„Ne plaćam reket, reketaši će ići na sud“: Zorana Mihajlović o prorežimskim medijima i najavi tužbe 1foto FoNet Milica Vučković

Bivša ministarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović najavila da će podneti tužbu protiv prorežimskog „Srpskog telegrafa“.

Mihajlović je na svom Instagram profilu objavila da „ne plaća reket“ i da će novac dobije od, kako kaže, reketaških medija otići u humanitarne svrhe.

„Ne plaćam reket, reketaši će ići na sud“: Zorana Mihajlović o prorežimskim medijima i najavi tužbe 2
Printskrin

„Ne znam da li je možda i vama čudno, ali po pravilu, posle svake moje objave na društvenim mrežama, prvo krene hajka botova, a onda se javi novinar/ka ‘Srpskog telegrafa’ sa molbom da komentarišem potpuno izmišljene stvari. Kad kažem Srbija mora konačno da se opredeli za EU, onda je odgovor na to izmišljotina da moj partner ukrao milione. Kad kažem da je desnica prošlost, onda ide laž da je bilo ‘muljanja’ sa dozvolama. I stalno neki problemi“, napisala je Mihajlović, uz poruku da „prošlost nije opcija“ i „medijske reketaše na sud“.

Poslednja u nizu izjava bivše ministarke koja je izazvala veliku pažnju bila je o skupu desničara ispred Predsedništva. U objavi na svom Instagram profilu, Mihajlović je napisala „ko god je negovao desničare, obilo mu se o glavu“.

„Tako je i sa desničarima i radikalima. Oni su u pogrešnom vozu. Jednom smo svi bili u tom vozu i osetili smo koliko nas je koštalo, ratova, uplakanih majki i sestara, izgubljenih života, praznih rafova, izgubljenih godina… Кo god ih je negovao, obijalo mu se o glavu, gurajući nas dalje u izolaciju i siromaštvo. Gubili smo vreme, ne shvatajući da se svet oko nas menja“, napisala je ona, dodajući da se „neke lekcije teško uče i da moraš ponekad platiš i kaznu za neznanje“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prof. dr Zorana Z. Mihajlović (@zorana_zm)


„Ali za učenje nikad nije kasno. Radikalizam i desnica su hodanje unazad. Oni su prošlost. A prošlost nije opcija“, napisala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari