Vulin: Iz jedne od najvećih obaveštajnih službi na svetu mi ponuđeno da radim za njih, ne bih prihvatio špijunski posao protiv svoje zemlje 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu je iz „jedne od najvećih obaveštajnih službi na svetu“ ponuđeno da radi za njih, ali da je on to odbio jer se špijunskog posla protiv svioje zemlje ne bi prihavatio „ni po cenu glave“.

„Jedna od največih obaveštajnih službi na svetu obavestila me je da su moji stavovi neprihvatljivi i da, ukoliko ih ne promenim i ukoliko ne napustim politiku koju vodim, biće učinjeno sve da ne budem član Vlade i pokušaće da me kompromituju na bilo koji način“, rekao je Vulin gostujući u emisiji Jovane Jeremić „Jutro na Pinku“.

Vulin je, tvrdeći da protiv njega sprema „strašna kampanja sa ciljem da ne bude u sastavu nove Vlade Srbije, a ako je moguće, i iz političkog života“, rekao da i predsednik Srbije o tome „obavešten od strane naših obaveštajnih službi koje su dobile informaciju“ šta se priprema.

„Uslov je bio da počnem da radim za njih i da napustim svoju politiku, a ja to neću po cenu glave! Lako je izgubiti fotelju, a mogu i glavu, ali neću biti špijun ni jedne jedine obaveštajne organizacije. Ni za kog drugog nisam radio, osim za srpski narod, srpsku državu i ni prema kome nisam imao lojalnost osim prema predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću“, rekao je Vulin.

On tvrdi da će „kampanja laži i napada“ na njega „krenuće veoma brzo i iz sve snage“.

„Očekujem da će realizacija početi već u toku sledeće nedelje. Dakle, na mene će krenuti masovan napad, najverovatnije negde oko konstituisanja parlamenta, kada dođe španski premijer, pa posle toga ili tih dana. Obaveštajne službe rekle su mi i koje agencije će realizovati napad, koji novinari i na koji način. Znači, u većoj meri znam šta će se dešavati“ rekao je Vulin Jovani Jeremić, uveren „da će učiniti apsolutno sve“ da ga „kompromituju na bilo koji način“.

On tvrdi i da će ta strana obaveštajna služba „učiniti sve da predsednik Vučić posustane i ne izdrži taj ogroman pritisak koji će pokušati da nametnu kroz jezivu medijsku kampanju“ protiv njega kao srpskog ministra policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari