Živković: Za rušenje Vučićevog režima nema podrške EU, ali nije je bilo ni 2000.

Predsednik Nove stranke odgovarao na pitanja na Fejsbuk strani Danasa

Ostavite komentar


  1. Ne znam u cemu je poenta izigravanja cinjenice da niste imali podrsku 2000-te od ino faktora. Samo zajedno mozete pobediti i potpuno podrzavam usaglasavanje stavova u opoziciji i zajednicke akcije, a ne kao Djordje Vukadinovic. Cestitke Novoj stranci na aktivizmu i kooperativnosti za sve vreme ovih protesta. Nadam se da cemo istrajati.

    1. Pre izbora 2000. godine i Vašington i Brisel, i Pariz i Berlin, i Olbrajtova, Paten, Šreder i svi ostali su nas ubeđivali da BOJKOTUJEMO izbore, sa obrazloženjem da će nas Milošević pokrasti. To možete da proverite ina internetu. Ubedili su Đukanovića u to pa je on bojkotovao predsedničke i izbore za savezni parlament. Shodno takvom njihovom stavu, izostala je njihova podrška u bilo kom obliku. Pobedili smo na tim izborima bez političke, materijalne ili bilo koje druge pomoći spolja…

  2. Bolje je što se nisu odlučili za jednokratni povratak u skupštinu jer im vladajuća banda ne bi omogućila da išta konkretno kažu (setite se primera 300 amandmana i sl.), samo bi poslužili kao ikebana (ako ne bi bilo amndmana ne bi dobili reč od Gojkovićke). Kada se osvrnemo na 2000-tu ne može se reći da je situacija ista, tada je Milošević bio u nemilosti stranih moćnika a Vučić je njihov verni sluga i dok god poslušno (iako po malo odugovlači) izvršava naloge omogućeno mu je da pljačka i unižava sve građane (što nalogodavcima, uglavnom, odgovara jer ponižen narod je i poslušan narod, dok ne pukne)…

  3. Nije vam ovo 2000 godina, jednom ste tako dosli na vlast i vise nikada!

  4. Poštovani gospodine Živkoviću,

    Kao što majka svoje dete drži uz skute, vaspitava i brine o njemu do izvesne dobi, tako je i Evropska Unija na neki način brinula o uspostavljenoj demokratiji u Srbiji od 2000-te do 2012-te. Što ste Vi (sadašnja opozicija) svojim pogrešnim delovanjem u nekim elementima vodjenja države, one koje ste rušili sa vlasti krajem devedesetih, posle dvanaest godina doveli na vlast, pada samo Vama na teret i savest. Sada kada čovek uopšte ne brine o drugom čoveku, iluzorno je uopšte pomišljati da Evropska Unija sada treba da podržava Vas, koji prvo niste na vlasti a drugo, Vi ste svoje šanse i ideale olako prokockali u toku tih famoznih dvanaest godina.
    Tako da odsada ono „u se i u svoje kljuse“ dolazi do potpunog izražaja i sa njim,ponovna borba do potpunog zatiranja ovih, i nedopuštanja istima da ikada ponovo u budućnosti deluju u političkom i javnom životu. Razlozi zbog čega ovo zadnje treba da bude, su više nego jasni i Vama i svim zdravomislećim ljudima Srbije.

    Poštovanje Redakciji Danasa

    1. Vi bi poštovani iz redakcije da zatirete one što su glasali za ovu vlast…niste izdržali da se ne iznervirate i tako obelodanite šta list Danas u stvri jeste.Nezdravomisleći Vam to neće dozvoliti da delite Srbiju ma odakle Vam stizale pare.Razlozi zbog malog tiraža su i više nego jasni….menjajte narod ako neće da glasa za vaše predloge ….to već podseća na nešto…kakva novinska revolucija..ovo je jače i od informbiroa…a CIA to bar radi tajno…svaka čast.Nikad više na Vašem portalu …Srdačan pozdrav od nezdravomislećeg.

  5. Nova stranka je pridruženi član SzS, koji bojkotuje parlament iz već mnogo puta ponovljenih razloga. Nije jasno kako Živković može da konstatuje da poslanici nemaju hrabrosti da učestvuju u debati koju će otvoriti AV u vezi sa Kosovom. Reč je o principu, a ne o hrabrosti i Živkovićeva ocena je nizak udarac na delovanje opozicije.

    1. NOVA stranka nije ničiji pridruženi član. Bojkot parlamenta ima svog smisla, ali sednice kao ova u ponedeljak je izuzetak. Njegov dolazak je pobeda opozicije i prilika da mu se direktno u lice kaže sve ono što zaslužuje.

  6. Nije bilo podrske eu 2000 ali je bilo vreca sa novcem, sto gosp Zivkovic odlicno zna…

  7. Pogresno! Protesti su otisli niz vodu nakon sto je eu i us administracija rekla da politicka borba treba da se vrati u institucije, citaj parlament. Ove sadasnje sator-reminiscencije i izjave Boskica tipa „optimizam jaca organizam“ ovu cinjenicu samo bolno podvlace. Nije uspeo ni Djidov pas ka Zaevu. Samo je pokazao gde nasi i pozioni i jos vise opoziconi politicari idu na konsultacije. Osim Stamatovica koji ima autenticne dilove sa cg mobsterima, pa odatle crpi ekonomski i drugi uticaj i Mladjana Djordjevica, koji dobija sredstva od dela snaga u rodini. Djavolje pare, pisace cg komentator za ta netransparentna ruska i dr. sredstva, a nama ostalima ostaje da sacekamo i vidimo.

  8. Hvala zapadu i hvala Evropi sto su pomogli 2000-te da skinemo Milosevica.
    Zivkovic laze. Zapad od 90tih na razne nacine je pomagao svrgavanje tog zlocinackog rezima. Dok je istok, pre svih Rusi, na ovaj ili onaj nacin pomagao odrzavanje tog rezima na vlasti, i njihovo rehabilitovanje i ponovno vracanje na vlast, nakon 2000te.
    Seca li se Zivkovic da su Rusi odma cim je Milosevic izgubio izbore, zavrnuli gas, na pocetku grejne sezone, i da je upravo zapad pomogao u prevazilazenju tog problema?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.