Foto: Beta/AP-Bullit Marquez

„Pepa prase“ je nedavno bio na meti kritike kineske vlasti i pojedine epizode su bile cenzurisane na nekim internet platformama. Serija je toliko popularna u Kini da se prodaju odeća, šolje i satovi sa likom simpatične prasice i njene družine. Poslednjih nedelja su prodavnice posebno snabdevene plišanim igračkama kao i kolačima s njenim likom.

Foto: Beta/AP-Bullit Marquez

Epizoda „Pepa prase slavi kinesku Novu godinu“ biće emitovana za vreme raspusta i tokom obeležavanja Nove godine.

Vlasti su stavile na spisak filmova tokom raspusta i tu epizodu iako su ranije kritikovale „pervertni komercijalni uticaj“ Pepe. Posle tih kritika, popularna kineska platforma Dujin skinula je sa spiska emitovanja nekoliko hiljada kratkih epizoda crtanog filma.

„Pepa Prase“ (Peppa Pig) je britanska dečja animirana televizijska serija, koja je premijerno prikazana 31. maja 2004. godine. Serija je emitovana u više od 180 država.

Foto: Beta/AP-Bullit Marquez

U seriji se opisuju avanture ženskog praseta po imenu Pepa, njenog mladjeg brata Džordža, njene porodice i prijatelja. Pepa obožava da se igra, ali i da skakuće po blatnjavim baricama. Svaka avantura srećno se završava uz glasan smeh. Epizode predstavljaju svakodnevne aktivnosti kao što su odlazak na igralište, plivanje, ili posete baki i deki.

Povezani tekstovi