Zdrava Srbija je protiv otvaranja rudnika litijuma 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Stranka Zdrava Srbija danas je poručila da je protiv otvaranja rudnika litijuma u okolini Loznice.

„Osnovna smetnja budućem razvoju turizma na teritoriji opštine Loznica, ali i čitave Zapadne Srbije, jeste potencijalno otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u ovom kraju“, navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

Ta stranka će, kako je istaknuto, stati u odbranu i zaštitu životne sredine i prava na zdrave uslove života stanovništva Zapadne Srbije.

„Ako se ovde naruši životna sredina, tu neće biti budućnosti ni za njene stanovnike, ni za sav biljni i životinjski svet“, rekao je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović odgovarajući na pitanja građana koji su prisustvovali otvaranju kancelarije stranke u Loznici.

On je naveo da budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji gde postoje „zdravi prirodni resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu“, što Zdrava Srbija može da promoviše i da prenosi pozitivna iskustva u turizmu i stočarstvu iz Čajetine i Zlatibora.

„Interes građana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom građana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije“, rekao je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari