Vulin: Svi migranti imaju pravo na prihvatne centre, zabranjen boravak van kampa bez dozvole 1Foto: MC Odbrana / Jovo Mamula

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je danas da svi migranti u Srbiji imaju pravo da budu u prihvatnim centrima, a da će svako ko se kreće bez odgovarajuće saglasnosti naići na „odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova“.

Kako je saopštilo ministarstvo, Vulin je nakon obilaska policijskih službenika koji su jutros u Subotici sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata rekao da je u vreme epidemije korona virusa potrebno čuvati zdravlje migranata kao i zdravlje srpskog stanovništva i ponovio da nijedan migrant ne može da bude van kampova bez odgovarajuće dozvole.

On je dodao da će im u prihvatilištima biti obezbedjena medicinska oprema i sve druge vrste zaštite.

„Srbija je humana, organizovana zemlja, ali Srbija je iznad svega zemlja u kojoj se poštuje zakon. Niko ne može da krši naš zakon, a da za to ne bude kažnjen i da za to ne naidje na odgovarajuću reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici MUP-a će nastaviti da vode računa da naš svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen, a ni posledica ove migrantske krize“, naveo je Vulin.

On je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari