Vulin: Vojno zdravstvo je spremno za novi udar korona virusa

Ostavite komentar


  1. Vojno zdravstvo još nije rešilo problem izdavanja recepata hroničnim bolesnicima a kamo li da priča o nečem daleko složenijem. Mi moramo da zakazujemo dolazak kod lekara na svaka 2 meseca i dobijamo recepte za ta 2 meseca a ne kao civili sa elektronskim receptima. Problem je i što se ta 2 meseca uvek prolongiraju za oko nedelju dana svaki put pa u tome gubimo terapije za 1 mesec godišnje i moramo da ih kupujemo.

  2. Kao vojni osiguranik za medicinsku službu i sve zaposlene imam samo reči hvale za sve nivoe medicinske zaštite. Medjutim u nekim segmentima postoje neshvatljivi nedostaci koje su po mom mišljenju isključivo u nadležnosti Ministarstva odbrane:ne postoji elektronski recept a i recepti se izdaju na mesec dana, sada u vreme covida na 2 meseca, ali se svakako mora odlaziti kod izabranog lekara bar svaki drugi mesec čak i hronični bolesnici: na Vmc Novi Beograd praktično je odavno ukinuta centrala, izuzev za zakazivanje pregleda, zbog toga se ne može telefonom zakazati laboratorija ili neko snimanje, već se to mora zakazati direktnim odlaskom u ovu ustanovu i to obično u odredjeno vreme. Kada kovid ambulanta pošalje pacijenta na PCR test na Vma, taj rezultat preuzima pacijent lično ili ga obaveste mejlom, ko ima tu mogućnost-Vma očito nije informatički uvezana sa kovid ambulantom.Ima tu još propusta i nedostataka te vrste, što pacijentima stvara poprilične poteškoće. Kada ih prevazidje, u sigurnim je rukama. To su stvari kojima treba da se bavi Vulin kada je vojno zdravstvo u pitanju. Samo da vreme koje potroši na bavljenje spoljnom politikom i boravkom na Pinku posveti ovim pitanjima, život bi nam bio olakšan. Ovo je ipak vek informatike, a ne informera.

  3. U zdravstvenim ustanovama se obično,,peca,,dele kartice gde može,brže,jače,bolje u popodnevnim satima po raznim privatnim budžacima.Uporedite imena i tokove lečenja pacijenata i dobićete poražavajuću sliku za plakanje,etika zaboravljena reč koju treba izbaciti iz rečnika jer nepostoji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.