Ana Stanić: Volim autentična mesta bez masovnog turizma 1Foto: Emilija Stašić

Ana Stanić, pevačica i kantautorka, za naš dodatak priča o svakodnevnim ritualima i otkriva koji su to restorani u koje najviše voli da ide, kao i šta u njima obično naručuje.

Ana je na početku karijere bila deo grupe „Moby Dick”, a pre više od 20 godina je započela i solo karijeru. Na ovogodišnjoj „Pesmi za Evroviziju”, predstavila se sa pesmom „LJubav bez dodira”.

Svakodnevni rituali

Od svakodnevnih rituala u kojima uživam, izdvojila bih – ispijanje jutarnje kafe, gledanje neke serije i odlazak po sina u školu.

Slobodno vreme

Slobodnog vremena ili imam dosta ili ga nemam uopšte. Retko kad postoji neka sredina. Kada ga imam, trudim se da ugađam sebi. Volim da prošetam, družim se sa prijateljima, kuvam, kupujem dekoraciju za stan, bavim se zanimljivim aktivnostima u prirodi i sportom, bindžujem serije…

Od zdrave hrane do ruske salate

Volim kvalitetnu, finu hranu i zdrav pristup u biranju namirnica i načinu spremanja, ali isto tako nekad volim i rusku salatu i pečeno prase. Volim da kuvam, ne preterano često, ali najukusnije obroke umem sama da spremim. Tako sam i najsigurnija da je obrok zdrav. Svakako da imam periode kada baš treniram i periode kada ne treniram uopšte. Kada ne treniram, trudim se da udaljene destinacije prelazim peške.

Omiljeni restorani

Volim restoran „Madera”, naročito kad se otvori bašta. Tu najčešće naručujem teleću čorbu i vitaminsku salatu. Zatim „Marinada”, gde su mi omiljeni škampi na buzaru. Onda i „Bemata” – piletnina sa safranom, „Istok” – vijetnamska supa, „Lovac” – punjene tikvice, „Angry monk”- suši i tajlandska supa , „Radost” – razna vegetarijanska jela, „Đumbir bar” – protein boul, „Cveće zla” – zapečene špargle sa jajima i parmezanom i mnogi drugi…

Volim reku i Adu u Beogradu

Volim reku i Adu radnim danom. Volim bašte ispod velikih krošnji, ušuškana stara mesta na Vračaru i Kosančićevom vencu, kao i Gardoš, nasip kod Galovice…

Topla mora i peščane plažе

Generalno volim more, ali ako bih morala da izaberem, nekako su mi draža topla mora i peščane plaže. Volim ljupka autentična mesta bez masovnog turizma ili bar ne očiglednog. Posebno mi se sviđa jedno špansko ostrvo – Formentera. Kada je reč o zimovanju, Alpi imaju specijalan šmek, ali ipak najviše volim Kopaonik.

Paralelno bindžovanje

Gledam paralelno po nekoliko serija, to baš volim. Svakako sve vracam na Eonu, retko kad ulovim stvarno vreme emitovanja. „Domovina” mi je jedna od omiljenih u poslednnih nekoliko godina. Volim serije „Oštri predmeti”, „Velike male laži”, „Naslednici”, „Milijarde”, „Afera”, „Euforija”… Nedavno sam gledala francusku seriju „Call my agent”, koja mi je baš prijala.

Melanholične pesme

Muzika koju slušam je bas raznovrsna i teško mi je da izdvojim nešto posebno, mada verovatno najviše slusam nežne glasove u melanholičnim pesmama bogatim harmonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.