Zaječar: Odbornik opozicije tvrdi da je vlast 14 klupa platila šest miliona dinara, vlast to demantuje 1Foto: Ivan Živković

Danima se na društvenim mrežama vodila “ljuta” bitka kolika je cena javnog mobilijara koji je juna meseca putem tendera nabavljen. Dok odbornik opozicije kaže da je 14 klupa plaćeno šest miliona dinara, iz Gradske uprave Zaječar kažu, da su u okviru nabavke, pored klupa, kupljne još nekoliko stvari.

Odbornik “Zaokreta” Uglješa Đuričković kazao je za Danas da je gradska vlast je još jednom pokazala da su velike štediše kada je u pitanju narod u čijem interesu bi trebalo da rade.

“Ovoga puta su to pokazali novim poslom kojim su kupili čak 14 klupa za šest miliona dinara. Ako klupe nisu pozlaćene, onda su višestruko preplaćene. I tako, dok štede na deci, na uličnom osvetljenju, dok je ceo svet u krizi, a Srbija i Zaječar posebno zbog svega toga u teškoj situaciji, kako to vole da izgovore, oni su uspeli da upravo štednjom izdvoje čak šest miliona dinara za 14 klupa. Još jedan beskrupulozan i sramotan posao vlasti koja brine samo o svojim i džepovima svojih prijatelja”, istakao je Đuričković.

Međutim, na dopis novinara Danasa, u kome smo pitali da li je zaista kupljeno 14 klupa za šest miliona dinara, iz GU Zaječar to demantuju.

“Gradska uprava Zaječara sprovela je javnu nabavku urbanog mobilijara, referentni broj 404-165, koja je na portalu javnih nabavki objavljena 1. Juna tekuće godine. Predmet nabavke bila je nabavka sledećih dobara – 14 livenih klupa sa naslonom, pet biciklarnika za pet bicikli, četiri seta od tri prefabrikovanioh betonskih žardinjera sa metalnim sedištem, četiri betonskih žardinjera sa metalnim sedištem, četiri žardinjera na stubu i 100 metara dekorativne ograde od čeličnih cevi. Sa ponuđačem “Korali” doo Kraljevo je 22. Juna ove godine zaključen ugovor broj 404-183 u vrednosti od 4.979.939,00 bez PDV-a, odnosno 5.975.926,80 sa PDV-om”, kazao je za Danas Ivan Živković, Načelnik odeljenja za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, jedinična cena livene klupe bez pdv-a je 52.456 dinara.

“Naveden urbani mobilijar je isporučen i postavljen na nekoliko lokacija u gradu. Primer, ograđene zelena površine na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Čupićeve odnosno dvorište srednjoškolskog centra čime je takođe onemogućen pristup vozilima unutar dvorišta i povećana bezbednost učenika”, zaključio je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari