Bezbednost na internetu – evropska šansa juga Srbije 1Foto: I. Trajković

“Bezbednost na internetu – evropska šansa juga Srbije” je naziv Regionalne konferencije na temu bezbednosti na Internetu, održane u Vranju tokom proteklog vikenda. Učesnici konferenciji su bili iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Kosova i Metohije, te je konferencija imala i međunarodni karakter.

Mića Mladenović, član Gradskog veća Vranja je na početku Konferencije pozdravio učesnike i skrenuo pažnju na sveprisutnost Interneta i tehnologije u današnjem životu i radu, kao i na veliku važnost bezbednosti u onlajn sredini.

Jedan od stručnjaka koji su predstavili ključne probleme u oblasti bezbednog korišćenja interneta je i Ilija Stojanović, koji je govorio o zamkama Interneta u savremenom poslovanju i o tome kako ih izbeći.

PR Višeg Tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić je u svom izlaganju napravila osvrt na temu izazova u pravosuđu vezanih za bezbednost podataka na Internetu.

Budući da skoro svi mediji danas imaju svoje web prezenatacije i u stalnoj su onlajn interakciji sa svojim čitaocima, bezbednost podataka je vrlo važna i u svetu medija. O ovome je govorio Dalibor Milojković iz niških “Južnih vesti”.

Drugog dana konferencije je bilo reči o temama bezbednosti internet poslovanja i zaštiti podataka.

Ovu vrlo uspešnu Regionalnu konferenciju je realizovao Tim za razvoj i integracije iz Vranja, uz Podršku centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, a finansiran je od strane Ministarstva za turizam i telekomunikacije.


Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.