Privatna ostrva koja možete iznajmiti samo za sebe 1Foto: Shutterctock

Umesto da se probijate kroz gužvu, zašto ne rezervišete boravak na sopstvenom privatnom ostrvu i upijate sav život na obali?

Među mnogim sjajnim stvarima koje možete iskusiti ovog leta – toplo vreme i hladno more, gužva nije jedna od njih. Ništa ne pokvari dan na plaži kao prepuna plaža na kojoj jedva da ima mesta da se raširi peškir.

Umesto da se probijate kroz gužvu, zašto ne rezervišete boravak na sopstvenom privatnom ostrvu i upijate sav život na obali, u samoći ili sa prijateljima i porodicom? Mogli biste se probuditi okruženi šumama i pogledom na okean u svim pravcima u sopstvenoj osamljenoj oazi, a ne morate čak ni da trošite svu svoju ušteđevinu, piše portal Jutarnjeg lista.

Sa ovim jeftinim privatnim ostrvima na Airbnb-u, san može lako postati vaša stvarnost. Iako neki smeštaj koštaju samo 50 evra po noći, nijedan ne košta više od 350 evra. Spakujte kupaći kostim, planinarske cipele i salonke i pripremite se za istraživanje nordijskih ostrva, južnog Pacifika i obale Jadrana i još mnogo toga.

Uusikaupunki, Finska

Ako je boravak na privatnom nordijskom ostrvu na vašoj listi, ovaj privatni saari – kako kažu na finskom – je pravo mesto. Prostire se na dva hektara, ovaj smeštaj na Baltičkom moru savršen je za one koji traže prirodu i osamu.

Luganvil, provincija Sanma, Vanuatu

Bele plaže i duboko plavo more su još privlačniji kada ste jedini koji uživate u njima. Tokom ovog boravka u južnom Pacifiku, moći ćete da se opustite, ronite i istražite 25 hektara bujnog tropskog pejzaža u samoći, ali ste na samo pet minuta vožnje brodom do glavnog ostrva.

Šibensko-kninska županija, Hrvatska

Kuća Oasis u Hrvatskoj nalazi se na privatnom ostrvu nešto više od 20 minuta vožnje brodom od Murtera. Iako robinzonski u svojoj osamljenosti, imanje uključuje mnoge moderne pogodnosti kao što su Vi-Fi i tekuća voda. Možete uživati u potpunom pristupu kamenitim plažama duž Jadranskog mora.

Granada, Nikaragva

Privatna vila na privatnom ostrvu sa teniskim terenima i bazenom ne izgleda kao nešto što možete da dobijete za manje od 200 evra po noći, ali u La Isla Zacatalosa, to je realnost. Iznajmljuje se na jezeru Nikaragva, a udaljen je samo 10 minuta vožnje brodom od kopna.

Møre og Romsdal, Norveška

Uživajte u direktnom pristupu Atlantskom okeanu na ovom privatnom ostrvu u Norveškoj. Kabina ima sve osnovne potrepštine za dve osobe i nalazi se van sela Vikan. U vaš boravak je uključen i čamac na vesla za istraživanje, ali na ostrvu nema tekuće vode, pa budite spremni da se prilagodite.

Kitee, Finska

Ova vikendica na malom ostrvu u blizini Finske može da primi pet osoba i nudi nesmetan pogled na jezero Sumpunsalmi. Iskoristite uobičajene pogodnosti za glamping kao što su plinski štednjak i kamin, a takođe uživajte u klasičnoj finskoj zabavi: sauni

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.