kesadiljaFoto: Shutterstock/Olga Miltsova

Ukoliko ujutru nemate vremena za komplikovane recepte, proteinska kesadilja može biti odličan izbor za vas! Ne samo da se brzo i lako sprema, već i pruža sve što vam je potrebno – dobar ukus, kvalitetne sastojke i dugotrajan osećaj sitosti. Kombinacija jaja, kobasice i sira u hrskavoj tortilji stvara savršen balans između jednostavnosti i nutritivne vrednosti.

Varijacije na temu

Priprema traje samo 20-ak minuta, a verovatno već imate sve sastojke u frižideru. Ovu kesadilju možete da pripremite unapred, pa da je ponesete sa sobom i zagrejete kad god vam zatreba brz i hranljiv obrok, preporučuje Miss7.

Recept za kesadilju možete lako modifikovati i prilagoditi sopstvenom ukusu – možete dodati povrće po želji, kobasicu zameniti belim mesom, ili napraviti vegetarijansku verziju sa pasuljem i paprikom. Ako je vaš cilj doručak koji će vam dati energiju bez osećaja težine, ova kesadilja je pravi izbor. Evo recepta:

Sočna kesadilja sa sirom i kobasicom

Sastojci: 

  • 35 g pileće kobasice
  • 1 jaje 
  • 2 kašike belanaca
  • 3 kašike posnog sira
  • 2 kašike mladog luka
  • so, biber – po ukusu
  • 30 g čedar sira
  • 1 tortilja
  • gvakamole sos, po želji
Sočna i hrskava kesadilja sa sirom i kobasicom: Proteinski doručak koji će vas dugo držati sitim 1
Sočna kesadilja; foto: Shutterstock/Olga Miltsova

Priprema:

  1. Dodajte iseckanu pileću kobasicu u manji nelepljivi tiganj i pržite na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je gotova, izvadite kobasicu iz tiganja i ostavite sa strane.
  2. U međuvremenu, razbijte jaja u činiju i začinite ih solju i crnim biberom po ukusu. Dodajte svež sir i seckani mladi luk i sve dobro umutite žicom.
  3. Podmažite pleh uljem i dodajte smesu od jaja. Pecite na srednjoj vatri, povremeno preklapajući smesu dok se jaja ne stegnu i vlaga ne ispari, oko 2-3 minuta, pa sklonite sa ringle.
  4. Zagrejte čist veliki tiganj na srednje niskoj vatri i premažite uljem, a zatim dodajte tortilju. Na donji deo tortilje rasporedite polovinu sira tako da pokrije polovinu tortilje. Dodajte jaja, kobasicu i preostali sir, pa pecite dok donja strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava, 2-3 minuta. Preklopite tortilju i okrenite je, nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi.
  5. Isecite kesadilju na 3 dela i poslužite uz jogurt ili neki umak po želji. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari