Foto: Nenad Kovačević

Interesovanje građana je, kako za Danas kažu u Ministarstvu turizma, veliko, naročito među penzionerima, kojih je 57 odsto. Za ovu pogodnost zainteresovani su i zaposleni sa primanjima nižim od 60.000 dinara. Top pet destinacija za koje građani najviše apliciraju su Sokobanja, Divčibare, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Prolom i Lukovska Banja.

Trenutno je na raspolaganju 1.021 ugostiteljski objekat, a ugostitelji, kako ističu u Ministarstvu, mogu da se prijavljuju tokom cele godine. Lista koja se nalazi na sajtu Ministarstva ažurira se krajem svake nedelje, i jedina je, kako kažu, koja je validna. Vlada je za ovu godinu izdvojila 500 miliona dinara za vaučere namenjene podsticaju domaćeg turizma, što znači da će 100.000 građana i ove, kao i prošle godine, imati priliku da ode na subvencionisani odmor. Rok za podnošenje zahteva je 15. oktobar, međutim, prošle godine je već početkom jula bilo „razgrabljeno“ svih 100.000 vaučera.

Uslovi su isti kao i prethodnih godina kada je reč o neophodnoj dokumentaciji. Jedan od uslova jeste i da za vaučere koji se rezervišu u Pošti Srbije mogu da se prijave oni koji ne primaju više od 60.000 dinara mesečno.

Povezani tekstovi