Zdravko Ponoš: 5. oktobar simbol nedovršenog posla, potrebna je lustracija

Ostavite komentar


  1. Da citiram mog ćaleta:“Pre, 90ih makar su me za*ebavali školovani ljudi , sad me za*ebavaju totalni šabani i seljačine“

  2. Kakva lustracija kada naprednjaci iza sebe ostavljaju brdo dokaza za zatvor. Na primer, proknjiže da je obnovljen neki put, a lopatu zemlje nisu bacili. I sada treba takve ljude da lustriramo. To bi bio poklon za njih.

  3. Svakako se ocekuju ostavke predsednika i vlade,lustracije i nezavisno sudstvo,uz prelaznu vladu do raspisivanja demokratskih izbora.

  4. Potpuno ste u pravu gospodine Ponos.Kad lustracija izostane onda imamo samo preletanje i nastavak po starom u novom dresu.

  5. Lustracija nego šta. Ajde da počnemo od DOS-a: Dinkić, Djelić…….

  6. Лустрација, наравно, али не само за политичаре него и за војне дезертере.

  7. …koji mogu stati pod jednu šljivu? Ajmo na izbore, ljudi, spremajte se, radite na terenu i ne pričajte svašta. Vidi narod sve, nije glup i prost kakvim ga krstite.

  8. Ovo danas je mutant, Osmi Putnik koji se rodio iz skaredne veze pobednika 5. Oktobra i „pobeđenih“. Rezultat je monstruozna tvorevina ozakonjenog kriminala uvedenog u naš svakodnevni život, da se naviknemo da pravde nema i neće je biti.
    I to je ostalo nama kao psihološki podsetnik, a njima materijalno, najvrednija tekovina te revolucije. Nikakva lustracija ne moźe to da poĉisti. Od tada nema protesta, nema bune, narod neće da se pati da bi opet bio prevaren. Opeĉen i na hladno duva! Odakle da poĉnemo? Od fabrika za jedan evro ili pre toga? I ko to da uradi kad nam se ti isti „dobitnici tranzicije“ i sada nude kao lek a oni su ta bolest koja je razorila i ono malo zdravog tkiva ove zemlje koje je moglo da pruži otpor ovom zlu u kome sada živimo, kome su oni bili preteĉa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.