Zašto se Vučić u Beloj kući nije pobunio protiv izraelskog priznanja Kosova?

Sagovornici Danasa o “javnoj razočaranosti” predsednika Srbije povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Prištine i Izraela

Ostavite komentar


  1. Zar neko misli da je on bio ravnopravan u razgovoru u Vašingtonu,ravnopravan sa Tempom ili Izraelskim zvaničnom?
    Pogledajte stolicu na kojoj je sedeo,to je stolica za optuženog što je primetila i Zaharova.

  2. zato što ga baš briga za srbiju. važno je da je na vlasti. ameri ga i ovako sve vreme podrzavaju.ponašanje anbasadora sad je skandalozno.on kao da je sekretar sns.

  3. Izrael donosi odluke skladno svojim interesima i poziciji u međunarodnoj politici. Na to predsednik Srbije ne može da utiče i nije odgovoran za to što je Izrael odlučio da tako postupi po pitanju Kosova.

  4. Da su Ameri bili malo lukaviji i da su mu poturili papir u kome pise da se Srbija i Kosovo medjusobno priznaju…misli li iko u Srbiji da bi se Vucic pobunio.

  5. Spoljni faktor, a naročito SAD, je odlučujući za rešavanje granica na Balkanu.
    Veseli Vučić i njegovi gospodari prihvataju sve što im se naloži, zarad opstanka na vlasti i čuvanja plena oplkačkanog od samoupravljača i države.
    Ogoljeni samoupravljači imaju samo jedan izbor da žive nekakav normalan život, da misle svojom glavom i na izborima ne zaokruže SNS i satelite.

  6. Kada vise od sto zemalja priznade Kosovo, tada ne pitaste sto je Tadić pobegao u Rumuniju i sto se ostali nisu pobunili, jos Vuk i Borko potpisase i dadose granice izmedju Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku.

  7. Naravno da nije smeo da se pobuni, kao što sada mora da se oduševljava idejom „Mini Šengena“/“Otvorenog Balkana nove SAD administracije.

  8. Vučić je pogrešio. Trebao je odavno, zbog priznavnja Kosova, da uvede sankcje Amarici, Engleskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Japanu.

  9. Ako nije ravnopravan nije trebao ni da ide.Ako nije sposoban takav netreba da vodi državu.Ako je bolestan neka ide u bolnicu i neka se leči.

  10. to je njegova sramota. zna ogovarati kostunicu sto nije nista preduzeo kad su zemlje priznale kosovo, a on potpisuje da je saglasan da izrael prizna kosovo, nemam reci. moj glas je zauvek izgubio.

  11. Realno, za priznanje Kosova, legalizaciju gej brakova, Evropi bez alternative.., građanska Srbija nema šta da zameri Vučiću.

  12. gospodin Vucic nije bas imao mnogo izbora ali je racunao na zaboravnost srpskog naroda koji je zadovoljan hlebom i igrama, rijaliti programima na svim nivoima, pa kada malo prodje vreme onda ide reakcija gospodine Vucica, a srpski narod odmah skoci da izrazi svoje misljenje i kritiku zaboravivsi ono sto je gospodin Vucic vec potpisao i saglasio se, o stolici necemo da pricamo. Ziveli

  13. To se od početka znalo. Čitav sporazum je bio američka politička igra sa ciljem da Evropi oduzme mandat pregovaranja, jer kao što je svima upućenima poznato Evropa je još uvek kolonija Amerike, kao što je Tramp bez dlake na jeziku i rekao u nekoliko prilika (barem dok je Drugi svetski rat – poslednji svetski rat). Podsetiću Saveznici su imali armije koje su se borile protiv Nacističke Nemačke, N.Japana i N.Italije, a to su bili: SSSR, SAD, V.Britanija i Jugoslavija. Koji to političar ne bi potpisao? Cinizam prvog reda je pričati sada da to ne bi!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.