Zdravko Ponoš: Nova vlada velika, a nejaka 1foto: TV N1, Printskrin

Lider Pokreta Srbija centar – Srce Zdravko Ponoš izjavio je da će nova Vlada Srbije biti velika, a nejaka, jer suštinski neće imati velike ingerencije i suočavaće se sa dva velika izazova – energetsko-privrednim, kao i Evropa, ali i sa pitanjem Kosova, preneo je danas taj pokret.

„Odluke o tom, a i drugim temama će, kao i do sada, biti donošene iza zavese“, rekao je Ponoš za TV Šabac.

Ponoš je naveo da je evidentno da je fokus nove Vlade na aparatu sile gde je Aleksandar Vučić postavio sebi lojalne ljude, kao i u oblasti finansija i energetike.

„To su ljudi u koje Vučić ima poverenja ili šalje neke signale sa njihovim izborom. Verujem da će nastaviti ubrzano da nas zadužuju, a to će neko jednog dana morati da vraća. To kako se zadužuju i kako troše pare nije obećavajuće“, rekao je Ponoš.

On je upitao kada će neko odgovarati što je uništen energetski sistem, podsetiši da smo 1999. godine bili bombardovani, a da su naši inžinjeri mogli da oprave sistem brzo.

„Tada nismo uvozili struju sada moramo. Mnoge oblasti su tako uništene“, istakao je Ponoš.

Govoreći o Kosovu, on je ukazao da vlast manipuliše pitanjem Kosova i kada treba da prikriju neku svoju brljotinu oni izdramatizuju nešto oko Kosova.

„Zašto je toliki problem pitanje tablica, a Srpska lista, filijala SNS i dalje sedi u Kurtijevoj Vladi. Ne vidim da Srbi žive bolje, a silan novac je otišao dole. Šta rade u Vladi ako probleme rešavaju barikadama“, istakao je Ponoš.

On je ponovio da je za ulazak Srbije u EU, kao i da to ne znači gubitak nacionalnog indentiteta, već bolji život.

„Mađari nisu bili ovako drčni pre ulaska u EU. Pitanje je da li želimo da idemo tamo. Uveren sam da nas ova vlast ne vodi tamo. Da vodi napravila bi bar jedan korak, a mi stojimo u mestu ili nazadujemo“, istakao je Ponoš i dodao da ako se pravi nova „gvozdena zavesa“ ona je sada daleko istočno od nas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari