Da li znate čemu služi rupa na cediljki za špagete? Velike su šanse da je sve vreme pogrešno koristite 1Foto: Shutterstock / Aliona Pronina

Trik sa kašikom za špagete koji menja sve!

Mnogi od nas kod kuće imaju kašiku za špagete koju često koriste, ali malo ko zna čemu zapravo služi rupa koja se nalazi nasred nje. Jedna žena na Tik Toku je podelila malo poznatu svrhu kašike za testeninu i iznenadila mnoge, piše Mirror.

Naime, ona nije tu samo da biste lakše izvadili špagete iz lonca, već rupa služi kao merica za jednu porciju. Tačnije, onoliko sirovih špageta koliko stane u tu rupu u kuvanom stanju, biće dovoljna porcija za jednu osobu. Korisnica je demonstrirala probijanje porcije špageta kroz rupu u sredini kašike, što je otprilike odgovaralo veličini jedne porcije.

https://www.tiktok.com/@myfriendjackieshouse/video/7155412819557567746?is_from_webapp=v1&item_id=7155412819557567746

Većina korisnika priznala je da to nisu znali, i da ne mogu da veruju da nisu to otkrili sami.

„Nikada mi to nije palo na pamet“, napisala je jedna korisnica. „Nakon 30 godina života danas tek saznajem za ovo“,dodala je druga.

Ovaj trik vam može pomoći kada pravite špagete za više ljudi kako biste ispravno procenili koliko vam testenine treba, i kako ne biste završili sa gomilom testenine s kojom ne znate šta da radite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.