Zašto je Jeremićev predlog o vojnom roku loš spin i populizam?

Ostavite komentar


  1. Kako odrediti ko će služiti vojni rok? Pa ko nije za vojske nije ni za državne službe.

  2. Ma kakav bre crni populizam, to je samo „zdravo razmisljanje“ jednog velikog vizionara koji „spas Srbije“ vidi u „kopiranju svega onoga sto je dobro i pametno u svetu“ !
    Vojni rok po „uzoru na Austriju i Svajcarsku“, onda uvesti nesto po uzoru na Kinu, pa nesto po uzoru na Rusiju, pa po „uzoru na Albaniju dan zastave“ i na kraju eto ti „uzorne Srbije“ !

  3. Jeremić se opasno približava SNS-u i drugim nacionalističkim strankama, čitaj produženim rukama SNS-a.

  4. Nije mi baš jasno kakve veze imaju greške sadašnje vojske sa budućom. Da li mislite da ništa ne treba menjati ako sada ništa ne radi ? Da li treba menjati Vladu ako je beskorisna, jer prema vašoj tvrdnji ništa ne može biti bolje ?
    Logika vam je veoma, veoma tanka.

  5. Човек је политичар, износи своје мисли и то веома правилне. После укидања обавезног војног рока је у у Србији настало морално и грађанско расуло, краде се, убија се, напаствује се, малолетна деца постају убице,

  6. Vidiš, ovi borci za ljudska prava su, u poslednjih par godina, napravili haos i u Izraelu što je dovelo do toga da ova, inače dobro organizovana zemlja u vojnom pogledu, doživi takvo iznenadjenje i debakl od strane opskurno naoružanih i obučenih terorista. Nek sada idu opet na granicu da prave rejv žurke i bore se za „demokratizaciju“ Izraela.

  7. On i njemu slični nisu videli ništa od vojske. A svi znamo kakvi su nam patriote političari. Patriote samo za svoj džep. Samo vi izazovite neki rat pa ćete videti ko će da vam ide u vojsku.

  8. Ratovi na sve strane a ti bi vojsku koju nisi služio,kao ni poglavica

  9. Kao neko ko je bivsi profesionalni vojnik,voleo bi da se vrati redovni vojni rok,jer stvarno,ovoj novoj omladini fali malo treninga u poslusnosti.Bice im.od koristi.Ali to je manje bitno.
    Vojni rok treba vratiti da ne daj Boze kada izbije rat ne posalju tamo neobucene ljude koji ce biti glineni golubovi.Jer cisto da znate,svi ste na spisku,u to sam se licno uverio.A ako izbije rat,dobicete ubrzanu obuku od nedelju dana i odmah na front.Ovako sa 6 meseci vojske cete makar nauciti kako da donekle sacuvate zivot i zivot vasih saboraca.
    Ali znam stanje u nasoj vojsci.I iskreno kazem da je ovo pusta zelja.Infrastruktura je katastrofalna i nema je dovoljno.A o resursima i opremi ne zelim ninda pricam.Cekaju se te parade da bi se vozila popravila i uniforma i oprema zamenila novijom koja se u vecini vraca nazad u magacine,a ono sto vojska ima stalno je sramotno.Jednosravno treba izdvojiti velike sume novca za opremu i objekte.Jer danas ne bi imali gde da stave toliku vojsku,a kamoli da nahrane,ooreme i obuce.Vojska je toliko zapostavljena i ostavljena da truli da je to samo jedna jabuka koja je suplja i trula iznutra.Gde se komandanti i generali takmice ko ce manje para da potrosi i da lepse nasminka spoljasnjost kad dodju politicari vlasti u obilazak.I sve samo zbog cina i uvlacenja.

  10. ko je ovaj ko ??. danas svako može svoje bolesne maštarije da iznosi svako..tužno ali istinito ..ko hoće u vojsku otvorena su mu vrata, vojska malo malo pa izlazi u javnost sa pozivom ko je zainteresovan damo se da konkuriše..i to je slobodan izbor svakog pojedinca ..muško.zensko
    ..da se javi i ako zadovolji da prodje deo u vojsci ..to je slobodan izbor..a kako je u vojsci ..smeštaj i ostalo to znaju oni koji su tamo…stoga nešto natura ti je bez osnova…,,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.