Zašto je Draganu Đilasu čudna Vučićeva izjava da će ponovo pobediti u Beogradu? 1foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je danas da je „izjava predsednika države Aleksandra Vučića da će ‘oni ponovo pobediti u Beogradu'“, čudna i podsetio ga da su vladajuće stranke na prošlim izborima u glavnom gradu dobile 70.000 glasova manje od opozicionih.

„Izjava Vučića da će, kako je rekao, ‘oni ponovo pobediti u Beogradu’ je čudna iz dva razloga. Podnoseći ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke (SNS) rekao da će od tog dana, citiram, biti predsednik svih građana. Zato ne razumem kad kaže ‘oni’ na koga tačno misli“, rekao je Đilas, u pisanoj izjavi, komentarišući jučerašnju Vučićevu izjavu.

Kako je Đilas dodao, „a što se tiče ‘ponovne pobede’ moram da ga podsetim da su na prošlim izborima vladajuće stranke dobile 70.000 glasova manje od opozicionih i da je Aleksandar Šapić postao gradonačelnik zahvaljujući glasovima preletača i činjenici da neke opozicione stranke nisu prešle cenzus“.

„Sam Vučić je posle razgovora sa mnom javno rekao da zbog činjenice da je dobila manje glasova od opozicije, vlast nema legitimitet i obećao je nove izbore na proleće ove godine. To obećanje, kao ni ono da će biti predsednik svih građana, kao ni mnoga druga koja je davao u prošlosti, nije ispunio“, istakao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari