Vulin: Više poziva rezervistima na obuku ove godine 1Foto: FoNet (arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ove godine predviđeno da se u značajno većem procentu rezervisti pozivaju na vežbe i obuku, saopšteno je iz tog ministarstva.

Posle obilaska vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, Vulin je istakao da je, osim novih sredstava koja stižu, neophodna i obuka kako bi aktivni sastav bio izuzetno dobro obučen, ali i da se i više nego do sada radi na aktiviranju rezervnog sastava.

On je ukazao da je potrebna obuka rezervista i obnavljanje svega što su znali, kao i usvajanje novih veština.

„Kada modernizujete vojsku morate da obučite i aktivni satav, ali i rezervu. Ove godine smo predvideli da u značajno većem procentu pozivamo rezerviste i sa zadovoljstvom mogu da kažem da se oni izuzetno odazivaju, naglasio je Vulin.

Vulin je naveo da se više od 80 odsto od pozvanih rezervista odmah javi i ispuni svoju obavezu, jer je „odbrana zemlje ne samo zakonska, nego i moralna dužnost“.

Svako od nas ima obavezu da u skladu sa svojim mogućnostima i onim što mu se odredi brani svoju zemlju. Vojska Srbije napreduje, intenzivno se naoružava, ali radi i više nego do sada na svojoj obuci i tu moramo da budemo u rangu bilo koje svetske armije, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari