio da su hrvatski mediji optužili predsednika Srbije da je odgovoran za zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari