Zamrznuti konflikt (ni)je opasniji od odsustva balansa

Sagovornici Danasa oprečno o analizi AP-a o jačanju ruskog uticaja na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Taman da ocrnim tekst i analiticare, kad ono Markovic u devedesetom minutu.
    BiH bi pre stigla do Dejtona drugi put nego do eu bez jake Rusije. Mada ovi u Sarajevu sad stvarno baštine prave evropske vrednosti – burke, hidzrabe, katarski i saudijski kapital, kanale za teroriste ka EU. Mnogo toga zajednickog ima tu.

  2. Ponašanje Komšića koga su kao hrvatskog člana predsedništva izabrali Bošnjaci razotkrio je sve izakulisne radnje Amerike, Engleske i Nemačke i veoma je čudno da čoveka koji bi da ruši američko čedo Dejtonski Ustav i koji odmah trči da se svađa i sa maticom naroda koga predstavlja nazivajući Kolindu pogrdnim imenima i tužeti Hrvatsku zbog mosta na Pelješcu i sa susednom Srbijom da bi BiH trebala priznati R. Kosovo.
    Još nešto, Putin jeste rekao da im nije u interesu da bilo koja ex YU država postane članica NATO i da će u slučaju rata Ruske Federacije i NATO one države koje su ušle u NATO biti legitiman vojni cilj. Protiv ulaska u EU Putin i Ruska Federacija se nikada nisu bunile. Izgleda, ustvari to je sigurno da će BiH i R. Kosovo biti vojno neutralne, kao i Srbija dok se Srbi pitaju a pitaju se. Pred ulazak u EU verovatno će i BiH i R. Kosovo biti demilitarizovane. Jedini način da BiH uđe u NATO je izdvajanje i razbijanje BiH Federacije na Bošnjački i Hrvatski deo i priključenje hrvatskog dela Matici kao i Srpske Srbiji. To bi naročito odgovaralo SAD koja bi najzad imala etnički čistu islamsku državu kojom bi lečila svoje frustracije izazvano ratom protiv islamskih država posle 11.09.2001. god.
    Dakle. Ovde nigde nema Rusa i njihovog uplitanja već naprotiv.

  3. Smatram da za razliku od malih naroda u velikim zemljama (pogotovo Americi) postoje veoma moćne grupe ljudi koje na dnevnim sastancima ispred mape planete, analiziraju resurse I prilike za uvećavanje moći (I kapitala).. I to nije prazna priča jer tako funkcionišu sve multinacionalke sa zapada.. e sad.. nijedna ne voli rat.. ali!!! Ako bi moralo da se uništi prepreka I dodje do cilja, mislite da bi oklevali??!!! Pitanje je da li zapad radi pravu stvar?! Da li su njihovi koraci ka opkoljavanju Rusije izazvani strahom (priča za naivne) ili je to posledica razmišljanja o uzvišenosti I pravu o upravljanju resursima planete iz jednog centra????!!!!

  4. Teško da bi se greške Zapada mogle nazvati ruskim uticajem… Zapad nikada nije razumeo, a nije ni želeo da razume, specifičnosti i razliku nacija koje se ne ponašaju po njihovim unapred postavljenim obrascima. Zapad nikada nije težio održivom rešenju, već rešenju koje se uklapa u njihove modele rešenja, makar oni bili i potpuno pogrešni i neodrživi. To se najbolje vidi po trenutnim dešavanjima u EU, koji su najbolje svedočanstvo politike forma ispred suštine.

Ostavite komentar


Politika

Srbija protiv nasilja i koalicija NADA neće predsedavati ni jednim skupštinskim odborom: Najveći broj predsednika radnih tela imaće SNS 10

Srbija protiv nasilja i koalicija NADA neće predsedavati ni jednim skupštinskim odborom: Najveći broj predsednika radnih tela imaće SNS

Na konsultacijama u Skupštini Srbije koje je sazvala novoizabrana predsednica parlamenta Ana Brnabić postignut je dogovor o tome ko će u narednom periodu rukovoditi radnim telima. Najveći broj predsednika i zamenika skupštinskih odbora imaće Srpska napredna stranka, dok koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, koje nisu ni prisustvovale konsultacijama, neće predsedavati ni jednim odborom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.