Žarko Korać: To postoji još samo u Saudijskoj Arabiji

Zastareo način koji više nigde ne postoji, osim u Saudijskoj Arabiji, gde se to zove - šator pustinja demokratija, kaže naš sagovornik
Nekadašnji potpredsednik Vlade, sada samostalni poslanik za Danas o Vučićevom potezu da direktno primi građane

Ostavite komentar


  1. Prekopirao Zoranin neuspeli eksperiment. Setimo se koliko je trajala Zoranina satorska demokratija. Vucic je ostao bez ideja za dalje vucenje gradjana za nos, pa je resio da nastavi Zoranin neuspeli pohod na ljudske duse. Ovi djavolji lovci na duse gradjana vec prilicno dugo implodiraju. Osecaju da pritisak na njih raste, i od sopstvene kamarile koja se uvukla u sve pore drustva i od onih koji ih organski ne vare, a ti su u vecini, ali i od medjunarodne javnosti, Upali su u stupucu, i gotovo da ih ne treba dirati, rapasce se kao slika Dorijana Greja.

  2. hahah koji ste bre vi kreteni… Vucic ne zna da to nema nigde, glup je, i sada ce Zarko da ga prosvetli ? hahah A da si ti Zarko sa svojim pajtosima za 14 godina naprvio bar jednu instituciju, onda ovako ne bi bilo… Ovako kada nemas ni jednu instituciju koja radi kako treba, da kazes kako treba pustiti institucije da rade svoj posao, je nesto najgluplje sto je DOS radio… zato smo tu gde jesemo… Kada je trebalo za Legijom da surujete, milosevice da hapsite, nije bilo potrebno da institucije rade svoj posao, a za ostalo koga briga… zato danas 16 god posle 2000te niti jedna institucija radi kako treba i niti je jedna nezavisna, a koja treba da bude nezavisna… Tako da kada vidim vas "pametne" koji ste 14 godina vladali, kako delite lekcije, pa najmanje proliv dobijem….

  3. Nas seik Iskandar, pobratim pokojnog talibana mula Omara iz Avganistana, koji je svojim podanicima kada ih je primao da saslusa njihove molbe i zalbe iz limene kutije delio pare, u zurbi je zaborvio svoju limenu kutiju i sada mu se pobratim okrece u grobu.

  4. Dobro jutro ili dobar dan, kako već.
    A zašto da nekako ne dođem do predsednika vlade, kada ne mogu, na primer, ni do predsednika moje stranke kojem sam čak bio bodyguard. Zamislite to osećanje – štitiš čoveka na kojem su izvršeni najmanje pet atentata u kojem su poginuli dvoje tvojih kolega a da ti ni ime ne zna.
    Od kako je ušao u politiku, profesor Korać se udaljio i od svojih studenata – umislio čovek, predsednik, derivata, derivatovog, derivata "Autobuske stranke" koju je, činjenica je to, raznim smicalicama rascepao da bi bio predsednik. Taj sindrom cepanja stranke su preneli na državu – pa je cepkaju i rastaču da bi eto makar na svom bunjišti bili najglavniji, nezamenjljivi, neprikosnoveni…
    Još jedan primer – prvi komšija mi je bio ministar Verbić. Iako uobražen, makar se javljao – od kako je postao ministar, njegovi roditelji, inače veoma fini ljudi su prestali da se javljaju… A tako sam želeo da mu ispričam šta se sve dešava u prosveti na mom KiM i da je tamo leglo korupcije i mita koje ide toliko daleko… Ne, neću ovde to da kažem, kazaću lično Vučiću ako uopšte dodjem na red od onih koji žele da vide kog dezena su zavese i koliko ukrasa imaju lusteri u predsednikovom kabinetu.

  5. Zoran Radmilović (Kralj Ibi): O narode, gde ste, gde ste seljaci, radenici, poštena inteligencijo… A, tu ste… Vi to nekom prečicom, nekom stranputicom. Moj narod me opet izaziva da im održim jedan govor, da to ovako sunem u masu pa kako padne… Nekako krene od nama ka njima… Neka taj govor klizi k’o po vodi… Ej, narode… Divan narod, divan, obožavaju me prosto… Ej, narode moj… Šta je to sa tim mojim narodom? Zameniću ga za neki nov, šta će mi polovan narod, zamenim to pa koliko dobijem, nije važno… O, narode… Moj narod je pretežno poljoprivredno-stočarskog, kafilerijskog tipa… Dobro je, dobro je… On meni sve šapuće, tu mi samo šoroboće u uvo, samo mi ubacuje muhu u uhu… Oho, bože, šta neće glava da nam pati… samo da se ne zarati… Oj, narode… Kakvi glasovi, kakvi intenziteti glasova, kakva snaga intenziteta glasovnih mogućnosti u ovom trenutku razvoja. Neću da menjam narod ipak, neka ostane, tak’i je kak’i je…

  6. komentar koji je napisao"omg" je pobrao minuse , ja sam dao plus . I moja prva reakcija na text je..sta ste to vi uradili za 14 god..procerdali poverenje naroda u demokratske promene , opljackali zemlju..i prepustili je kome su je prepustili…tako da ako ne podrzavam Koraca u ovom textu ne znaci da podrzavam Vucica , naprotiv !

  7. Gospodine Korac, slicnu situaciju ste vi napravili nakon 100 dana nove vlasti. To sam zabelezio na video, pa ako neverujete mogu vam kopiju poslati. Naime, rekliste da niste mogli uhapsiti nijednog tajkuna jer niko od gradjana nije podneo prijuvu. Verovatno ste ocekivali da neko ode kod recimo Karica na vrata i trazi odgovor kako je stekao bogastvo. Nista se nije izmenilo do danas, cirkus radi punom parom.

  8. @omg: potpuno ste u pravu, negativne ocene dobijate od "nojeva" koji zabijaju glavu u pesak "danasa", "b92", "rts"….niko ne želi da čuje koliko su stvarno ološi, kriminalci i štetočine bili dosovci na čelu sa ovom gej-spodobom…verujem da bi finansijska analiza pokazala da su devastirali Srbiju gore nego 10 godina međunarodnih sankcija i omraženi Miloševićev režim zajedno (u kome je bilo itekako slobode govora, u odnosu na ovu nato-propagandu i surovu cenzuru!)

  9. Ako to beše Žarko Korać?Svom detetu koje sada ima 20.god,jutros podrobno obja[njavam.To je lopina,demagog,ispira; mozgova šlepiguz,Žarko i Čedaica zajedno sa Mićičkom,Pešićkom,Tadićem i odbegli Miki Mausom su ojadili i zatrli i Srbe i Srbiju.Deco,ne budite naivni,ne verujte takvim spodobama od političara.

  10. Monarhiji nista ne fali, pogledajte sadasnje zemlje u Evropi koje su monarhije(kultura i prosperitet) .Vucicu fali mnogo, poduzi spisak ne moze da stane.

  11. Maršalat je konačno ponovo otvoren za široke narodne mase! Osnovno pravilo vladanja: ako ne možeš da rešiš nekoliko najkrupnijih državnih problema, ti reši nekoliko stotina ličnih problema, ali pažljivo teritorijalno raspoređenih! Mogu tvoji iz stranke da kraduckaju i lažuckaju na lokalu do mile volje, narod tebe neće povezati sa njima. Ti si iznad stranke, iznad tvojih glasača, iznad celog naroda, ti si BOG! Tako je vladao i dr Tito. Ono DR ispred njegovog imena je skraćenica od DOKTOR VLADANJA, ali PRAVI doktor, a ne neki plagijator!

  12. A šta, hoćeš da kažeš da institucije funkcionišu? Malo sutra

  13. Sa gospodinom Koraćem se vrlo rijetko salžem, ali ovdje, u slučaju ovog sramotnog cirkusa, slažem se 100%. Sunce ti kalaisano, da li smo mi Afeika ili Daleki istok? Šta je ovo???

  14. "Veliko poštovanje za gospodina Koraća."

    Je li poštovanje od nazad.

  15. Od uvek sam smatrao da se moze izreci kolektivna dijagnoza za srpsku nazadnu stranku, a na precasnom Tomi i ovom liku dali bi se napisati sjajni naucni radovi….

  16. Institucije sisteema…Očigledno rade…
    1.Policija istražuje zašto policuja nije obavila dužnost.
    2.Tužilaštvo čeka da im nadređena institucija (Vučić) da nalog da neštto urade.
    3,Skupština ima ubedljivu većinu koju je odrediio Vučić i koja je najsmešnije čudo.
    4.Glavna institucija, predsednik vlade, sve stiže što mu nije posao.Jedino ne zna da uradi ono za šta je izabran: da institucije prorade kako valja.
    On je institucija koja je naredila drugim institucijamaa da ne rade ono što im je dužnost, i da komedija bude potpuna on isti treba da sredi te institucije.
    i smo konz-lager u kome plaćeni SNS-ovci i sami u strahu za posao, drže u strahu većinu građana.
    A ta većina, koja neće ni prstom da mrdne- samo kuka i čudi se.
    Uvažena većino: zaista si zasalužila sve što te snašlo.Biće i gore!

  17. Ама
    , ко је овај човек, да ли то беше онај Кораћ који је као прилепак Чеди улазио у парлемант,а и сада је у исрој позицији! Човече, ти немаш права да о било чему говориш, био си у најозлоглашенијој влади министар, направио си извештај о убиству Ђинђића, али,колико је штампа пренела, нигде не пиоше да сте ви у влади криви за његову смрт. Лпупеташ као она ствар по самару.А та "ствар" и јеси.

  18. Ovaj covek je izneo svoje misljenje psihologa, sto i jeste njegovo zanimanje, a ne clana neke stranke, ili poslanaka, sta god. Ne znam zasto pojedini komentarisu sta j on uradio od 2000.g. i slicno, mislim da to nije tema teksta!

  19. Samo su falile kamile, ovaca je bilo samo u tor nisu sve mogle da udju!

  20. dobra stvar, ja bio, umesto da se cimam sa drzavnom administracijom mesecima, zavrsio sve za cca 5 minuta

  21. Gospodo iz redakcije smrdi smrdi gadno smrdi. Komentari i lajkovi sa dislajkovima su vam u gadnoj disproporciji. Smrdi smrdi gadno smrdi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.