Zelenović i Stojković: U Evropu što pre, bez promene granica 1Foto: M.P./ Danas

Zastupamo stanovište da kao zemlja moramo u Evropsku uniju što pre, naveo je Nebojša Zelenović prilikom večerašnjeg otvaranja kancelarije stranke Zajedno u Zrenjaninu, dok je profesorka Biljana Stojković izjavila da je njihovo pojavljivanje na političkoj sceni znak da se otvorio prostor za nove političke opcije.

„Ono što nam nedostaje to su briga za ljude, dostojanstven život, humanost u životu, za razumevanje javnog dobra i kolektiva. Mi smo opcija koja želi takav život, to nam je u programskom platformi. Život u Srbiji nije samo profitiranje, stvarno moramo da se bavimo jedni drugima i politiku spustimo na nivo da ljudi mogu da odlučuju o svom okruženju“, navela je Biljana Stojković, koja je bila predsednički kandidat na prethodnim izborima.

Nebojša Zelenović je ponovio da njihova stranka ima dva jasna cilja, jedan je da nema promena granica na Balkanu a drugi da se mora raditi na tome da se Srbija što pre pridruži Evropskoj uniji.

„Te ciljeve možemo da ostvarimo zajedničkom odbranom i ekonomskom saradnjom na prostoru regiona, koji broji dvadeset miliona stanovnika. Ovo što se sada dešava u Skupštini Srbije jasan je znak da su promene potrebne i da je to ključna tema“, precizirao je Zelenović.

Predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno u Zrenjaninu Dragan Kleut rekao je da će ova politička opcija biti nova vrsta politike, koja će pružiti alternativu građanima.

„Raširili smo odbore u Banatu, nije to samo Zrenjanin, tu je i Pančevo, Opovo, Kovačica, Vršac i Kikinda. Pokrili smo celokupnu teritoriju Banata i delovaćemo prevenstveno da poboljšamo živpt građana. Prioritet će nam biti voda, to je u Banatu regionalni problem ali i poljoprivreda, koja je godinama bez pomoći države i urušena“, naveo je Kleut.

Zrenjanin je jedan od 45 gradova u Srbiji gde stranka Zajedno ima svoje odbore, a nakon prethodnog izbornog ciklusa koalicija Moramo je napravljena kao nova politička opcija i radi kroz dva kluba, u nacionalnom i beogradskom parlamentu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari