Zelenović na protestu „Srbija protiv nasilja“: Vučiću, jesi li ti komandovao Radojičiću? 1Foto: printscreen / N1

„Hoćemo li 17. decembra da zaustavimo zajedno raspad Srbije“, počeo je Nebojša Zelenović, narodni poslanik, svoj govor na 22. protestu Srbija protiv nasilja.

Govoreći o cenama, Zelenović je kazao da nikad nije bilo ovako.

„Kažu da je inflacija uvedena iz Evrope. Kako kod njih šest odsto a kod nas 12?“, upitao je okupljene.

On je kazao da mora da se završi ova „saga o litijumu“.

„Vučić hoće litijum, građani ne. Šta nije jasno?“.

On je upozorio da ukoliko se kopa litijum da nema vode.

Zelenović je kazao da je ovo poziv za zajedničku borbu i da kriminalci odu u zatvor.

„Policajci nose glavu u torbi da bi isterali te kriminalce i narko dilere“, kazao je pozvavši okupljene da aplauzom pozdrave hrabre policajce.

„Da svi prosvetni radnici i svi roditelji budu zadovoljni svojom školom, da vratimo dostojanstvo obrazovanju, da ovo postane civilizovano društvo“, rekao je Zelenović ističući da se za to „borimo“ 17. decembra.

„Šta se desilo u Banjskoj, je li bre Vučiću? Jesi ti komandovao Radojičiću da izvede ljude? Ako jesi ti si najveći kriminalac ikada. Ako nisi, onda si najveći nesposobnjaković ikada“, uputio je deo govora Zelenović direktno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On kaže da je vreme za sabiranje snaga, društvenu opoziciju stranaka, NVO, profesora, svih ljudi koji žele Srbiju bez nasilja.

„17. decembra odlučujemo za Srbiju bez nasilja. Odlučujemo da li ćemo da pobedimo i da spasimo sve što se spasiti može od ove naše lepe države Srbije“, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari