Zabranjen ulazak svim srpskim zvaničnicima na Kosovo

Ostavite komentar


  1. Nije uvedena nikakva zabrana, nego je najavljeno odbijanje svih i svakog zahteva predstavnika vlasti u Srbiji za posetu ove susedne zemlje, zbog subverzivnih, rsilacki aktivnosti, otvorene neprijateljske propagande, koju oni sprovode.

    1. Pa kako nije zabrana, kad jeste zabrana. Je li bre, ovde je sistem bitova toliko razradjen da vi sada dolazite i radite sve isto sto vlast u Srbiji radi, samo za nekog drugog. Smesno

      1. Ma kada bi mogli da im damo zabranu za ulazak u Srbiju sve bi bilo u redu (kao i botovima)

  2. Nije uvedena nikakva zabrana, nego je najavljeno odbijanje svih i svakog zahteva predstavnika vlasti u Srbiji za posetu ove susedne zemlje, zbog subverzivnih, rusilackih aktivnosti, otvorene neprijateljske propagande, koju oni sprovode.

    1. Koja „susedna zenlja“? Ne zasmejavaj. ta tvorevina na Kosovu nije nikakva „susedna zemlja“ nego jedan pateticni protektorat. I naravno da ce se Srbija boriti protiv takve tvorevine, da nece mozda i da vam pripomogne u vasim velikoalbanskim fantaziranjima?

      1. Ovo je prava stvar za genocidno-fašistički režim u Srbiji.Možete samo da plačete,kukate i lažete.
        Kosovo vas je nadmudrilo u svakom pogledu.Doduše nije ni bilo teško jer su vam političari pravi biljmezi.

        1. @Mitrovčanac

          Ogranicen si koliko i tvoji idoli Haradinaj i slicni sto pokazuje i to sto vrtis jedan te isti komentar sa jednim te istim farzama vec ko zna koliko.

      2. Ciji protektorat.
        Na tvoju zalost a na moju radost nema nikakvih protektora na Kosovu.
        Nekadasnji UNMIK postoji samo u Mitrovici i to par beznacajnih stranaca i neki lokalni prevodioc.
        Ja te stvarno zalim ali to ti je istinito.Pa navrati bre jednom .Budi siguran bices sigurniji no u bilo kojem gradu u Srbiji.

  3. Odgovor na ovu provokaciju mora biti odlučan! Pod hitno zakazati i održati sednicu Vlade Srbije u Severnoj Mitrovici i pokazati da tamo niko ne može sprečavati zvaničnike Srbije da dođu na deo SRPSKE TERITORIJE!

    1. Milose, imas veoma lepo ime (ako ti je pravo ime, a ne bot nadimak), ali ti politika ne ide. Predstavnici ‘srpske liste’ su aminovali Vladu Kosova tako sto su deo iste, tj. vucicevi i duricevi predstavnici su deo Taci…Haradinaj…koalicije.

      1. Amnezija,amnezija, znaš li Ti šta je SARKAZAM? Pa i njihovi botovi znaju da Kosovo više nije naše.

    2. Ko Robin Huda može sprečiti u nečemu što naumi.On se pojavljuje gde ga niko ne očekuje.Tako će se i sada iznebuha pojaviti u Gračanici.Naravno praviće mu društvo Mali Džon(Vulin).Kukavni Marko će da propusti ovu akciju pojavljivanja bez dozvole.Još vuče traume od prethodnog puta.

      1. @beriljac

        Nisam neki fan sadasnje vlasti u Srbiji, naprotiv, ali tvoj pokusaj „duhovitosti“ je zaista bljutav.

    3. Kada se prevaspitate i uljudite možda vas i puste na Kosovo.Ovako kakvi ste vrlo teško.

      1. A zato vas ne pustaju u EU bez viza? Cekaju da se uljudite i vaspitate? Sudeci po tebi i slicnima, nacekace ce se onda…

    4. Milose i ti budi odlucan i dodji sa vladom zajedno da vidimo kako ces da udjes na teritoriju Kosova.

  4. Nije svima zabranjeno…Jeremić,Djilas,Rada Trajković,Boško…su rado vidjeni političari tamo.

    1. Znaci Jeremic i Dilas su srpski zvanicnici. Dobro si nam rekao da su u sns-u, da ne glasamo za njih. Kad procitah zabrana srpskim zvanicnicima pomislih vucic i duric.

    2. Dok Srbi sve hoce nekim dogovorom Šiptari rade po svome….Dosta je više…
      Znači da se opet treba silom uzeti sto je naše….

      1. Silom????
        Ne mislis valjda ratom.
        E sad si me stvarno preplasio.Vidi ,sav se tresem

  5. E da vidimo taj plan protivmera. Samo da ne bude kao anegdota kada je jedan išao da brani drugoga; ..pa ajde udari mu još jedan šamar, e još jedan, još sad i stvarno si gotov..

    1. Pre bi se reklo da se ovde radi o protivmeri Kosova prema Srbiji.

    2. Брате, зар ниси чуо да смо добили ,,ЕВРОПСКОГ РОБИНА ХУДА“? Шума му мати брда се лати, какве контрамере какви бакрачи!

      1. Šta?!!! I Vučić živi u šumi? I on će izaći iz šume? Šta li o tome misli „PREMIJERKA“?

      2. Mozete Zamislite da Orban sa svojom “ armandom“ jednostavno,ulazi u Srbiju( Vojvodinu ) Za vreme glasanja da Soli pamet tamosnjim 300-490.000 vojvodjanskim Magyarima?! Kako bi vlada. Srbije reagirala?! Kako objasnite! ? Smem to uopce pitati bez da ispadnem neprijatelj Srbskog naroda!?7

    1. Eeee… 6:2.
      Polako ali sigurno smanjujemo razliku.
      Igra se do 21.
      Naravno, ako se pre kraja „utakmice“ ne istrebimo međusobno k’o vaške.

    2. Rezultat je 10:0 ili 167:0, da li je moguce da vi botovi nemate dovoljno kapaciteta nego vecito ponavljate taj komentar sa rezutatom? Jos „bolji“ je onaj „ar to nije Srbija“?

  6. Opa, još jedan poen za nas.
    Bravo naprednjaci, razbijamo ih!
    Mudra politika našeg svevišnjeg svakim danom donosi sve bolje rezultate!

  7. A sada lepo RECIPROCITET, takse od 100%, takse na tranzit robe, takse na tranzit vozila, zabrana prolaska sa dokumentima nepriznate i ilegalne „drzave kosova“, zahtev za oduzimanje posebnog pozivnog telefonskog broja, zabrana izdavanja dokumenata Srbije kosovskim Albancima, taksa za vodu na Gazivodama, pojacano lobiranje protiv clanstva u medjunarodnim organizacijama i angazovanje ozbiljne lobisticke firme koja ce ozbiljno i profesionalno da plasira istinu u vezi te tvorevine na Kosovu.

    1. U ovom komentaru postoji kontradiktornost – naše je Kosovo, ali nisu naši kosovski Albanci, pa im zato nećemo izdavati dokumenta. Mene zanima kakav je to plan za Kosovo ako nema plana za kosovske Albance. To ništa ne valja i mnogo plaši. Da ne pričam o realnosti, koja se i ovim činom vidi, da nema države Srbije na teritoriji Kosova.

      1. Plan za kosovske Albance je veoma jednostavan, oni koji prihvate prava i obaveze koje im kao nacionalnoj manjini pripadaju su dobrodosli i neko od njih moze da bude i Predsednik Srbije. Oni koji bi da se igraju drzave i da se nacionalno izivaljavaju mogu slobodno da se prebace u maticnu Albaniju u kojoj ima sasvim dovoljno mesta za takve aktivnosti posto je ista, poluprazna.

    2. E, za taj reciprocitet kod naseg Robina Huda nedostaju mu……mudrost i hrabrost. A i nema ovlascenja za te stimulativne poteze.

    3. I šta dalje? Tim glupostima se ništa ne postiže. Grešaka je učinjeno mnogo. Treba prvo formirati nacionalni savet za očuvanje Kosova ali ne od političara jer to su preletači poluakademici kojima je svoj džep i moć važniji od svega, nego od pravih obrazovanih i pametnih Srba. Oni da naprave plan i svaki premijer ili predsednik i svaka vlada da se pridržava tog plana. Ovako gubimo Kosovo.

    4. Nemate vi u Srbiji hljeba da jedete,a hoćete da ganjate reciprociteta.
      Pa zar vam nije jasno da ste nemoćni i da se Kosovo šegači i pravi cirkus sa vama.

      1. Mitrovčanac, ničija do zore gorela nije pa neće možda ni vaša. Ne šegači se Kosovo, tj kosovski Albanci( veštačka nacija stvorena od vise različitih plemena koja nemaju ni isti jezik,niti veru istu,a ni kulturu, sve u režiji Vatkana i AU) nego se šegači Amerika. Kosovo i dalje nije priznata država niti će ikada biti, osm ako je neki srpski izdajnik prizna. Zaboravljaš na pravo VETA Rusije i Kine.
        Misli Mitrovčanac kako mi obični ljudi da budemo prijatelji, mani se podsmehivanja da ti se to nebi osvetilo. Prijateljski savet.

      2. @Mitrovčanac

        Pojma ti nemas. Izvoz iz centralne Srbije na Kosovu je oko 3% ukupnog izvoza Srbe. Nebitni ste sa vasim taksama. isto tako, izvoz sa Kosova u centralnu Srbiju je enkih 20 miliona Evra, nebitni ste i da se uvede i ako se ne uvede reciprocitet. Skacete tu malo zato sto imate zaledjinu ali i to ce proci kao sto je i ranije proslo.

    5. jos i recroritet treba srbiju pa da izgubi jos koju milijardu eura taman posla..

      1. @koki

        A kako ce to Srbija da izgubi jos koju milijardu? Sta vi Albanci zamisljate da ste? Seici mozda?

  8. Pa zna se ko veruje slepo samo svojoj istini. Srbi ne zele da kupuju kosovske proizvode ( jer hrana moze biti otrovna…), nece uslugu albanskih zdravstevenih radnika, ne placaju struju, vodu… a traze da albanci kupuju srpske proizvode… Marko Djuric dolazi svake nedelje sa zadatkom iz Beograda i pritiska lokalne srbe na razno razne esperimenete da samo on i Vucic zadrze vlast.Jadni kosovski srbi .Pozdrav

    1. …. a ti u svoj toj konfuziji i foliranju zakljucujes da je najbolje dati prosiptarski komentar potpisan njihovim imenom?!

    2. @hjashari

      Da, znamo ko slepo veruje samo svojoj „istini“. To su ovakvi kao ti, koji veruju u sve, od „ilirskog porekla“, preko toga da je taj mali i primitivni nacional-sovinizam nekakvo „oslobadjanje“ i da zive u „nezavisnoj i suverenoj drzavi“ pa do toga da kao Haradinaj sada „brine“ o Srbima na Kosovu i da ne budu „izmanipulisani“ od „zlog Beograda“.

  9. vucic odmah da se obrati naciji na vanrednoj konferenciji za stampu

    1. Ja ne znam kako se vec nije zvanicno obratio. Ocekujem svakog casa da cujem kako nas je EU ostavila na cedilu, a mi sve uradili da napravimo dogovor, itd., itd. , smrc, smrc….

  10. Haradinaj, pustite ih da udju, pohapsite ih i premlatite sve, kao nedavno onu ljagu djurića, k’o Boga vas moli pošten narod Srbije !!! Sve će Vam biti oprošteno ako nam pomognete da se ratosiljamo ove sns mafije !

    1. Pa da! Odmah sednica Vlade! Naravno ,u Severnoj Mitrovici! I neka povedu onog što je prošao poligraf.On treba da predsedava!

  11. Никоме није јасно зашто је Србија у Јулу 1999.г.повукла целокупну војску са територије А.П.КиМ,могли су да остан у северно од реке Ибар и да потпишу Кумановски споразум.Једино решење дилеме јесте да Србија тада није преговарала у своје име већ је за њу то чинио неко други,Русија.Србија је једино могла да преговара да ли ће повући војску 5 или 10 километра од административне границе са А.П.КиМ.Такође,Бриселским споразумом Србија се обавезала да укине своју власт извршну и Судску и законодавну у 5 Општине северно од Ибра.Дозволила је да јој одузму Газиводе и Трепчу,шта очекујете да ће Албанци учинити кад су се Српске власти повукле.Ко преговара у име Србије о А.П.КиМ ? Ко ? И тад и сад.

  12. Ajde sada 5 dana da slušamo velikog vodju kako plače i viče „nepravda“

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.