Zorana Mihajlović na Instagramu: Nema nesvrstanosti u ratu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC

Nije danas Srbija priterana ni uz kakve zidove, nama jeste mesto u Evropi i na Zapadu i Srbija jeste u Evropi, a kad su osvajački ratovi kao što je napad Rusije na Ukrajinu, onda nema nesvrstanosti, poručila je Zorana Mihajlović, bivša ministarka u Vladi Srbije.

„Dosta smo bili negde daleko, budućnost nameće druge okvire, umrežavanje, nove tehnologije, digitalizaicju, nameće nove profesije, zelene tranzicije. A, ako budemo bežali od toga, kao i od osude osvajačkog rata, zverstava i stava o uvođenju sankcija ostaćemo opet tamo negde daleko gde nam nije mesto“, napisala je Mihajlović na svom Instagram nalogu.

„Srbija kao mala država, koja je u ratovima, od prvog svetskog, drugog, pa do građanskih ratova vođenih od strane crveno-crnih koalcija Miloševića i Šešelja, patila je, gubila i zavijana u crno“, napisala je Mihajlović.

Ona je ocenila da je tužno da već godinu dana, u 21. veku, traje osvajački rat jednog čoveka.

„Tužno je da mladost i jedne i druge države gine, za šta nema ni jednog smislenog objašnjenja. Nikada narod nije kriv, već oni koji uspeju da dođu na pozicije da odlučuju i vode državu“, predočila je Mihajlović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prof. dr Zorana Z. Mihajlović (@zorana_zm)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari