Trikovi kako da vam crni luk što duže traje

Ostavite komentar


  1. Luk (i crni i beli) se najbolje cuva u „vencima“, ali to ne mozete uraditi ako ga kupujete na pijaci kada je vec uklonjeno lisce. Najvise volim pogacar (sorta holandski zuti, ili stutgarter), ali on ne moze dugo da se cuva. Najbolji je za dinstanje za jela poput gulasa, paprikasa, pasulja…

  2. Zasto bi ,zbog suza koje izaziva i koje ako i nisu korisne onda bezazlene,stavljali luk u frizider.Posebno sto sam se i uverila u ovo o cemu pise tekst da luk zamrzavanjem gubi ukus ,cak ia ako je przen za sataras koji se ostavljao u zamrzivace radi raznovrsnije siromasne vitaminima zimske ishrane(sarme,podvarak ,pasulj,krompir).Onda se preslo na sataras bez luka (paradajz ,paprika )jer zimi moze da se doda u dinstan luk ,posto ga ima zimi..A citamo koliko je koristan luk.

  3. Holandski ,ako su ga dobro prepoznali oni koji ga kategorisu u prodaji je mnogo tvrd i moze da bude gorak,sto me iznenadilo.

  4. Ko kaže da je rok trajanja luka od jednog do dva meseca ?! Proizvodim luk godinama ! Kod mene traje od avgusta , kad ga izvadim iz zemlje , sve do maja sledeće godine . To je najmanje devet meseci . Traje i do juna , s’tim što proklija . Inače , čuvam ga tokom zime u prostoriji gde je moguća i temperatura ispod nule . Ali ga ne pomeram . U slučaju i da promrzne , ništa mu ne fali . Čak je i dosta ukusniji kasnije . Pa , šta mislite ? Kad kupite crni luk na pijaci u martu , mislite li da je posađen oko Nove godine ? Naravno da nije . Znači „star“ je najmanje pet meseci!

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.