Zašto SPS u kampanji prečesto spominje Josipa Broza Tita?

Ostavite komentar


  1. „Zašto SPS u kampanji prečesto spominje Josipa Broza Tita?“ Zato što je Tito prekinuo dijalog o preuređenju države između najboljih kadrova SKJ u svim Republikama i Pokrjinama, jer bi time ostao bez apsolutne vlasti. Zbog čega je ubrzo donet novi Ustav 1974. kojim je predviđena mogućnost osamostaljenja Republika kao država, a Titu omogućeno da ostane doživotni apsolutni Vladar. Čime će deceniju ipo kasnije omogućiti da se u Srbiji pojave najgori kadrovi, a svi člonovi SKJ, na čelu sa Miloševićem, koji će započeti i obaviti ubijanje zajedničke, a u svetu najbolje države – SFRJ. Obzirom da takvi kadrovi ne znaju da stvaraju već tri decenije ubijaju Srbiju. Proveriti u knjigama: 1. Dominantna i neželjena eilita, od Latinke Perović. 2. Tragedija jednog naroda: šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe, od Momćila Đorgovića 3. Najveći spomenik na njaznačnijem Trgu u Beogradu je najvećem zločincu po Srbe – Nikoli Pašiću. Jer je Milošević hteo da Srbi poveruju da on nalikuje na Pašića, misleći da je bio dobar, a obojica su bili zlo za Srbiju. .

      1. Možda ste Vi pismeni ali mislim da niste umeli da pročitate tekst gospodina Miloša Kosovca, sa kojim se, ovaj put, apsolutno slažem. SPS se čestim pozivanjem na Tita, deklariše kao naslednik onih srpskih kadrova, koji su predstavljali samo marionete u rukama „ljubičice bele“ i hrvatskih kadrova, koji su podmuklim potezima i intrigama oduvek radili na rušenju Jugoslavije, kao „velikosrpske tvorevine“. Činjenica je da su u to „srećno vreme“, birani samo oni srpski kadrovi koji su bili moralno-fizičke nakaze. Oni koji su se duboko stideli svoje nacionalnosti i svoga naroda. Oni kojima je deviza bila „u se, na se, i poda se“. Bili su to uglavnom neugledni ljudi, kojima je uloga sluga bila najveći životni cilj i dostignuće. Ivica Dačić je, sa svojom „Miljackom“ pravi naslednik tih kadrova. Očekujem da im Ceca „zaprži“ kampanju nekim svojim „evergrinom“.

  2. Da je Tito na vlasti, ceo glavni odbor SPS-a, na čelu sa Dačićem, završio bi na Golom otoku.

  3. Na kog Tita se pozivaju? Na onog Tita je završio svoju karijeru tako što je instalirao na vlast ortodoksne protostaljiniste i sirove dogmate, prepao se vetrova slobode i demokratije, bez kojih socijalizma nema (Roza Luksemburg), uplašio se ravnopravne debate sa neistomišljenicima i kritičarima prakse njegovog režima i to više onih sa leve strane od onih sa desne strane. Ne zaboravimo, u svim periodima staljinizacije komunistička partija se najbrutalnije obračunavala sa kritičkom levicom i u zatvore je trpala upravo njene predstavnike. Tito je pokrenuo kotrarevoluciju, koju su u krvi i zločinu nastavili njegovi naslednici iz feudalizovanih republika, a kod nas Milošević.
    Taj refeudalizovani, staljinizovani pseudosocijalizam je ideal ove jadne, bedne partije samonazvane socijalističkom. Partije koja će se svakom zlu prikloniti ne bi li unedogled politički parazitirala.

Ostavite komentar


Politika

Vučić iz Njujorka: Sutra nije Vidovdan, ali kao da jeste 10

Vučić iz Njujorka: Sutra nije Vidovdan, ali kao da jeste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da će se sutra, iako nije Vidovdan, sve videti - ko su prijatelji, ko su oni koji prijatelji nikada nisu bili ili su bili lažni prijatelji, najavljujući da će u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija braniti čast i obraz srpskog naroda.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.