Zelenović: Nećemo odustati od zahteva za ukidanje Pinka i Hepi, nisu dovoljne blage promene

Ostavite komentar


  1. Prvo sebe da ukines jer nicemu ne sluzis a onda reom N1, Hepy, Pink… nema razlike samo ko sa koje strane gleda.

  2. Tреба то, али треба се мало позабавити и „високом културом“ и кинематографијом. Куцајте на неком страном језику српски филмови и видите шта су први резултати који излазе. Невероватна мизерија и убијање у мозак уз неке изузетке. И није оно само критика друштва него утисак у многим је да се рађамо са жигом проклества и тако неке егзотичне глупости и фетиши јако затворених режисера. Да ли је неко приметио како нас уби онај Срђан са „Српским филмом“. Ја сам приметио једну ствар везано за то кад сам причао са странцем. Неко рецимо из „трећег света“, без предрасуда о Србији, заинтересован да научи нешто о земљи и култури кроз наше филмове, знају шта други причају о нама па да виде шта сами причамо о себи. Укуца општи појам serbian film(s), serbian movie(s), и „Српски филм“ је апсолутно први који изађе. Не морају људи ни да одгледају филм, само је довољно опис да прочитају и одмах да помисле „како су ови полупани“. Неће људи трошити време, какве инвестиције, каква подршка било где и та мека моћ, неће је бити ко год дође даље на власт било левица било десница. Ови либеларнији ако мисле да стотину ремек-дела и Artsy филмова направе небитно ког садржаја неће то испрати. Заувек ће кинематографија имати жиг тог филма, како год да се укуца излази први јер има назив који је општи појам неповезан са њим. Неће нико улазити у детаље ко је ко овде и на ком делу политичког спектра, сви смо окужени тиме. Нема никакве шансе да би Хрвати или Албанци икада допустили да неко сними филм са таквом садржином са називом Хрватски или Албански филм. Ту више није у питању ни слобода говора и ништа слично.

  3. Prvo ukinuti nacionalne frekvencije Hepi i Pinku. Bez ukidanja. Onda na RTS novi nekorumpirani profesionalac.
    Ovo je uslov svih uslova za izbore.

  4. Kada bi se trazilo I ukidanje IDJ TV koji promovise muzicke spotove koji promovisu kriminal, nasilje,drogu,prostituciju…odmah bi potpisao. Ovako samo vidim da su I jedni I drugi isti I da svoje gazde ne napadaju. Zato I ne glasam vise niti moja porodica. Bolje biti nece dok ne pocne da se gleda interes drustva a ne pojedinaca

  5. Ja na poslednjim izborima nisam glasala, a tako će biti i ubuduće, jer nemam za koga.

  6. Zamišljam reakcije kada bi Vučić izjavio da neće odustati od zabrane nekog medija…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.