Zavetnici: Drecun jednoumlje SNS stavio iznad Skupštine i ne da raspravu o Vučićevom dogovoru 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Milovan Drecun stavio „jednoumlje svoje partije ispred digniteta Narodne skupštine“, navodeći da naprednjaci čine sve kako bi onemogućili raspravu o francusko-nemačkom planu.

 

Ona je podsetila da je kao zamenik predsednika Odbora za Кosovo i Metohiju u četiri navrata, u ime trećine članova Odbora, tražila sazivanje sednice tog radnog tela, kako bi se „otvorila tema o francusko-nemačkom planu koji predstavlja mapu puta kojom Кosovo treba da se odvoji od Srbije“.

„Smatrali smo i smatramo da je Odbor adresa na kojoj treba da razgovoramo o tome i da je nedopustivo to što nijednom nije sazvan još od novembra prošle godine. Sve ove kontinuirane i uporne, a legitimne i opravdane zahteve, Drecun je potpuno ignorisao, ignorišući time dužnost i obaveze predsednika Odbora, nadajući se da ćemo na koncu dići ruke i odustati od zahteva“, navela je Stamenkovski.

Prema njenim rečima, Drecun je panično zakazao sednicu Odbora, ali zatvorenu za oči javnosti, i sa zabranom rasprave o francusko-nemačkom ultimatumu.

„Učestalost ovih nedozrelih i paničnih poteza poslanika SNS, dokazuje duboku političku krizu u državi, izazvanu skandaloznim ponašanjem SNS. Dok uveliko dogovaraju implementaciju dogovora iz Brisela i Vašingtona oni čine sve da u taj proces ne budu uključene srpske institucije, naročito ne one u kojima se čuje glas državotvorne opozicije“, naglasila je Stamenkovski.

Ona je pozvala „celokupnu javnost na nacionalnu budnost, jer je vlast duboko neodgovorna i potpuno nedostojna izazova sa kojima se Srbija suočava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari