Zdravko Ponoš: 5. oktobar simbol nedovršenog posla, potrebna je lustracija 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je večeras da je 5. oktobar 2000. godine simbol nedovršenog posla, zbog čega je zemlja u “situaciji osmog putnika” i danas imamo isto “stvorenje”, samo u novoj inkarnaciji, pa je zato jedini način da se to reši lustracija.

To stvorenje je sada opasnije jer je mutiralo u još gori oblik. Oni koji su činili režim devesetih su bili obrazovaniji, a ovi danas su neobrazovani, bahati i neuredni. Mi danas moramo taj posao da završimo, a to se radi jedino lustracijom, istakao je Ponoš na tribini u Vršcu, na kojoj su učestovali i predsednik DS Zoran Lutovac i lider stranke Zajedno Nebojša Zelenović, navodi se u saopštenju.

Ponoš je podsetio da je Slobodan Milošević došao na vlast na temi Kosova i da je na toj temi i otišao, a na tome je i Vučić preuzeo vlast 2012. godine i zato će i on na toj temi da ode.

Nadam se na drugačiji način, rekao je Ponoš i dodao da, prema njegovom mišljenju, Vučić kopira Miloševića i pravi iste manipulacije.

Milošević je napravio Republiku Srpsku Krajinu, naoružao ljude i obećao im je podršku, što mu je bila samo “pokrivalica” za puštanje tih ljudi niz vodu kao “kusur” za dogovore oko Bosne. Vučić radi to isto na Kosovu, jer stvara iluziju da će te ljude da brani, a sve vreme “odguruje” Kosovo od Srbije i pušta ga niz vodu, naveo je Ponoš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari