„Zdravko Franjin“, „Čekuov pašenog“: U lažnim vestima o Ponošu nadimci u prvom planu

O odlikovanjima iz rata kandidata za predsednika Srbije tabloidi ćute

Ostavite komentar


  1. Parafrazirajući staru parolu “ što je više kleveta i laži, Ponoš će biti miliji i draži!“
    Ceo repertoar naprednjačkih, ali i demokratskih „argumenata“ iz kuhinje nesrećnih tadića i Šutanovca, topi se kao i tenkovi u Smederevu.
    Jadna je politika sadašnjeg, ali i bivšeg presednika, koji više ne može da bude ni predsednik kućnog saveta, koji pokušavaju da svoj položaj sadašnjeg i bivšeg predsednika, održe u životu blateći jednog časnog oficira i poštenog i skromnog čoveka.
    Uprkos svemu tome, Zdravko Ponoš će biti predsednik, a budući pisci memoara će uzalud pominati vreme kad su oni bili nešto, pašće u duboki zaborav.

  2. Ponoš je čovek od integriteta, pristojan! Radovaću se da mi bude predsednik! On će bito pravi diplomata i ujediniteljnase polarizovane Srbije!

  3. Pa i mafiji je porodica svetinja… Boje se Ponoša, a i treba, ozbiljan, pametan, pravedan, jak… sve što oni nisu.

  4. Bože pogledaj nas i daj snage ovom izuzetnom čoveku da dostojanstveno prođe kroz ovu golgotu primitivizma, licemerja i izopačenosti i da nam bude predsednik!
    Niko na sceni potencijalnih kandidata, ni po čemu mu nije ravan!

  5. Čovek je na mestu i u punom mentalnom kapacitetu da bude predsednik. Nikada nisam slušao radikalske laži.

  6. 1) da se covek zove Franjo, bio bio Franjov, a ne „Franjin“ (kao sto je Milov, a ne „Milin“)
    2) inace je to casno ime naseg ministra sporta – Franjo Udovicic, a nadimak mu je Vanja
    3) Ponos nije Hrvat, ali je nezgodna cinjenica da jeste i hrvatski drzavljanin i nosilac hrvatskog pasosa. To nije zgodno za potencijalnog predsednika Srbije
    4) i jeste nejasno gde je tacno bio 1991-1999, u kom cinu, na kojim poslovima, da li je kada napredovao. Sasvim legitimna pitanja, zar ne?

  7. Moja cela porodica glasaće za predsednika svih gradjana Srbije a to je čovek sa karakterom gospodin Zdravko Ponoš.

  8. Jasno je, kao dan, da Ponoš može sve da ih tuži i bez problema dobije. Ali je isto jasno da on to neće da uradi – bar se meni tako čini. Međutim, u uređenoj državi (eh) ovim bi se bavilo tužilaštvo, po službenoj dužnosti. Takođe je jasno da se to neće desiti. To je taj naš napredak ka demokratiji i slobodnim izborima.

  9. U celom tekstu nije navedeno sta je dobro uradio za vojsku. O dostignucima drugih u vojsci smo culi, a samo su njegovi tajna.

  10. Kako i zasto su Jeremic i Tadic zaposlili nezaposlenog penzionisanog oficira tehnicke struke 2009 za pomocnika ministra spoljnih poslova za bilateralu? Bilaterala je najvazniji sektor i tu se stize posle oko 30 godina diplomatskog iskustva i 4 ili 5 sluzbi u inostranstvu, polozenih diplomatskih ispita i 2 strana jezika. Ponos je ima, precizno: 0 godina iskustvau diplomatiji, 0 sluzbi u nasim ambasadama, 0 diplomatskih ispita i 0 polozenih jezika. (Osim sto ima vojni tehnicki fakultet, koji nije kompatibilan sa diplomatijom, ali hajde da ga priznamo. I sto je tada vec bio penzionisano lice)
    Dovoljno precizni i proverljivi podaci?

  11. Ponos, covek na mestu. Ovi koji ga napadaju su doveli Srbiju do ovde gde je danas. Gle cuda Sutanovac i Tadic, i sns su olicenje postenja i obraza – strasno!

  12. Ono sta ja vidim ovde, je neverovatna kampanja, ne protiv Ponosa, vec protiv Tadica. Da li to odgovara vise Vucicu ili Ponosu?

  13. Čak i da je Franjom plaćenog bolji je kandidat za predsednika od najboljeg sina našeg naroda i narodnosti.

  14. Uvek se pitam da li ce novirnari vrlih tablida i njihovi urednici postati preletacevici kada dodje do promena vlasti ili ce se samo posipati pepelom i pravdati kako su morali tako da rade?????
    Sto se tice Gospodina Ponosa ima moju podrsku sa nadom da ce istrajati u stavu da prizemnim novinama i tv-ima ne odgovara, jer ne reagovanje je najgora uvreda za tabloide i tv urednike, jer su promasili temu. Ziveli

  15. Jesam li preuranio sa komentarom? Molim Vas da me obavestite jer planiram da nešto napišem. Hvala.
    PS
    Ako jesam, USPORIĆU.

  16. @ A to oko diolomatije , @ Milan, Ko god je protiv Vucica uglavnom je za (Ponosa, Jankovića, Miku, Ziku). Ne valja. Po tom principu se glasalo za radikale iza Tadica i dobismo zasluženo deceniju i sve sto se u njoj desi – nepovratno. Otuda je IPAK potrebno biti sto je moguce objektivniji poput navedenih komentatora koji razumno postavljaju DVA ključna pitanja u vezi sa ličnošću Ponosa. O biografiji Ponosa je napravljen iscrpan tekst ( ISTINOMER) u kome stoje i odgovori na ova pitanja i jos mnogo drugih interesantnih podatka koji ovim neuobičajenim napredovanjima generala pridodaju jos nekoliko zaista neverovatnih sto nikako nije slucajnost vec pravilo. Ne verujem da ce komentar biti objavljen, sto bi bila steta. Gradjanstvo je zaslužilo da mu se daju sve relevantne cinjenice a ne samo odnos vlasti. Jer, vlast ce prema svakom kandidatu imati isti odnos ali, postojali su neki ( kandidati), istina njih par, kos kojih ne bi bilo toliko mnogo spornih stvari.

  17. SNS „radikali“ su srpsku politicku scenu pretvorili u otvorenu kanalizaciju i svako ko je moralan i normalan ne bi trebalo da glasa za njih.

  18. ..radikalska skola..pljuju gde god stigneš i koga stignes…Ponoš mora vise da radi i objašnjava narodu svoje ideje za napredak Srbije..Mislim da ima realne šanse za pobedu nad jednim i samo jednim..

  19. Da li je moguće da pišete o tome šta pišu Informer i slično đubre?! Nije ni čudo što kažem da počinjete da podsećate na njih. Ako već raskrinkavate lažne vesti, onda pišite i o istom takvom, opozicionom đubretu, koji pišu o tome da je Vučić sin nekog Albanca i slične gluposti. Za nas normalne, koji ne verujemo da je Vučić sin Albanca, koji ne verujemo da je Ponošev zet Čeku, najbolje je da uopšte ne pišete o tome.

  20. Tadić…izgubio izbore od TOME NIKOLIĆA. Heej čoveče…idi…skloni se…zavuci se negde i stidi se.

  21. U sustini vi ste potvrdili sve tvrdje sto se pise o njemu, samo ste upaklovali.. Da mu je zena hrvatica jeste, da mu je tast Franjo jeste, da su ratovali na HR strani jesu. Da nema dana rata i da se sa porodicom povukao ranije tj pobegao jeste! Da je bio obican referent u vojsci jeste, da je unapredjen tek dva puta vanredno politicki nakon smene milosevica jeste! Da je za vreme njegove vladavine vojskom Srbije ona deserkovana jeste. Da jeprisilno penzionisao sve vojnosbosobne oficire i ucesnike u ratu jeste.. Da je pretopio tj isekao preko 1200 lako prenosivih pvo sistema jeste.. Jos mnogo toga.. Sve u svemu zakljucote sami

  22. Bravo, onaj ko hoće sve ovo zna, pogotovo većina nas oficira. Napred generale, Vojska je uz tebe.

  23. Zamisli koliko tek ovi ne valjaju kada bih ja i da je sve to tacno sto pises, pre glasao za g. Ponosa nego za one u koje ti verujes.

  24. Bolesni ljudi,bolesna država!!!
    A Tadić bolje da ćuti i bolje da je stvarno otišao u neki drugi film!!!
    Najviše zahvaljujući njemu imamo ovaj maligni tumor kodnog imena AV!!!!!

  25. @Samo da dopunimo!
    Što se „dopunjavanja“ tiče, da Vam ispričam anegdotu, iz bivše FNRJ… na nekom kongresu govorio Moša Pijade… tada beše popularno da se jave za reč i
    ostali, iz „mase“… medju njima i neko sličan Vama, pa počevši, reče: „Da, dopunim druga Mošu…“ Moša nije izdržao, već mu na jedini način, koji ovaj može da razume, rekao: „Dopuni ti svoju mater!“
    A, što se tiče 3) Ponos nije Hrvat, ali je nezgodna cinjenica da jeste i hrvatski drzavljanin i nosilac hrvatskog pasosa. To nije zgodno za potencijalnog predsednika Srbije
    4) i jeste nejasno gde je tacno bio 1991-1999, u kom cinu, na kojim poslovima, da li je kada napredovao. Sasvim legitimna pitanja, zar ne?
    O, paranoji koja Vas je zadesila, ne oklevajte… Dramatično je!

  26. „Za već oveštalu lažnu vest da je „istopio tenkove u železari Smederevo“ Ponoš kaže da je to toliko glupo, da je muka i demantovati.“
    Ništa kao dobar argument.

  27. Pomozi boze da Ponos pobedi.Tsdic i Sutanovoc su nsm unistili nsjbolju strsnku,da imaju imalo obraza nebi trebalo da se pojave na bilo kojoj televiziji.Pa kako nije sramota „lepog“ Tadica of koga je izgubio prefsednicke izbore od nepismenog grobara.

  28. Takvo ekspresno napredovanje u vojsci nije doziveo ni jedan neposredni komandir ili komandant jedinica koje su, citavu deceniju, krvarile u gradjanskim ratovima, a narocito u ratu sa NATO 1999. Naprotiv, on ni jednu takvu duznost nije prosao, a njegov uspon je cisto politicki i sa strucnoscu i vojnim zaslugama nema blage veze. Od mladjeg referenta uskocio je u cin generala i NGS. Postojalo je u to vreme sijaset drugih visokih oficira, takodje tehnicke sluzbe, kojima Ponos ne bi mogao da bude ni seiz, ali ni jedan od njih nije bio moralno-politicki podoban novoj, pronatovskoj vlasti i svi su listom penzionisani. Uostalom, mislim da se nikada nije deslilo da neko na mesto NGS postavi coveka koji se skolovao za pozadinske (logisticke) zadatke, a da cak nije prosao ni minimalan razvojni put za tako visoku (najvisu!) vojnu funkciju. Njegov apsolutni parnjak je Sutanovac, takodje NATO kursista na mestu Ministra.

  29. Da je Ponos dobar kandidat,jeste. Kakve veze ima sto je iz Knina?Pa jeli Knin losiji odCipurica. Nije. Covek na svom mestu. Ima moj glas i mojih ukucana kojih nije malo.

  30. @leon_e
    Ti visoki oficiri što su deceniju „krvarili“ su trebali da budu u zatvoru, jer da su njih i bagru iz UDBE sklonili 5.oktobra ne bismo mi krvarili zadnjih deset godina.

  31. Vuk dlaku menja,ali cud ne!Cim moze sa Djilasom sve je jasno.Boze sad je fin,dobar,ali ako se docepa vlasti …..

  32. Jadna Srbija je imala mnoge hostaplere za predsednika
    Sad se za to bori papirni bogati general penzioner. Za njega su domine na Kalemegdanu a ne balavljenje u politici.

  33. Zlobnici kažu „Zdravko Franjin“ a ja ih pitam čiji su: Tesla, Milanković, Matavulj, Drdić, Šdtbedžija, Beara, Mihaulović, Stojaković i mnogi drugi Srbi iz Hrvatske poznati u čitavom svetu nauke, kulture, sporta …

  34. Zlobnici kažu „Zdravko Franjin“ a ja ih pitam čiji su :Tesla, Milanković, Matavulj, Dedić, Šerbedžija, Besra, Mihailović, Stojaković i mnogi drugi Srbi iz Hrvatske poznati u čitavom svetu nauke, kulture, sporta…

  35. Rat za razbijanje i podjelu Jugoslavije ne može biti dio ozbiljne vojne tradicije, već pripada području ratnog apsurda. Matrix lopovske klike $talno štanca nove i nove sve blijeđe i slabije kopije iz albuma slavne tradicije.

  36. Uporno akcentiranje „topljenja“, a ignorisanje brojke od 400 komada isečenih tenkova, transportera, samohotki…

  37. Ja sam oduvek znao da ste tendenciozno ali ovoliko nisam očekivao. Pa trebalo bi dovoljno da bude šta o njemu govore njegovi u to vreme nadređeni, ali vama svakako to nije dovoljno. Izmišljate jer mislite da smo zaboravili.

  38. Ponoš je naš ponos!
    Golim okom se vidi da
    je čovek moralan, stručan
    i vodi primerenu komunikaciju

  39. Dakle, sa zadovoljstvom cu glasati za Franjinog Ponosa i Cekuovog pasenoga. A ovi, za koje je patriotizam prebrojavanje krvnih zrnaca i guslanje i ganganje o ratnim zlocincima i popovima pedofilima, mogu samo da mu pljunu pod prozor. A i meni 🙂

  40. Zasto ne Zelenovic i Cuta. Pristojni ljudi. Dok je Zelenovic bio u Sabcu gradilo se bilo cisto. Sada sve propada a Grad i okolina se dave u smecu. Nevidim prirodu od gomile smeca pored puta gde god se okrenem.

  41. Pa radikali su pljuvali i patrijarha Pavla.
    Da se kandiduje Vučićeva majka, sutra bi je uvaljali u blato.

  42. Ponos gospodin, lepo vaspitan pristojan covek.Dobice on glasova za iznenadjenje.Dosta nam je bahatosti!!!

  43. Vjerujem da je Ponos pristojan čovek i da je dobro obavljao svoje vojničke dužnosti na kojima se nalazio pre imenovanja na mjesto NGŠ. Međutim, neuspješne su manipulacije sa njeobom specijalnošću kao razlogu da ne učestvuje i odbrani RSK. I tamo su bili potrebni oficiri takve struke. U ostalom, i na Kosovu su bili na dužnosti komandanata pojedinih jedinica oficiri koji po svojoj struci ne bi mogli to biti. Pored toga, i i tehničkim službama postoje formacijski jedinice na čelu kojih se nalaze komandir i komandanti, pa je potrebno tačno navesti „razvojni put referenta“ Ponos a ne prikrivati to nekim velom tajnosti, što samo povećava podozrivost i nepovjerenje prema Ponošu. Najzad, i samo predlagači znaju da Ponoš nema nikakve šanse na ovim izborima, ali pošto nemaju nikoga ko bi mogao ugroziti Vučića i dobaciti do drugog kruga, oni su udovoljili želji smeta, da bar mogu očekivati njihovu podršku za u buduće. Narod bi rekao daje šta daš.

  44. Gosp. Tadiću.
    Vašim stavom prema najboljem izabraniku, gosp. Ponošu, razočarali ste veliki broj dojučerašnjih Vaših obožavaoca. Ljudski je da se greši, izvinite mu se javno u ime svih Vaših pristalica. Hvala

  45. Valjda će građani Srbije izabrati pravog čovjeka za predsjednika…sada imaju priliku.Čovjeka koji ih neće dijeliti na „naše“ i „njihove“ kao što je despot Vučić to radio.
    Vjerujte,svanulo bi i nama u BiH i u Crnoj Gori.

  46. Gosp. Ponoš
    Čvrsto verujem da Vas tračevi i ogovaranja neće obeshrabriti. Svim srcem podržaću Vašu kandidaturu sa velikom grupom poznanika. Svi mi uz srdačan pozdrav verujemo u Vašu pobedu. pobedu.

  47. Hahahahaha. Ovog puta vam ništa neće pomoći. Ni režimski mediji, ni prljava propaganda, ni krađa glasova. Idete u istoriju konačno. Pamtiće vas ovaj narod kao jedinstveno rasulo u istoriji Srbije. Biće to naša sramota, ali za nauk.

  48. Zaista deluje pristojno, ali šta trażi u srpskoj politici koja obiluje prevarantima, lażovima, lopovima…

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.