Fotografija koja ima već skoro 40 miliona lajkova na Instagramu, ali još nije skinula jaje s "trona" 1Foto: Screenshot/Instagram/@cristiano

Internet i društvene mreže donele su virtuelni prostor u kom je obaranje rekorda postalo neverovatan izazov.

Od svih stvari za koje treba oboriti rekord, slika sa najviše lajkova na Instagramu, s obzirom da prema pojedinim podacima, on sada ima milijardu korisnika mesečno i 3,5 milijardi lajkova dnevno, verovatno je jedan od najvećih izazova.

„Pobeda je stanje uma“, naziv je fotografije čuvene fotografkinje En Lebovic za kampanju modnog brenda Louis Vuitton koja je preplavila gotovo sve društvene mreže.

„Pored duge tradicije izrade kofera za najpoželjnije sportske trofeje na svetu, kuća Mezon (izložbeni i modni salon brenda, prim.aut.) slavi dvojicu najtalentovanijih fudbalera današnjice“, piše u objavi ovog posta.

Na listi 20 najpopularnijih objava na Instagramu više puta su se našli Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, a pomenuta, zajednička fotografija, postala je istog dana viralna i gotovo oborila dugogodišnjeg „rekordera“ sa gotovo 40 miliona lajkova za poslednjih šest dana.

Koja su sve mesta zauzeli Ronaldo i Mesi?

Na 20. mestu pomenute liste nalazi se Ronaldova objava – dve fotografije kako igra fudbal sa svojim sinom.

Objava broji preko 20 miliona lajkova i 114 hiljada komentara

Na 16. poziciji opet se nalazi Ronaldo, sa gotovo istim brojem lajkova i nešto više komentara. Ovoga puta, povod je bio rođenje ćerke.

Mesijevo prvo mesto na ovoj listi odnosi se na njegov odlazak iz fudbalskog kluba Barselona. Njegova objava zauzela je 15. poziciju sa preko 21 milion lajkova i 420 hiljada komentara.

I na 13. poziciji nalazi se Mesi koji slavi nakon što je njegova reprezentacija Argentine osvojila trofej Kopa Amerike.

Opet Mesi, ovoga puta na 12. poziciji, sa fotografijom kojom je najavio prelazak u PSŽ.

Ronaldova sledeća objava koja je zauzela 3. mesto na listi je fotografija njega i supruge kojom su objavili da očekuju blizance. Nažalost, jedan od blizanaca je preminuo tokom porođaja, zbog čega je objava sada puna komentara ljubavi i podrške.

Pošto su oba fudbalera zauzimala više mesta na sličnim listama, modni brend Louis Vuitton je zaista znao šta radi kada su dva najpoznatija imena fudbala okupila za nedavno objavljenu reklamnu kampanju.

Na fotografiji Mesi i Ronaldo igraju šah na koferu. Ali, ono što je još bolje u vezi sa ovim snimanjem je to što postavka šahovskih figura predstavlja suptilan znak u svetu šaha.

Na fotografiji je postavljena pozicija iz prave partije između Svetskog šampiona u klasičnom šahu Magnusa Karlsena i jednog od najboljih igrača rapidnog i blic Šaha Hikarua Nakamure.

Ova pozicija sa kofera je rezultirala nerešnom partijom i mnogi na internetu nagađaju da to simbolizuje da su Mesi i Ronaldo jednaki.

Iako su plaćeni marketing i obim Ronaldove i Mesijeve popularnosti odigrali veliku ulogu u zapanjujućem broju lajkova koje je slika do sada dobila, tajming i sadržaj su takođe pogodili fanove.

Slika, koju su mnogi već nazvali „neprevaziđenom“, naterala je obožavaoce oba igrača da odustanu od žestokih rivalskih debata između Mesija i Ronalda na društvenim mrežama kako bi ispoštovali sve što njih dvojica zajedno predstavljaju u ovom sportu.

Očekuje se da će Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. u Kataru biti „poslednji ples“ za oba velikana i označiće kraj jedne ere u kojoj su navijači imali priliku da gledaju kako se dva najbolja fudbalera svih vremena bore za rekorde, trofeje i razne lične počasti, iz nedelje u nedelju.

Štaviše, retke su slike oba igrača zajedno, van fudbalskih utakmica i ceremonija dodele nagrada, mada ni ova to zapravo nije, budući da su fudbaleri fotografisani odvojeno, a potom kompjuterski „spojeni“.

Pored toga, fanovi su takođe počeli da primećuju nekoliko nepotvrđenih „skrivenih poruka“ na slici, što je dodatno povećalo uzbuđenje oko fotografije.

Navijači su iskopali slike sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. u Rusiji gde je aktovka Luj Vitona korišćena za predstavljanje trofeja Svetskog prvenstva u fudbalu uoči otvaranja finala u Moskvi. Ovo je zapravo i sam brend potrvdio u svojoj objavi.

Teorije oko skrivenih poruka koje ova fotografija šalje idu još i dalje, pa se „pojedene“ figure svakog od igrača „čitaju“ kao potencijalni rezultat između reprezentacija Argentine i Portugala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Sudeći po tim teorijama, budući da kod Mesija stoje tri, a Ronalda dve figure, očekivani rezultat bio bi u korist reprezentacije Argentine, kako nagađaju korisnici interneta. Ipak, ako uzmemo u obzir pravila šaha, to baš i nema smisla.

Objava na Mesijevom nalogu broji preko 30 miliona lajkova i 320 hiljada komentara, a Ronaldova, koja je i zauzela drugo mesto na listi, preko 39 miliona lajkova i više od pola miliona komentara, što ju je pozicioniralo na drugo mesto liste „najlajkovanijih“ objava na Instagramu.

Očekivano, veliki broj komentara stigao je od različitih influensera, ali i sportista i drugih javnih ličnosti.

„Uskoro će dobiti više lajkova od jajeta svetskog rekordera 👀“, jedan je od komentara.

Mnogi žale što Mesi i Ronaldo nisu objavili fotografiju „udruženo“ i na taj način sa „Instagram trona“ skinuli fotografiju jajeta koja već godinama drži prvo mesto kao „najlajkovanija“ fotografija na ovoj mreži.

Fotografija jajeta „srušila“ je Instagram rekord Kajli Džener, sa preko 56 miliona lajkova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.