„Žan Mone format“ ne može da reši političku krizu u Srbiji

Nejasno ko bi iz Evropskog parlamenta posredovao u pregovorima vlasti i opozicije

Ostavite komentar


  1. Pod jedan, nema političke krize u Srbiji ako opozicija ne može da osvoji bar trećinu glasova. Pod dva, opozicija priziva posmatrače i posrednike, a onda ih se odriče što je dokaz i njihove snage i njihove ozbiljnosti. Pod tri, opozicija se među sobom ne može složiti ni oko kojeg pitanja, a da ne govorimo o ozbiljnim pitanjima kao što je KiM.

    1. Pod cetiri, botovi su ovih dana nervozni kao i njihovi gospodari. Bes naroda sve je veci.

  2. Ovo je klasicna navlaka za opoziciju da se “vrati” u skupstinu i eto nama “dijaloga”. Maja je takodje obecala EU da ce skloniti zvonce na par dana, po “Zvonar bogorodicne skupstine” principu.

  3. Dakle evidentno spasavanje vlasti. Potpuno je jasno da se nema sta pregovarati oko kradja, rusenja sistema, falsifikovanja I jos mnogo toga. To ili jeste ili nije . Jedino se moze prwgovarati o odlasku. Nadam se da se necemo ponovo upecati I da smo ako nista drugo ono bar na primeru Kosova I Metohije shvatili ko je ko I sta je sta.

  4. „Zan Mone“ je rafinirani demagoski staljinizam primenjen na demokratske sisteme koji nisu u polozaju da upotrebe staljinov ultimativni metod: Sibir.
    Ovo je nacin da se da prioritet i svakovrsna pomoc jednoj pregovarackoj strani, putem konstantnog pritiska i bez kontrole kroz osnovne kategorije svake ozbiljne demokratije: objektivnih i svima dostupnih informacija, kroz medije i suda javnog mnjenja.
    Ovakav sistem je preprogramiran da izvuce Vucica iz nevolje i omoguci Briselu politicki opstanak njihovog ‘kosovskog roba’ …

  5. U autpkratiji u poodmakloj fazi, kakva je sada u Srbiji, efikasan je jedino dolazak ovlascenog predstavnika EU kod Vucica. treba da mu saopsti zahteve strucnog tima protesta 1 od 5 miliona i zapreti da ako to ne bude usvojeno i implementirano, nema vise novca iz fondova EU niti otvaranja novih poglavlja. slisno onako kako je uradio Gonzales sa Milisevicem 1997. godine, kada je donet lex specialis. Nazalost stanje demokratije u Srbiji se vratilo u 1997. godinu!

  6. Naivan,providan i nadasve glup pokusaj da se opozicija svali u blato time sto bi se odrekla bojkota.Samo zaboravlja se da ta ista opozicija vise na bojkot nema uticaja.To je
    licno opredelenje svakog postenog,normalnog misleceg pojedinca,nevezano i za vlast i za opoziciju podjednako. Ako bi se opozicuja bojkota odrekla,to bi samo bio razlog vise da se na ovu farsu zvanu izbori ne izlazi.

    1. Bravo! Samo da li ima dovoljno politicke zrelosti posle toliko godina jednoumlja i ispiranja mozga.

  7. Evropske imperijalne sile postavile su ucenjenog poglavicu i sad ga održavaju svim raspoloživim sredstvima.

  8. Prvo su tražili kontrolu OEBS-a 6 meseci pre izbora dobili su.Sada to ne valja.Tražili su posredovanje EU u pregovorima oko izbora,dobili su.Sada ni to ne odgovara.Traže odlaganje izbora i ako je to protivustavno.I to da im se da i to im na kraju ne bi valjalo.Jedino što priželjkuju da im neko da vlast bez izbora.

  9. Eeee … “ Jean Monet “ format i to na francuskom… Aca ne razume francuski ni Ana pa ni svi ostali doktori …… Macron bolje govori srpski nego Aca francuski …posle ce na Pinku reci da nista nije razumeo … dajte …bre …neki RUSKI format ..tu ce biti “ razgovora “ i muzike jer Ivica natuca malo ruskog

  10. Zasto se uopste pregovara? Zar ne zivimo u demokratskoj zemlji gde narod vidi da je vlast ta koja radi za narod, a da je opozicija lopovska koja hoce da se docepa vlasti da bi opet krala? Zasto Predsednica Skupstine onda hoce da pregovara? Zasto nekoga brine bojkot stranaka koje nemaju zajedno ni 6% glasova? Ako nece na izbore, nece. Njihovo pravo, ne znam zasto sada i vlast i Eu dizu dzevu oko toga. Evo ja necu da glasam. Da li je to moje pravo? Jeste. AV ce pibediti i to je to. I onako ta ista EU ga je dovela na vlast.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.