Završen 19. Protest protiv diktature, novo okupljanje ispred SANU (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Slažem se sa parolom STOP TERORU , manjine nad voljom razumne većine !!!

  2. Slažem se da je sa novim totalitarizmom vlasti Srbije ponovo potrebna reakcija građanske incijative, i tako i podrška informativno propagandna koja sa današnjim tehnologijama može biti efikasnija od show-biz političko medijske podrške koje su rezervisale sebi aktuelne vlasti.Kao realni povod na primer, gradjanima koji nisu zainteresovani za političke promene, objasnite, ili saznajte ako već ne znate, da je za budžetske uspehe Sns vlast prikazivala novcem od prodatih državnih obeveznicama koje počinju da dospevaju za 2 godine(etapno 6-7 milijardi eur). Te poslove je i predvideo tranzicijski zakon predhodno donet, ali je vlada Srbije samo jednom prodavala predhodno(2004) a potom SnS vlasti 4 puta! Potražite "Cbonds. Serbian bond market – global bonds, Serbian sovereign debt, rating, corporate bonds"
    Pretpostavljam da ta sredstva nisu uložena sistemski u razvoj isplativih državnih sistema(saobraćaj, energetika, it) već su to nešto i što su radili finansirali iz kredita uzetih od bivših SSR država, i zatvarli neke sufinasirajuće koncepte sa druge strane od pristupnih EU finansiranih projekata- tako da i ako bude nekog rezultata i povraćaja od dobiti državnih preduzeća i sistema, to neće biti dovoljno za finansirati državno izdate finansijske obveznice – tako je ekonomija Srbije već u "kiparsko-grčkoj" budžetsko fimansijskoj krizi – u najavi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.