Zaharova: Razgovor Putina i Trampa o Kosovu – lažna vest

Ostavite komentar


  1. Vasem stavu gj. Zaharova fali cetvrta i najbitnija komponenta-postovanje TERITORIJALNOG INTEGRITETA SRBIJE. Ako se to sad izostavlja onda nam to govori samo jedno-da je i Rusija saglasna sa trenutnom situacijom na Kosovu i Metohiju. Ne bi valjalo da su Rusi Kosmet kao koncesiju dali TRAJNO Klintonovim Amerikancima za povratak Krima, a ovi ga prosledili Albancima, jer se radi o dva razlicita slucaja. A, koliko smo videli i shvatili era DOGOVORA KLINTON-JELCIN, koji je na snazi od l997. godine, valjda je okoncana 16.jula ove godine. Valjda je istekao rok tom PRLJAVOM DILU, po kome je i Kosmet otet od Srbije na 20 godina. Kao i kod svakog ugovora kad istekne zakup nepokretnost se vraca vlasniku. A Srbi od brace Rusa ocekuju, da oni budu garant toga. Da se promene postignute NASILJEM na terenu ne bi prihvatile kao regularno stanje. Sto je sve u duhu tradicionalne ruske doslednosti kako i sama Zaharova tvrdi.

  2. Osnovno pitanje koje se postavlja da li je u ovom trenutku Rusija dovoljno jaka da pomogne Srbiji da ostvari svoje nacionalne interese. Iskreno se nadm da jeste.

  3. I Rusija i Amerika čekaju da Vučić zatvori priču. jedino što od njih možemo očekivati je da ostanu sa strane i puste da se sve reši bez njihovog dodatnog komplikovanja.

  4. Ovo pitanje treba da reši Srbija. Rusija i Amerika bi mnogo učinile kada se ne bi mešale. Bezbednije je po narod.

    1. I Vucic bi bi mnogo; “ … učinio kada se ne bi mešao. Bezbednije je po narod.“, … veca je stetocina i opasnost od Moskve, Brisela i Vasingtona, zajedno!

  5. Dobro je što Rusija uvek upozorava svet da je rezolucija 1244 još uvek aktuelna i da je punopravni dokument koji definiše KiM u okviru rep. Srbije.

    1. Rezolucija 1244 koja je potpisana tada je izmedju SRJ i UN nije sa Srbijom. I nigde ne piše da je KiM teritorija Srbije nego teritorija SRJ. Kada se raspala SRJ izlaskom Crne Gore iz tog saveza, Srbija nije proglašena naslednikom SRJ. Jer Srbija bi trebala da plati ratnu odštetu Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Kosovi itd. Onda na red dolaze ostale stvari kao Kosovo I dr.

  6. Zivimo u svetu laznih vesti svakodnevno. Mediji su postali olicenje dvolicnosti i ulizica zarad tiraza i klikova.

  7. Pojava spinova u osetljivim političkim momentima su očekivana stvar. Ne korisna, ali očekivana svakako.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.