
Ukoliko ujutru nemate vremena za komplikovane recepte, proteinska kesadilja može biti odličan izbor za vas! Ne samo da se brzo i lako sprema, već i pruža sve što vam je potrebno – dobar ukus, kvalitetne sastojke i dugotrajan osećaj sitosti. Kombinacija jaja, kobasice i sira u hrskavoj tortilji stvara savršen balans između jednostavnosti i nutritivne vrednosti.
Varijacije na temu
Priprema traje samo 20-ak minuta, a verovatno već imate sve sastojke u frižideru. Ovu kesadilju možete da pripremite unapred, pa da je ponesete sa sobom i zagrejete kad god vam zatreba brz i hranljiv obrok, preporučuje Miss7.
Recept za kesadilju možete lako modifikovati i prilagoditi sopstvenom ukusu – možete dodati povrće po želji, kobasicu zameniti belim mesom, ili napraviti vegetarijansku verziju sa pasuljem i paprikom. Ako je vaš cilj doručak koji će vam dati energiju bez osećaja težine, ova kesadilja je pravi izbor. Evo recepta:
Sočna kesadilja sa sirom i kobasicom
Sastojci:
- 35 g pileće kobasice
- 1 jaje
- 2 kašike belanaca
- 3 kašike posnog sira
- 2 kašike mladog luka
- so, biber – po ukusu
- 30 g čedar sira
- 1 tortilja
- gvakamole sos, po želji

Priprema:
- Dodajte iseckanu pileću kobasicu u manji nelepljivi tiganj i pržite na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je gotova, izvadite kobasicu iz tiganja i ostavite sa strane.
- U međuvremenu, razbijte jaja u činiju i začinite ih solju i crnim biberom po ukusu. Dodajte svež sir i seckani mladi luk i sve dobro umutite žicom.
- Podmažite pleh uljem i dodajte smesu od jaja. Pecite na srednjoj vatri, povremeno preklapajući smesu dok se jaja ne stegnu i vlaga ne ispari, oko 2-3 minuta, pa sklonite sa ringle.
- Zagrejte čist veliki tiganj na srednje niskoj vatri i premažite uljem, a zatim dodajte tortilju. Na donji deo tortilje rasporedite polovinu sira tako da pokrije polovinu tortilje. Dodajte jaja, kobasicu i preostali sir, pa pecite dok donja strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava, 2-3 minuta. Preklopite tortilju i okrenite je, nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi.
- Isecite kesadilju na 3 dela i poslužite uz jogurt ili neki umak po želji. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.