Vulin: Nepozivanje Srbije i Rusije na obeležavanje godišnjice Drugog svetskog rata uvreda za žrtve

Ostavite komentar


  1. su mrtve vec 70 godina i bas ih briga.
    rusija je napala poljsku zajedno sa nemackom, bez obzira na to sto su se kasnije borili protiv nemaca.
    nemacka je placala odstetu poljskoj, to je verovatno razlika zasto je nemacka pozvana a rusija ne.
    a ni amerika se nije ukljucila u rat zbog poljske.
    iskreno, bolelo je celu evropu uvo za poljsku, i poljaci to znaju.
    a srbija se ne brine o tome koliko vredja te cesto pominjane zrtve (jevrejske, romske, srpske) rehabilitacijom kneza pavla recimo ili draze mihajlovica recimo, … i sto bi se onda neke druge zemlje brinule o tome?
    romi su u stvari tu izvukli najdeblji kraj. oni su stradali skoro u istom procentu kao jevreji. trebalo bi da imaju prvo mesto sa jevrejima na svim tim pomenima.

  2. Vlast u Srbiji treba trezveno da razmisli zasto nisu pozvani u Varsavi! EU i Rusija nekako ne idu zajedno.?

      1. srbija i rusa dva najstradalnija naroda od fasizma nisu pozvani, ako je tako i ne treba da zale. Neko pokusava i istoriju da promene, a mi treba da se pitamo sta trazimi u takvoj EU. Setimo se skoro u Parizu gde je sedeo predsednik Srbije a gde Tac, to nije slucajno. Jednostavno pravoslavni svet treba da se drzi cvrsto jer tako hoce ovaj nakaradni svet danas.

  3. Nije ti Vooline palo na pamet da razmislis koliki je tvoj doprinos sto nas svet ne vidi kao normalne. Ovde ne mislim na tvoju tetku iz Kanade koja moze da te voli iako zna kakav si. Tetka je to.

  4. Julovac je zaboravio da kaze da u isto vreme kada je Hitler napao Poljsku i Staljin je isto ucinio sa istoka.Rezultat je bila podela Poljske izmecu Hitlera i Staljine.Poljaci nikada Rusima nisu oprostili zlocin u Katinskoj sumi,streljanje zarobljenih Poljaka.Srpska ulizicka politika je doprinela da i Srbija ne bude pozvana.

  5. Logicno je sto nisu zvali Ruse, kada su i oni istog dana napali Poljsku. E, sad mi to nismo uradili, ali smo verovatno nesto zeznuli politicki u poslednje vreme

  6. Vi ste Voline uvreda za žrtve, i za sve koje ste umislili da predstavljate sve sa vašim umišljenim, a u suštini nebitnim poglavicom.

  7. Uvreda za svakog Srbina, a za ovu vlast šamarčina. Sa druge strane ko da zove pomoćnike ratnih zločinaca, dezertere i plagijatore da predstavljaju žrtve koje je podneo ovaj narod. Ni to nije normalno.

  8. Niko nije našao za shodno da se izvini za masakr poljskih oficira i vojnika u Katinskoj šumi,progon poljskog stanovništva u Sibir,pljačku,zločine i devastiranje njihove imovine,komadanje države…a to su uradili oni čiji je istorijski naslednik drug-car put-in! rusi agresiju na Poljsku nazivaju „oslobođenje“.Nadam se da će i ruse neko tako jednog dana da „oslobađa“!

  9. A zašto Srbija ništa nije dobila kad je Rusija očerupala Poljsku? Zar nam ne tepaju mali Rusi?

  10. Rusija nije pozvana zna se zbog čega: Katinska šuma i agresije na Poljsku istovremeno sa agresijom Nemačke. Rusi kriju fotografije kao zmija noge na kojima se ruski i nemački vojnici grle prilikom susreta izavršetka agresije. Da danas postoji Jugoslavija, sigurno bi bila pozvana, ovako….

  11. Ocekivati od nekoga kao Vulin da napravi ispravan zakljucak je uzaludan posao. Ako Srbija ne vidi kuda ide, pomoci joj nema.

  12. Posle izbacivanja sr jugoslavija iz UN devedesetih godina ovo je najveci samar i ponizenje sa nas. Bojim se da nije i poslednje. Oni ce svoj cilj ostvraiti, nas niko zastiti nece, a cenu cemo mi platiti kao uvek do sada.

  13. Ja ne vidim ništa nelogično u oveme. I svet (van Rusije) a i Poljaci vide koje je usmerenje Srbija uzela još 1991. Već 30 godina čuvamo na vlasti ljude koji veličaju sile osovine i njihovu ideologiju. Jedinog koji to nije hteo niti radio smo ubili. Na sledećim izborima, ko god da pobedi a verovatno će to opet biti Vučić, to opredelenje se neće promeniti. Čemu onda ovo folirantsko iščužavanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.